Прехвърляне към съдържание


Simply Red

Регистриран на: 27 Jan 2019
Извън линия Активен: 30 May 2019 13:02

Започнати от мен теми

Свързване на смартфони и мобилни устройства към LAN-кабелен интернет

30 May 2019 - 11:50

Здравейте!
Тъй като наскоро прочетох някои статии и изгледах видеа за вредата от електромагнитното облъчване на рутерите вкъщи и вредата им върху здравето на хората (въпрос за който още не се говори у нас) решихме да преминем на кабелен интернет на всички устройства. Речено-сторено. Изключих копчето на Wi-Fi на рутера и техник ми свърза кабели от него към всички стаи където ми беше необходима интернет връзка. След няколко дни почувствахме разлика в съня и здравословното състояние: съня на всички стана по-дълбок, главоболието на майка ми изчезна, раздразнителността ни също намаля и т.н. и т.н. да не ви занимавам. Всичко беше просто чудесно. Имам обаче един проблем - не мога да пусна интернет на мобилните устройства, на които искам. В кухнята имам един смартфон, който искам да държа като домашен телефон. В спалнята ми също имам такъв. И двата искам да ги използвам като домашни телефони, но да имам и интернет на тях. Купих от магазин това което ми препоръчаха - USB устройство с LAN вход, купих и адаптор с букси - женско USB към микро USB, за да влезе във входа на смартфона. Свързах ги, последва съобщение: вашата карта е еди кой си номер с ПИН еди кой си номер и... нищо. Нямам връзка с интернет. Опитвах какво ли не. Не става и не става. Прилагам снимки на закупените от мен устройства и свързването им с телефона. 

Освен това ще помоля и за съвет дали е възможно чрез USB разклонител да пусна едновременно интернет сигнала от LAN адаптера и да включа захранващия кабел, който идва от адаптера за захранването за да не изключвам постоянно интернета за да включвам зареждането на смартфона. Така правех преди - не го изключвах и си беше постоянно включен в захранването. Това обаче - само ако е технически възможно.

Моля компетентните тук специалисти за помощ. За мен е наистина важно да пусна интернет и на мобилните си устройства. Благодаря на всички ви предварително!


Проблем с Windows 7 - BootMGR is missing

27 January 2019 - 15:06

Здравейте!

При преинсталация на Уиндоус 7 без да искам в бързината (и защото бях ядосан) изтрих системния дял на хард диска, където е Boot-мениджъра със 100 MB системна информация за стартиране на операционната система. Опитах се да си го направя наново като го направих 300 MB и го създадох с програмата EaseUS Partition Master (чрез буутваща флашка) като отделих част от дял С: но не зная дали съм го направил правилно и дали съм задал правилните параметри. Сега не иска да ми се инсталира на указания дял С: и при буутване от диска ми дава ето този надпис: BootMGR is missing...

На дял С: ~55 GB съм форматирал всичко (тоест там нямам ценна информация), но на дял D: имам информация, която не искам да бъде изтривана (което би трябвало и да не се налага).

Пробвах да оправя проблема чрез опцията Startup Repair, но нищо не стана и Уиндоус-а не успя да поправи нищо.

Ужасно ме е яд и си признавам, че грешката е моя. Досега съм си инсталирал тази боза с която съм свикнал - Windows от този диск много пъти и без проблеми. Пазя си дисковете и внимавам с тях да не ги надраскам/повредя. Но сега сбърках и изтрих каквото не трябваше.

Моля за помощ приятели!

Ще бъда благодарен ако ми помогнете.

Благодаря на всички ви предварително!