Jump to content

Simply Red

Потребител
  • Брой теми

    19
  • Регистрация

  • Последно посещение

Simply Red's Achievements

Новобранец

Новобранец (1/14)

0

Репутация в общността

  1. Здравейте! Тъй като наскоро прочетох някои статии и изгледах видеа за вредата от електромагнитното облъчване на рутерите вкъщи и вредата им върху здравето на хората (въпрос за който още не се говори у нас) решихме да преминем на кабелен интернет на всички устройства. Речено-сторено. Изключих копчето на Wi-Fi на рутера и техник ми свърза кабели от него към всички стаи където ми беше необходима интернет връзка. След няколко дни почувствахме разлика в съня и здравословното състояние: съня на всички стана по-дълбок, главоболието на майка ми изчезна, раздразнителността ни също намаля и т.н. и т.н. да не ви занимавам. Всичко беше просто чудесно. Имам обаче един проблем - не мога да пусна интернет на мобилните устройства, на които искам. В кухнята имам един смартфон, който искам да държа като домашен телефон. В спалнята ми също имам такъв. И двата искам да ги използвам като домашни телефони, но да имам и интернет на тях. Купих от магазин това което ми препоръчаха - USB устройство с LAN вход, купих и адаптор с букси - женско USB към микро USB, за да влезе във входа на смартфона. Свързах ги, последва съобщение: вашата карта е еди кой си номер с ПИН еди кой си номер и... нищо. Нямам връзка с интернет. Опитвах какво ли не. Не става и не става. Прилагам снимки на закупените от мен устройства и свързването им с телефона. Освен това ще помоля и за съвет дали е възможно чрез USB разклонител да пусна едновременно интернет сигнала от LAN адаптера и да включа захранващия кабел, който идва от адаптера за захранването за да не изключвам постоянно интернета за да включвам зареждането на смартфона. Така правех преди - не го изключвах и си беше постоянно включен в захранването. Това обаче - само ако е технически възможно. Моля компетентните тук специалисти за помощ. За мен е наистина важно да пусна интернет и на мобилните си устройства. Благодаря на всички ви предварително!
  2. Днес се опитах да си инсталирам отново Уиндоус 7. Инсталирах успешно и заредих операционната система. При работа с нея обаче се усещаше силно забавяне и на моменти зависване и нестабилност в работата й. Много ме беше яд... Псувах, бърчих нос, гледах и премислях... Затова отидох в магазина и попитах какви дискове могат да ми предложат. Попитах и за по-качествени (SSD) дискове. В магазина ми казаха, че именно последния тип са по-добри заради по-високата им скорост и по-голямата устойчивост на удар отколкото обикновените. Казаха ми, че при тях няма въртящ се диск. Това окончателно натежа при вземането ми на решение и затова ги помолих да ми покажат какви SSD дискове имат. Дълго избирах кой е най-евтиния и най-подходящия за моите нужди. Харесах си един от близо 1 TB (1000 GB) но ми беше скъпичък (дори и с голямото намаление от промоцията) - около 380 лв. Тогава се реших на компромисен вариант и си избрах същия като моя по капацитет - 500 GB, който също беше много намален като цена и от над 300 лв беше свален на 170 лв и е марка Силикон пауър (казаха ми, че е хубава). Поръчах си го и ще ми го доставят до няколко дни или през другата седмица. Така че това е моят избор и решение. Благодаря на всички ви, че опитахте да ми помогнете!
