Jump to content

H20

Потребител
  • Брой теми

    16
  • Регистрация

  • Последно посещение

H20's Achievements

Новобранец

Новобранец (1/14)

0

Репутация в общността

  1. Night Raven, поздравявам те за труда, който си вложил да напишеш тези полезни неща, но всичко това смятам да си го спестя с LINUX!!!
  2. Нод не си пречи с никоя друга програма, но много е вероятно да си пречат SpyBot S&D и Spyware Doctor, защото и двете програми имат защита в реално време, и това предразполага за "лют скандал" между двете програми, коя да вземе надмощие и да защитава "къщата", а какво остава при евентуална заплаха - "Двама се карат, а третият (вредителят) - печели! Изключи защитата в реално време на едната програма! Защо са ти две работещи програми с защита в реално време?! Едната си я остави, а другата можеш да я ползваш за сканиране отвреме-навреме, това е...!
  3. Кажи, какви парички си заделил, ние сега боб ли трябва да хвърляме? Добро е мониторчето, но тези широките не са много подходящи за игра, често се случва цветовете да се размазват, особенно при по-новите игри! Като ни кажеш, колко пари си събрал, може и да предложим нещо по-добро!
  4. Трябвало е първо да изключиш всички активни опции на анти-вирусната програма, особено ако е със защита в реално време! След което вече можеш да я премахнеш от Control Panel/ Add & Remove Programs. Едва тогава е трябвало да прибегнеш до Total Uninstal! Когато анти-вирусната програма ти е активна, и ти се опитваш да я изтриеш, това тя го възприема, като заплаха и се пръска навсякъде!System Restore беше ли го изключил преди да изтриеш анти-вирусната програма? Сега, освен да почистиш с някоя оптимизираща програма.
  5. Мисълта ми е, че "Уйндоус" съдържа страшно много излишни неща в себе си, от които в повечето случаи нямаме нужда! Защо ни е необходимо от драйвъри на сумати дъна, клавиатури, излишни езици и т.н. Вече всеки хардуерен компонент се продава с необходимите му драйвъри и няма смисъл да се прибягва до тези,които са в ОС! Та, тези неща натоварват излишно и смучат системни ресурси. Без тях " Уйндоус" несъмнено ще бъде по-лек, така ще заема по-малко оперативна памет, и ще натоварва процесора незначително.
  6. Благодаря, вече я прегледах и непременно ще се възползвам от нея! Има ли безопасен начин за отстраняването на излишния "багаж" от "Уйндоус"? Пробвах с nLite, но понякога ми излиза прозорец, който ми казва, че се подменят някакви файлови, и да съм поставил инсталационния диск на ОС, в противен случай ОС ще работи некоректно!Цитирам го по спомени, та така...Вече гледм да я избягвам тази програмка, но причината може да бъде и в мен, ако съм премахнал нещо, което не е е трябвало!
  7. Чудесна тема, браво! Искам само да попитам, дали чрез автоматичния вариант, мога да изключвам излишните неща, с които Уйндоусът е натоварен, както това става с програмата: "nLite"? Също така, искам да попитам, дали може да се вгражда и SP 2 ?
  8. За ВУЗ е, и това са само част от въпросите!
  9. Хм...Учудвате ме, мислите доста нестандартно от повечето хора. За мен регистрите на ОС са много важни да бъдат в чист и спретнат вид. Те са нервната система на една операционна система! Можете да си представите, какво представлява един човек с разбита нервна система.Такъв човек често не знае какво мисли, говори и прави...Същото е и с една ОС, на която регистрите й не са в изправност. Та, затова си търся качествена оптимизираща програмка. Все пак благодаря за съветите Ви! Очаквам темата Ви с интерес!
  10. Доста се зачудих, къде точно да публикувам темата ми, дано не е в погрешния раздел. Ако е така, моля да бъда извинен! Тези дни ми предстои изпит по информатика, и се обръщам към вас за малко помощ. Можете ли да ми посочите информация от мрежата по следните въпроси: 1.Памет тип RAM (оперативна памет).Функция на RAM. Действие на RAM. Видове RAM. Характеристики на RAM 2.Архитектура на компютърната система.Основни понятия. Обобщена схема на компютърната система. 3.Входно-изходни у-ва.Видове монитори и техните характеристики.Основни характеристики на скенерите.Основни характеристики на принтерите. 4.Външни запомнящи у-ва.Твърд диск-функция и характеристики.У-ва за работа с компакт дискове.Видове компакт дискове, характеристика на устройствата. 5. Програмно осигуряване на КС (софтуер). Видове софтуер. Функции на ОС. Основни характеристики на ОС - WINDOWS Моля само да ме насочите, откъде да черпя информация, така че да си развия въпросите! Благодаря Ви предварително!
