Jump to content

Popeye

Потребител
  • Брой теми

    17
  • Регистрация

  • Последно посещение

Информация

  • Пол
    Мъж

Popeye's Achievements

Новобранец

Новобранец (1/14)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare
  • Week One Done Rare

Recent Badges

0

Репутация в общността

  1. За това аз ще му предложа „Psiphon 3 Vpn RePack DC+ Portable“ с местни имейл адреси от 26 държави. Програмата не работи в режим на регистрация и лиценз ! Има и преносима версия. Не съдържа вируси! В текстовия файл "ReadMe" ще намерите подробна информация за инсталиране на програмата и ръководство за употребата и ! Връзка
  2. Благодаря ви, за дадените напътствия ! Но след като проверих в няколко фотостудия открих такова, в което за услугата ми взеха само 8 лева, докато на други места ми искаха двойно по-голями суми. Затова платих на място и услугата ми я направиха в рамките на два работни дни. Сега смятам в същото студио да си поръчам да ми изработят керамичен медальон на снимката, който да го залепя на гранитна надгробна плоча. Какво лепило да използвам за тази цел, за да съм сигурен че под въздействието на студ, топлина, дъжд и сняг тази снимка няма да падне !?
  3. Имам черно-бяла стара снимка на фотографска хартия, на мой близък човек с размери 4х5 см. Същата искам да я оцветя и да и направя цифрово копие в домашни условия, с помощта на компютър Дали е възможно това !?
  4. Благодаря ви, че вие като специалист сте се заели най-сетне с "разсичането на този Гордиев възел", който се установи на практика че не е . . .лъжица за всяка устица ! Този факт го споменавам не случайно, защото оскъдните данни които съм открил до момента свързани в Интернет, са завоалирани, като определението за "философския камък" от Ранното Средновековие ! Аз не разчитам единствено на местни форуми, а се старая да черпя мнение и препоръки и от чужди такива ! До този момент съм използвал следните помощни и антивирусни програми за разрешаването на проблема: 1. / Dr.WEB CureIt 2. / Farber Recovery Scan Tool 3. / UnHackMe 4. / Kaspersky Total Security 2021 5. / Malwarebytes но никоя от тях не успя да открие нещо обезпокоително в компютъра ми, освен наличието на множество инсталирани от мен "Потенционално нежелани програми" в него. Относно наличието на явлението USCreen Capture /блокирало WEB камерата ми/, потребители от COMSS.Club ме увериха че това не е вирус, ами "программное обеспечение" и ми дадоха идеята да сканирам компютъра си с помощната програма на Windows: Everything 1.4.1.1005x64 /последна версия/ Направих го и за мое най-голямо очудване тя намери проблемния файл, скрит в системната папка SysWow64: uscreencapture.ax Не го изтрих, ами направо го унищожих посредством метода BSI-VSITR /надежден немски стандарт/, рестартирах компютъра, но за съжаление . . .проблема си остана ! Макар че в някои чуждестранни форуми прочетох че това е достатъчно, за да се възстанови нормалната работа на WEB камерата на устройството: https://img321.com/view/image/6d4a1567-0efd-4479-a8a4-3aba1d8fc30a Забележка: *Лаптопът ми е Toshiba Satellite L500-1EK , който го използвам с успех вече 10 години. *Web камерата на устройството е работила винаги, дори и на предишните ми ОС които съм ползвал: 1./ Windows 7 2./ Windows 10 Ultimate
  5. Извинявам се, но тъй като връзката към доклада на програмата Malwarebytes с която направих пълно сканиране на компютъра ми онзи ден, ПО-ГОРЕ не работи /по независещи от мен причини/ я преместих в облака MobiDrive: https://mobidrive.com/sharelink/4xXs...cW8V7zojkRuEBB Надявам се някои от Вас / който има нужната квалификация / да я прегледа и да ми каже какво да правя , от-тук нататък ? Лошото е че в този доклад злополучната програма VMware ThinApp / която работи чрез прихващане екрана на компютъра/ не е засечена, тъй като в доклада е записано, че . . .компютъра не е засегнат от зловреден софтуер ?!
