Jump to content

Evda

Потребител
  • Брой теми

    134
  • Регистрация

  • Последно посещение

Информация

  • Пол
    Жена

Последно видян от:

Опцията за последните посетители е деактивирана и не се показва на други потребители.

Evda's Achievements

Новак

Новак (2/14)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Reacting Well Rare
  • Conversation Starter Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

1

Репутация в общността

  1. Именно затова писах, че беше странно, защото не беше ми се случвало .. благодаря Ви за отзивите, бъдете здрави!
  2. Проблема е разрешен вече, но беше странно .. навсякъде в Windows-а в диспечер на задачи, раздела за производителност и във прозореца за конфигуриране на системата, дори във hwmonitor, CPU-Z, показваше само две ядра на 3800MHz. Опитах няколко пъти да рестартирам, след като махах отметката в прозореца за конфигурация на системата през менюто за избор на брой ядра, но нямаше полза търсих в BIOS-а някаква настройка, но не открих и накрая извадих и сложих нова батерия на дъното и вече всичко е наред!
  3. Здравейте, имам един интересен въпрос и моля по-знаещите от Вас да ми помогнат. Смених си процесора на домашния компютър, понеже съм с карта на NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti, а стария процесор беше доста слаб от серията на Интел G4500 сега взех intel i5-7600k, който би трябвало да е с 4 физически ядра. След като обаче погледна в инфото на системата ми показва навсякъде само двете ядра, въпроса ми е защо е така? Ето и част от параметрите на компютъра: Тип централен процесор QuadCore Intel Core i5-7600K, 4000 MHz (40 x 100) Дънна платка Gigabyte GA-B250M-D3H Чипсет на дънната платка Intel Union Point B250, Intel Kaby Lake-S Системна памет 16343 MB (DDR4 SDRAM) DIMM1: Corsair Vengeance LPX CMK8GX4M1A2400C14 8 GB DDR4-2133 DDR4 SDRAM DIMM3: Corsair Vengeance LPX CMK8GX4M1A2400C14 8 GB DDR4-2133 DDR4 SDRAM
  4. Още веднъж благодаря и на двама Ви за поясненията! Весели празници и бъдете преди всичко здрави!
  5. Венци благодаря за отзива, идеята ми беше по-скоро да ползвам диск, като домашен подобно на сървър, без да е нужно да е мобилен или просто, ако е необходимо да е възможно да се добави още някой друг който да увеличи мястото за съхранение. Затова се бях насочила към диск със собствено захранване с идея, че няма да е нужно да е свързан директно към захранването на компютъра и с оглед на това да е по защитен до известна степен от промени в тока. Разбрах, че има такива устройства съвсем самостоятелни на които могат и да се добавят или премахват твърди дискове и именно затова питам. Каква е разликата от кутия за дискове и другите със самостоятелно захранване, освен разбира се това, че едните се захранват през порта на компютъра, а другите през някакъв модул нещо? И ако е възможно да ми посочиш някаква марка или поне модел, които се държи прилично за парите си? Посочих до 800лв максимум, но не е необходимо разбира се, да е толкова.
  6. Здравейте, искам да помоля по-знаещите от вас за съвет, относно закупуване на твърд диск за съхранение на всичко от документи до видео и друга домашна медия. Чувам, че за целта е добре да избера такъв със собствено захранване и се колебая, какъв вид и тип (SSD\HDD) да бъде? За капацитет съм избрала не по-малко от 6TB бюджета ми е макс. 800лв. Благодаря предварително
  7. Да, опитах и с тази, всъщност тя беше една от първите които тествах, но уви без успех! Благодаря за отзива
  8. Благодаря за отзива и на двама ви!
  9. Здравейте, бих желала да попитам по знаещите от вас, има ли програма чрез която, може да се сканира и проверява за дефекти в mp3 песни на Windows10? Няколко думи за какво иде реч, бях изтрила по погрешка няколко папки с музика от твърдия си диск и после през софтуер успях да си ги възстановя. За съжаление обаче, някой от тях не тръгват, други накъсват или се чуват някакви гадни шумове, пръщене и т.н . Та, точно по тая причина, търся програма която да ги сканира и да ги "пресее", опитах с една руска такава, но тя не е точно за целта, която искам да постигна!
  10. Всъщност намерих това, което търсих, след доста ровене в настройките подмяна на разни драйвери, намерих отметка в софтуера за звука, която позволява да слушам аудио през всеки браузер. За всички, които като мен ще се чудят за евентуално решение, показвам къде точно направих промяната. Благодаря много на Венци за отзива!
  11. Венци благодаря много за отзива, обаче имаше някаква отметка в драйвера на Reaitek с която това беше възможно в минало време. Сега не успявам с подобна, опитах и слагах - махах отметки, до тук няма промяна. Също така чух, че имало някаква добавка, като разширение към браузера, която изпълнява същата функция, но за съжаление, не намирам подобно нещо!
  12. Здравейте, искам да попитам, има ли начин да слушам през всички 5-1 канала звук във Хром и въобще в някой браузер? До тук пробвах Хром, Опера, Авант и Edge, промяна никаква, не съм опитала само Мозила, защото ми е някакъв странен и не съм навита, да го ползвам. Ако някой може да даде съвет за решение в тая ситуация ще съм безкрайно благодарна. Иначе през плеър в ОС нямам проблем и си вървят всички говорители. Опитах да добавям в настройките на прекия път разни допълнения пробвах да включвам и изключвам функции през настройките на флагове-те (за хром), но нищо промяна никаква. Малко повече инфо за системата Уиндоус 11/ 64bit, колонките са на Creative T6100, ако е необходимо още инфо ще го дам.. Благодаря предварително
  13. Здравейте, докато си рових из нета, попаднах на едно радио, което ми стана любимо ЦЪК. Дано се хареса на почитателите на рок-метъл баладите, защото според мен заслужава внимание. Оставайте здрави..
  14. В интерес на истината тя не е купувана от тък.. да, показва се като 256GB у-во, но никога не съм я запълвала, стигала съм до 220-230GB. Но по интересно ми е, защо не може да се форматира под NTFS а задължително трябва я ползвам под ExFat? Нещо което ми прави впечатление и каква е всъщност разликата между двата формата? Предполагам, че NTFS е с доста по-голяма функционалност, но оставям някой по-запознат да обясни.
  15. Да, при всички програми е така, опитах няколко.. Но вчера се сетих за нещо, което бях правила с друго флаш у-во за съжаление неуспешно, но тук на това успях през Victoria да изтрия всички лоши сектори. Флашката се форматира във формат ExFat, обаче честно казано предпочитам да я ползвам в NTFS и ще опитам да променя вида на файловата система. Ето какво представлява.. 1632979345739.jpg Прикачвам и лог от Victoria, като допълнение eventlog.txt
×
×
  • Създай ново...