Прехвърляне към съдържание


АUX

Регистриран на: 16 Mar 2008
Извън линия Активен: 15 Oct 2019 14:29

Мои коментари

В тема: Проблем с boot на Windows от флашка

31 August 2016 - 08:43

Извинете че тука пиша но не можах да намеря друга тема
Имам компютър произведен през 2002 които искам да го направя по бърз защото е трагичен
Преди да дойда в тази тема прочетох туй унуй в един форум(от компютри не разбирам)и така процесора на компютара е Celeron®D cpu 3.33g и 448 RAM само тази информация знам от това което разбрах трябва да си взема една видео карта и рам памет та какво правим с процесора защото той не е хубав пак и нямам много пари на разположение?Па ако имате нещо друго на ъкъла споделете аз съм сляп към тези компютри
На разположение имам 200-250 лв компютара ще го товаря с игри от сорта цс 1.6 лигата на легендарните и така.Няма да са тежки игри па и аз няма избор за 250 лева.

Този компютър може да се забърза като го смените с друг по-бърз.Има на доста места където се предлагат втора употреба компютри на  прилични цени,ще си позволя да дам линк към един такъв http://www.basic-bg....utri-vtora-raka

Две предложения от горепосочения сайт:

http://www.basic-bg....600-workstation

http://www.basic-bg....0-workstation-1


В тема: Проблем с boot на Windows от флашка

28 August 2016 - 10:31

Както съм посочил нямам проблем със намирането и отбелязването на USB като Boot устройство.

Друго което се сещам е в биоса да видите ако има включен fast boot mode  да го спрете.


В тема: Проблем с boot на Windows от флашка

28 August 2016 - 10:19

Това е първото което правя. Влизам през F10 (зa HP) - System configuration - Boot options - Legacy Boot Order - USB Hard Drive (избирам за първо стартиращо устройство). След което запаметявам и стандартно рестартирам.

С някой от F бутоните трябва да излезе това меню 0751b1a43786601b.jpg


В тема: Проблем с boot на Windows от флашка

28 August 2016 - 10:02

Ще инсталирам Windows 7 от флашка на лаптоп "HP Probook 4530s". Имам флашка със записаната операционна система, настроих първото буутващо устройство да е “USB hard drive”.

 

Рестартирах няколко пъти лаптопа, но не закачи флашката. Пробвах от други USB-та, но от никъде не разпозна флашката след рестарт.

 

Операционната система е записана с “WinSetupFromUSB”, и е инсталирана на друг копютър и на този, на който се опитвам да стартирам сега със същата флашка, не разбирам защо пак не тръгва. За всеки случай инсталирах на ново уиндоуса, но този път с програмата “Rufus”, изписа че е успешно записана, но отново не проработи. За всеки случай пробвах и на друг компютър да я стартирам (друг HP Probook 453s), но и там не я закачи.

 

Не мога да разбера в БИОС-а на компютрите ли е проблема, да не би да има някаква друга настройка пропусната от там?

 

ПС: След публиковането на поста пробвах флашката и на стационарен компютър, там успях да я закачи от първият път, явно не е в нея проблема, но пак не знам на къде да се насоча.

През F10 влезте в boot менюто и изберете флашката.


През F10 влезте в boot менюто и изберете флашката.

PS:  Може и през F9 да е boot менюто ,нямам под ръка HP да тествам лично.


В тема: Проблем с fujitsu siemens amilo pi 2550

30 July 2016 - 21:37

Здравейте имам fujitsu siemens amilo pi 2550, който като го включа не винаги заработва монитора, но външен чрез VGA  изхода винаги работи. Моля ако някой има идея какъв е проблема, нека да го сподели с мен. Благодаря предварително.

Проблема най-вероятно е в лентовия кабел.