  6. Благодаря Ви, за това че взехте сериозно отношение към този злободневен проблем, с който днес / освен мен/ се срещат хиляди хора работещи с компютри. Изглежда че сте компетентен и сериозен човек, за това разчитам на Вас в отстраняването на тази моя неприятност. Заради която не мога да използвам вече рационално компютъра си, макар че съм му сложил черна непрозрачна лепенка върху WEB камерата му: https://rghost.net/8cpdPhslZ заразената програма Тук пък се намира пълното сканиране на компютъра и параметрите на оперативната ми система , което направих с Malwarebytes /по препоръка/ на 04.03.2021 година: https://rghost.net/private/7GYJXsTp9/7e0b71525e39438fe084bc34dd7ea012 доклада Ще бъда благодарен, ако успея да изляза читав от тази ситуация, без да ходя да се "ръся" в серзиз . . . Забележка: Заразената програмата я инсталирах съвсем скоро и днес случайно при качването и на облака YANDEX, разбрах че има вирус и веднага я изтрих от компютъра си ! Но за съжаление, проблема си не можах да отстраня . . .
  7. За първи път от като разполагам с компютър / над 10 години/ се сбъсквам с толкова труден и щекотлив проблем ! Вече близо седмица не съм в състояние да го разреша, макар че прерових изцяло Интернет пространството, свързано със сайтове на английски и руски език !? В един момент в който поисках да ползвам WEB камерата на моя лаптоп се оказа че системата Windows 10, не може да е открие: WE CAN NOT FIND YOUR CAMERA Приложенията от трети страни като SKYPE, VIBER & YANDEX TELEMOST ми се оказаха блокирани. От диспечера на устройствата ми изчезна камерата, както и от останалите "сервизи" на оперативната система Windows ! На Skype имам черен екран с някакъв странен надпис на UScreen Capture / програма която никога не съм инсталирал на своето РС / и която липсва на компютъра ми."Телемоста" на Яндекс пък показва само снимка на работния плот на компютъра ми, което ме накара веднага да сложа парче от черен изолирбанд върху камерата на лаптопа ми: http://forum.skynomad.net/gallery/albums/userpics/Haknata_kamera_na_laptop.jpg От инструкциите които събрах по разни форуми из Интернет пространството, направих следното: 1./ От НАСТРОЙКИ - ПРИЛОЖЕНИЯ - нулирах камерата и рестартирах > НИЩО. 2./ Изтрих камерата - рестартирах - преинсталирах и пак > НИЩО. 3./ Проверих ДОПЪЛНИТЕЛНО системата срещу вируси чрез сканиране с UnHackMe и Process Hacker > НИЩО. 4./ Опитах се също да добавя камерата /като старо устройство/ в Диспечера на устройствата, но и там тя не ми излиза. А системата иска да я добавя от диск на . . . производител !? 5./ С риск влязох в регистрите и промених ключа на WEB камерата > НИЩО. 6./ ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА СИСТЕМАТА не съм ползвал, защото от някои от форумите разбрах че и това не помага ! Там твърдят че са се отървали от този проблем след като са изтрили програмата - REPLAY VIDEO CAPTURE. Но такава програма аз нямам на компютъра си ! Явно проблемът се крие в някоя друга програма на лаптопа ми със същите функции ?! Скоро подобни съмнителни програми с "прихващане на екрана", които съм свалил от торенти са: 1./ Cameyo v2.6.1191 2./ Turbo Studio v19.6.1208.25 3./ VMware ThinApp v5.2.4.99646 00 И явно по всяка вероятност ще трябва да започна от тях . . .
  8. Тогава трябва да се търси дали "кучето мирише" от тука : http://forum.skynomad.net/gallery/albums/userpics/Komponenti_na_Windows.jpg
  9. Проблемът има много просто решение, ако тръгнем по пътя който ми сочи публикуваното от мен /по-горе/ съобщение . . . което ми предоставя самата програма: Моля, задайте ключа на системния Регистър: HKLM\Software\Mikrosoft\.NET Framework\InstallRoot, КОЙТО да сочи към мястото на инсталирания .NET Framework Въпросът е сега, как да го създам този липсващ ключ: http://forum.skynomad.net/gallery/albums/userpics/Szdavane_na_klyuch_km_sistemniya_registr.jpg
