Прехвърляне към съдържание


evda82

Регистриран на: 22 Jan 2008
Извън линия Активен: Вчера, 08:27

Мои коментари

В тема: USB стик - Empty

30 September 2021 - 23:45

В интерес на истината тя не е купувана от тък.. да, показва се като 256GB у-во, но никога не съм я запълвала, стигала съм до 220-230GB. Но по интересно ми е, защо не може да се форматира под NTFS а задължително трябва я ползвам под ExFat? Нещо което ми прави впечатление и каква е всъщност разликата между двата формата? Предполагам, че NTFS е с доста по-голяма функционалност, но оставям някой по-запознат да обясни.

В тема: USB стик - Empty

30 September 2021 - 07:31ChipGenius също ли не го засича?

Да, при всички програми е така, опитах няколко.. Но вчера се сетих за нещо, което бях правила с друго флаш у-во за съжаление неуспешно, но тук на това успях през Victoria да изтрия всички лоши сектори. Флашката се форматира във формат ExFat, обаче честно казано предпочитам да я ползвам в NTFS и ще опитам да променя вида на файловата система. Ето какво представлява..

1632979345739.jpg

Прикачвам и лог от Victoria, като допълнение 


В тема: USB стик - Empty

29 September 2021 - 08:33

Здравейте отново, аз също съм префлашвала няколко устройства успешно от flashboot.ru ..та започвам по ред на нещата, който сте ме посъветвали..

 

Като за начало можеш да опиташ с някоя от програмите за работа с дялове: EaseUS Partition Master, AOMEI Partition Assistant, MiniTool Partition Wizard, Macrorit Partition Expert. Има някакъв шанс да успееш да форматираш устройството или да изтриеш дяла и да го създадеш наново.

 

 

това беше първото нещо което опитах, но за съжаление без успех ..

 

Първо трябва да използваш ChipGenius или Flash Drive Information Extractor, за да извлечеш информацията за контролера от устройството.

 

 

и тук удрям на камък вече след като извлече каквото може, а именно, че няма информация за въпросния контролер.. прилагам скрийншот  

 

Предполагам, че едва ли може, да се търси tool някакъв за флаш при това положение.


В тема: USB стик - Empty

24 September 2021 - 09:33

Здравейте и аз имам подобен проблем и да не отварям друга тема просто да попитам. Имам флашка HP 256GB, която не ми позволява, да се форматира опитвах, какво ли не при опит да я форматирам ми излиза съобщение, "Уиндоус не успя да завърши форматирането" .. Ако някой е имал подобен казус, моля да сподели! Опитах също да търся информация по номер на контролера с цел да успея за префлашна фърмуеъра, но не открих нищо в интернет за него. 


В тема: Вентиратора на процесора ту спира ту ускорява

22 February 2021 - 14:18

Здравей, аз не съм от много разбиращите, но имах подобен проблем със старата ми машина и ти препоръчвам, да си замериш с мултицет захранването, защото при мен това това се оказа проблема. След като го подмених проблема се реши и вентилатора си работеше нормално! Възможно е някой от напреженията, да не отговаря на това което трябва да е по дефолт .. Успех ти желая!