Jump to content

Yonex

Потребител
  • Брой теми

    21
  • Регистрация

  • Последно посещение

Yonex's Achievements

Новобранец

Новобранец (1/14)

0

Репутация в общността

  1. Само че пичовете бяха листнали и двата модела за продажба и B платката беше по-скъпа от D модела. След като ми пратиха D (на цената за B), махнаха B от сайта си. Явно ги следят тези неща и са некоректни.
  2. Благодаря много за отговора! Пуснах и теста, няма грешки. Ще оставя нещата така и ще дам една звездичка по-малко на продавача, че лъже с моделите. Освен това се поразрових и B-die е 3rd generation а D-die e 5th Generation от същия RAM модул. Лек ден!
  3. Здравейте, имам лаптоп НР и реших да запълня празния слот. Оригиналната памет е 4GB HMT451S6BFR8A. Разбира се, поръчах същата, но взеха че ми доставиха HMT451S6DFR8A. Не намирам никаква разлика, освен че в документацията пише, че първата е B-die, а втората е D-die, което не съм сигурен какво точно значи. Изглежда и че dual channel-a работи. Заслужава ли си да се занимавам да връщам платката и да чакам да я заменят или мога да си остана така, въпреки че моделите са различни?
  4. Засега мисля, че вместо 1TB HDD е по-добре да заложа на 240GB SSD. Но мерси за съвета, ще ги проуча по-подробно. Благодаря! След като разгледах по-подробно се оказа, че всичко важно ми е спасено. В счупената част на харда са останали предимно Уиндоус файлове и други неща, без които може да се преживее.
  5. Мерси за съвета! Проверих най-важните неща и всичко е наред. Сега поне спокойно мога да се оглеждам за нов хард диск.
  6. Благодаря за отговорите и особено на Night_Raven за препоръчания софтуер. Върнах си 90% от файловете.
  7. Благодаря за отговорите! Опитах със SeaTools DOS, но след като буутне не намира хард диск и се рестартира. Така с 2 версии на програмката на 2 различни лаптопа. Остава ми да пусна дълъг тест под Windows. Примирих се за купуването на нов хард диск, но ако имате предложение как да спася информацията от този, ще се радвам много.
  8. Ясно, бладогаря! А някакво предложение как първо да спася информацията, която е на харда? Доколкото знам колкото повече тестове се правят, толкова по-трудно се възстановяват файлове след това.
  9. Здравейте! Направо на въпроса. Лаптопът на приятелката ми показва следната грешка при включванe: NTFS_FILE_SYSTEM и не зарежда Windows. Wizard-a се опита да поправи някакви грешки и накрая изписа, че не може да се справи. Safe mode не може да се включи по незнайна причина. Опитах recovery с USB с Windows 10, но ми казва, че хард дискът е locked и не може да продължи. System restore point не съществува. Няма и backup image на харда. След като нищо не проработи извадих хард диска и го свързах към моя лаптоп през sata enclosure. D drive работи, C drive не се отваря и изписва „Тhe file or directory is corrupted or unreadable“. Пуснах cmd -> chkdsk /f h: (на моя лаптоп C излиза като H drive) и резултатът беше следния: chkdsk /f h: The type of the file system is NTFS. Stage 1: Examining basic file system structure ... File record segment 128796 is unreadable. File record segment 128797 is unreadable. File record segment 128798 is unreadable. … … … File record segment 131247 is unreadable. 140544 file records processed. File verification completed. 3808 large file records processed. 1227 bad file records processed. Stage 2: Examining file name linkage ... An unspecified error occurred (6672732e637878 58f).Лошо. Error checking таба в Properties не иска да работи също - The disc check could not be performed because Windows can't access the disc. Реших да му пусна SeaTools, но преди това искам да спася каквата мога информация. Опитах с Eassos Recovery, но забива на 3% и не иска да продължи. С Recuva също не стана, намери само някакви темп файлове. Имам следните вънпрси: 1. Има ли софтуер, който може да възстанови файловете? 2. Има ли надежда да се оправи диска? 3. Да поръчваме ли направо нов хард? Благодаря!
  10. В този 8 годишен лаптоп няма много смисъл да инвестирам пари за поправка. Ако не беше от това, скоро нещо друго щеше да му стане. Дошло е явно времето за смяна.
  11. Благодаря много! Разкачих всички кабели на десплея и ги свързах наново, но за съжаление се появява същата грешка от втория скрийншот заедно със звуковия сигнал. След рестарт всякаква картина се губи. Май няма да го бъде повече този лаптоп...
  12. Здравейте! Имам поостарял DELL Studio 1535. Днес както си работеше се появи следното съобщение: http://s31.postimg.org/ko37bhq0n/20160419_092235.jpg След като рестартирах, започна някакъв тест и излезна това: http://s31.postimg.org/wz5nve2l3/20160419_092448.jpg Съобщението беше придружено от този звук: http://vocaroo.com/i/s0kLyrfu3spn Рестартирах отново, но вече няма картина и нищо не се случва. Проблемът не би трябвало да е в дисплея, защото когато стартирам лаптопа с D + Power Button, се стартира LCD теста и екранът започва да свети в различни цветове. Аз мисля, че видео картата си е заминала и по-добре да си търся нов лаптоп, но ще се радвам да чуя и други мнения. Благодаря.
  13. Опитах, но и това не работи. Активирах опцията в биоса и опциите в device manager-a на windows, направих port forwarding в настройките на рутера и въведох IP и мак адреса в апликацията за андроид. Не става. Явно няма да го бъде. Благодаря все пак!
  14. Ясно, благодаря много за инфото! Аз доста се рових в интернет, но нищо не открих за моя модел. Е, здраве да е, дано да не ме остави бутона за включване, че в BIOS-а не намирам и опция за включване с копче от клавиатурата. Весело посрещане на новата година!
  15. Здравей! Въпросът ми е за LAN, понеже лаптопът е свързан към модема с LAN кабел. Ако става през WiFi обаче също ще съм доволен. Искам да мога да го включвам с апликация като тази: https://play.google.com/store/apps/details?id=de.ralischer.wakeonlan&hl=de Проблемът е, че power бутонът понякога стачкува, а на този модел лаптопи е на много трудно за смяна място.
×
×
  • Създай ново...