  10. Тъй като реших да докарам идеята си докрай, с инсталирането на подходящ софтуер за създаването на портативни програми (които впоследствие да прехвърля на флашка) и след несполучливите ми опити с Cameyo и VMware Thin App, реших да пробвам и с другата известна програма от тази група - Spoon Studio. Спрях се на следните преносимите (работещи) версии: 1./ 16.0.482 2./ 21.1.1441 Жалкото е че не можах да им отворя .exe файловете, поради следния проблем: МОЛЯ, ЗАДАЙТЕ КЛЮЧА НА СИСТЕМНИЯ РЕГИСТЪР: HKLM\Software\Microsoft\.NET Framework\InstallRoot, за да сочи към мястото на инсталиране на .NET Framework Оперативната система на моето РС е сравнително нова и е Windows 10 Pro, която работи по-малко от година ! Смятам че софтуерната рамка на Microsoft ( .NET Framework ) присъства в оперативната ми система и не зная защо, Spoon Studio я търси и не иска да се инсталира без нея . . .
  11. За да изляза от неловкото положение с блокировката на основните функции на Cameyo ( заради това че тя не може да се свърже с регистрацията ми в уеб сайта й ), направих тази сложна снимка за да я публикувам в темата си ! На нея се вижда ясно че докато мога свободно да вляза автоматично в уебсайта на програмата посредством браузера си / потребителско име и парола /, чрез интерфейса и . . .не мога : http://forum.skynomad.net/gallery/albums/userpics/2021_02_03_123228.jpg Надявам се някой който ползва услугите на Cameyo тук във форума , да ми помогне да я ремонтирам !
  12. Използвах програмата Cameyo version 2.7.1289 до скоро, но в един момент вече не можех да вляза в акаунта си /чрез Cameyo/ за да работя с нея !? Излиза ми следното предупреждение: Неуспешно влизане Възникна грешка при отправяне на HTTP заявката към: https://online.cameyo.com/CameyoOnline.svc Това може да се дължи на факта, че сертификатът на сървъра не е конфигуриран добре с HTTP.SYS в случая HTTPS. Това може да бъде причинено и от несъответствие на обвързването на защитата между клиента и сървъра. Принудих се да изтрия акаунта си и да се ОПИТАМ да създам нов. Но вече не можех да направя нова регистрация, защото след като вложа данните си и натисна "бутона" за регистрация . . . тя не се активира !? Какво да правя ?
  13. Старт менюто ми е оригиналното към ОС WINDOWS 10 Pro, която е ползвам от лятото ! Алтернативно меню, не използвам ! Което означава че все още е нова и не е деформирана от употреба /правилна или неправилна/. Предишната ОС ми беше Windows 7 Home. Относно употребата на този BAT file всичко мина така, както е описано в инструкцията, но иконките на тези две злополучни програми от антуража на Microsoft /Weather & Mail/, така и не се появиха върху лентата на задачите. Иначе на мястото им там има "празни квадрати", които отварят програмите, но . . .иконите ги няма !? Като крайна мярка деинсталирах тези две "щекотливи" програми и ги инсталирах отново на моето РС, но въпреки всичко нещата останаха без промяна ?
  14. Тъй като се амбицирах тези няколко дни, прекарах дълги часове пред компютъра си в опити да възстановя местоположението на тези две, тъй упорити иконки Mail & Weather /с Microsoft Edge успях да се справя/ върху Лентата на задачите на моето РС : 1./ След няколко неуспешни опита смених собствеността на системната папка "Windows Apps" и я отворих. Но приложението свързано с времето /Microsoft.Msn.Weather.exe/ и това с пощата /commsapps.exe/ не се активираха. Нито пък посредством "Свойства" можаха да се редактират иконите. 2./ Премахнах съдържанието в папката "Temp" 3./ Изтрих също папката "IkonCashe.db" 4./ След като не се получи, бях насочен да го преименувам в "IconCache.db.old" 4./ Рестартирах Explorer & Task Bar 5./ Стартирах също SFC (System File Checker) сканиране. 6./ Използвах и инструмент за отстраняване на грешки в приложенията на Windows Store За съжаление нищо не се получи !? За това единствения ми шанс да възстановя нещата е, ако успея да накарам да изчезне този надпис в Диспечера на задачите: Временно преустановено макар в "Services" да не намерих опции чрез които да сторя това: http://forum.skynomad.net/gallery/albums/userpics/Danni_ot_Lentata_na_zadachite.jpg
×
×
  • Създай ново...