  11. Хм...Това май съм го пропуснал, става въпрос за:"CAB файловете" .Трябва ли да ги почистя и тях, щом проблемът е вече разрешен? Спрямо оптимизацията, какво означава: "никоя"?! Не си ли почиствате регистрите, не ги ли дефрагментирате?! Ще видя програмите, които ми препоръчвате!
  12. Благодаря много за помощта, проблемът вече е разрешен! Първо започнах с препоръчаната от Вас програмка за почистване на драйвърите, и да си призная гледах на нея с недоверие. Може би, защото почти бях загубил надежда, че нещата ще се оправят. Driver Cleaner ми откри само един файл, и е много вероятно точно той да е стоял в основата на конфликта! Вградената ми звукова карта бе деактивирана от биосите и инсталирах правилния драйвър за новото звуково у-во! Още веднъж - БЛАГОДАРЯ!!! Коя оптимизираща програма бихте ми препоръчал, и дефрагментираща такава също?
  13. Аз направо съм загубил всякаква надежда, че този проблем може да бъде разрешен Остана ми една искрица надежда и с нея реших да споделя проблема си тук! Деинсталирах драйвърите на вградената звукова карта, чрез WinXP Manager, и регистрите също ги почистих чрез нея. Няма проблем да пробвам и програмата, която вие сте ми предложели.Вградената звукова карта я изключих от биосите, след което инсталирах драйвърите на новото звуково у-во, но отново без успех. Успях да инсталирам първия драйвър и веднага последва рестарт, и така до безкрай. Трябваше да влезна под "Save Mode" и да деинсталирам драйвърите, че да ми се зареди нормално " Уйндоус"! Драйвърите на новата карта ги дърпам оттук: http://www.cmedia.com.tw/?q=en/driver 1.Onboard Audio 2.CMI9880 3.WinXP Предполагам, че не бъркам стъпките, нали?
  14. Здравейте, съфорумци! Искам да споделя един много досаден проблем, който имам със звуковата си карта. Проблемът е следния: От доста време вградената ми звукова карта, която е SoundMax започна да ми създава ядове, като не искаше да функционира нормално. Изведнъж звукът ми се губи, след което аз деинсталирам драйвърите на картата, почиствам регистрите, рестартирам машината и инсталирам драйвърите (оригиналните от дъното), обаче нищо не се получава! Тръгват да се инсталират драйвърите, но явно инсталирането не протича коректно, защото след инсталацията им отново нямам никакъв звук. Когато кликна върху някой музикален файл, плейърът ми изкача с диалогов прозорец, който ми казва, че файлът не може да бъде разчетен, защото има проблем със звуковото у-во. Същото съобщение ми изписва и "Скайп", когато пробвам да набера някой абонат. Форматирах си твърдия диск и инсталипах "Уйндоус" начисто, но отново същия проблем. Реших, че в звуковата ми карта няма повече живот и си закупих нова на "C-Media". Поставих я на слота, включих машината, поставих диска с драйвърите в оптичното у-во и с нескрито задоволство потривайки ръце се заех с инсталирането на драйвърите на новата ми звукова карта. Да, обаче след приключване на инсталацията ми се изправиха косите от ужас - машината ми се рестартира сама и не може за зареди ОС. Рестартира се, появява се десктопът и веднага следва друг рестарт, който ме отвежда в биосите, откъдето се влиза в "Save Mode". Влизам в спасителен режим, деинсталирам драйвърите на звуковата карта, рестартирам и "Уйндоус" вече ми се зарежда нормално. Защо се получава така?! В началото си помислих, че имам някакъв гаден вирус,или че машината ми е хакната, докато разбера, че непрестанните рестарти се дължат на драйвърите на новата ми звукова. Обръщам се към хардуерните специалисти тук и други момчета разбиращи от хардуер, с голяма надежда за помощ. За себе си стигам до убеждението, че новата ми звукова карта, явно влиза в конфликт с друг хардуерен компонент...може би с вградената звукова карта, чиито драйвъри съм деинсталирал и почистил регистрите от тях. Последния път под спасителен режим деинсталирах драйвърите, почистих регистрите, но отказа да ми зареди нормално ОС. Наложи се до опра до "System Restore" под "Save Mode" за да си влезна нормално в "Уйндоус". Какъв е проблемът, и какво може да се направи? Предварително благодаря на всички, които ще се отзоват, и ще помогнат за разрешаването на този досаден проблем!
×
×
  • Създай ново...