Прехвърляне към съдържание


Simply Red

Регистриран на: 27 Jan 2019
Извън линия Активен: 30 May 2019 13:02

Мои коментари

В тема: Проблем с Windows 7 - BootMGR is missing

29 January 2019 - 19:20

Днес се опитах да си инсталирам отново Уиндоус 7. Инсталирах успешно и заредих операционната система. При работа с нея обаче се усещаше силно забавяне и на моменти зависване и нестабилност в работата й. Много ме беше яд... Псувах, бърчих нос, гледах и премислях... Затова отидох в магазина и попитах какви дискове могат да ми предложат. Попитах и за по-качествени (SSD) дискове. В магазина ми казаха, че именно последния тип са по-добри заради по-високата им скорост и по-голямата устойчивост на удар отколкото обикновените. Казаха ми, че при тях няма въртящ се диск. Това окончателно натежа при вземането ми на решение и затова ги помолих да ми покажат какви SSD дискове имат. Дълго избирах кой е най-евтиния и най-подходящия за моите нужди. Харесах си един от близо 1 TB (1000 GB) но ми беше скъпичък (дори и с голямото намаление от промоцията) - около 380 лв. Тогава се реших на компромисен вариант и си избрах същия като моя по капацитет -  500 GB, който също беше много намален като цена и от над 300 лв беше свален на 170 лв и е марка Силикон пауър (казаха ми, че е хубава). Поръчах си го и ще ми го доставят до няколко дни или през другата седмица. Така че това е моят избор и решение.

 

Благодаря на всички ви, че опитахте да ми помогнете!

:)


В тема: Проблем с Windows 7 - BootMGR is missing

29 January 2019 - 06:08

Пробвай с форматиране на целия диск на ниско ниво, в Hiren's-а има програма. Но трябва да си прехвърлиш данните от D-то на друго място, защото ще ги загубиш. Ако пак ги има лошите сектори, ги изолирай. Но май най- добре нов диск, а този да го ползваш само за съхраняване на данни, напр. филми. Имам такъв, вече 3-4 г. го ползвам с външна кутия и върши перфектна работа за това.

Благодаря за съвета, но имам ценна информация, която е на диска (дял D) и ще бъде загубена.

Освен това е и голяма като обем, а в момента не разполагам с нищо подходящо под ръка, за да я прехвърля на него. Щеше да е по-удобно ако имаше начин за ниско ниво на форматиране само на заделен и определен участък от диска. Да и аз това вече си мисля. Ще го оставя за такива неща май. Сега пуснах Регенератора да му направи кръпка. Ако тръгне поне да мога нещо да си попрехвърля от данните от другия дял. Ще потърся някакъв качествен хард диск, но не знам кои са добрите марки или производители. Не ми се иска да е прекалено скъп защото нямам в момента толкова излишни пари за SSD-дискове от по 400-900 лв. Иска ми се да е нещо добро, но в по-умерения ценови диапазон.

 

Прилагам снимка от работата на HDD Regenerator-а. Това обаче е временна кръпка и я направих с надеждата, че откритите лоши сектори може да са от логически тип, а не от физически или други сериозни повреди. Ще видим. После като свърши с работата ще опитам да инсталирам ОС на Уиндоус 7. Дано тръгне поне временно.

 

Ще ви бъда благодарен за всеки съвет.

Благодаря на всички, които ми помогнаха.

Прекрасни сте! Чест и почитания!


В тема: Проблем с Windows 7 - BootMGR is missing

28 January 2019 - 23:37

Чудя се какво да правя.

Вече мисля да купувам нов хард. Хм...


В тема: Проблем с Windows 7 - BootMGR is missing

28 January 2019 - 21:25

Така. Програмата HDTune след 141 минути най-накрая сканира целия ми хард диск от 500 GB. Ето и резултатите над които ще мъдруваме с вас.

Аз ви напускам за малко защото изгладнях зверски от това напрежение.

Близките ми ме подмамват от кухнята с неземен аромат на печено месце... Като гаврътна и една-две чаши винце ще се върна. Ако са повече чашките ще съм хванал големия чук. Ако са по-малко ще съм в конструктивно настроение и по-диалогичен. default_laugh.gif

До след малко!


В тема: Проблем с Windows 7 - BootMGR is missing

28 January 2019 - 20:28

Пробвай на празното място да създадеш дял с пълно форматиране.

Добре. Благодаря. Още не е свършило сканирането. В другия форум също ми дадоха някои съвети... За изолиране на този участък и създаване на празен дял след последния лош сектор.

Не знам как се прави пълно форматиране. Може ли малко помощ?