  3. Благодаря за съвета, но имам ценна информация, която е на диска (дял D) и ще бъде загубена. Освен това е и голяма като обем, а в момента не разполагам с нищо подходящо под ръка, за да я прехвърля на него. Щеше да е по-удобно ако имаше начин за ниско ниво на форматиране само на заделен и определен участък от диска. Да и аз това вече си мисля. Ще го оставя за такива неща май. Сега пуснах Регенератора да му направи кръпка. Ако тръгне поне да мога нещо да си попрехвърля от данните от другия дял. Ще потърся някакъв качествен хард диск, но не знам кои са добрите марки или производители. Не ми се иска да е прекалено скъп защото нямам в момента толкова излишни пари за SSD-дискове от по 400-900 лв. Иска ми се да е нещо добро, но в по-умерения ценови диапазон. Прилагам снимка от работата на HDD Regenerator-а. Това обаче е временна кръпка и я направих с надеждата, че откритите лоши сектори може да са от логически тип, а не от физически или други сериозни повреди. Ще видим. После като свърши с работата ще опитам да инсталирам ОС на Уиндоус 7. Дано тръгне поне временно. Ще ви бъда благодарен за всеки съвет. Благодаря на всички, които ми помогнаха. Прекрасни сте! Чест и почитания!
  4. Чудя се какво да правя. Вече мисля да купувам нов хард. Хм...
  5. Така. Програмата HDTune след 141 минути най-накрая сканира целия ми хард диск от 500 GB. Ето и резултатите над които ще мъдруваме с вас. Аз ви напускам за малко защото изгладнях зверски от това напрежение. Близките ми ме подмамват от кухнята с неземен аромат на печено месце... Като гаврътна и една-две чаши винце ще се върна. Ако са повече чашките ще съм хванал големия чук. Ако са по-малко ще съм в конструктивно настроение и по-диалогичен. До след малко!
  6. Добре. Благодаря. Още не е свършило сканирането. В другия форум също ми дадоха някои съвети... За изолиране на този участък и създаване на празен дял след последния лош сектор. Не знам как се прави пълно форматиране. Може ли малко помощ?
  7. Чакам програмата да свърши със сканирането. После не знам какво е най-добре да направя. И с коя програма да опитам да поправя лошите сектори? Или само да ги изолирам? Засега не показва още лоши сектори. Само в началото ги засече. Ще видим нататък. Почти съм на половината на диска.
  8. Ето какво ми показва програмата HDTune от пакета на Hiren's BootCD, когато я стартирах да сканира хард диска:
  9. Лаптопа ми е модел Acer Aspire 5742G.
  10. Аз нямам флопи. Това е лаптоп. Така и не успях да пусна сканиране на моя лаптоп. На другия от който пиша - на него намерих 163 и ги фиксирах. На моя не успях. Дава ми че трябва да си променя настройките в БИОСА. Не знам как. Добре. Може и така да е. Ама как да пусна проверка? С Регенератора не поиска да тръгне защото трябвало да се направи някаква настройка май в БИОСА. Не знам как и откъде. П.П. Вече разбрах как. Казаха ми. Влизам в БИОС чрез F2, после в настройките намирам контролера SATA и му променям стойността на IDE mode или Compatibility mode. Сега си направих флашка с Hiren's BootCD но не знам къде се намира папката с Регенератора за да го стартирам оттам. Търсих го ама не мога да го намеря къде е.
  11. Благодаря! Аз вече го оправих това. Да създава се автоматично от самия Уиндоус при създаване на нов системен дял. Обаче не е бил там проблема. Boot-мениджъра ми изведе съобщение, че имало някаква грешка с липсващи или повредени регистри и не иска да стартира Уиндоуса. Сега отново изтрих всичко от системните дялове. Пак. Оф....
  12. Да. Не искаше въобще да тръгне. Снощи инсталирах нова версия Уиндоус 7 от флашката. Свалих си го от Замундата, после си направих буутваща флашка. Флашката беше форматирана преди това. И... Пак не стана! Днес си намерих програмата HDD Regenerator - версия 2011 (пълна версия с активация) и си създадох буутваща флашка с нея. Сканирах първо чуждия компютър (на баща ми) и установих че има 163 лоши сектори на диск D. Системния диск С си беше наред (прилагам снимки). Оправих проблемите на чуждия лаптоп. Тъкмо се научих да работя с програмата. Стартирах проверка с флашката и на моя. На диск С нищо не ми откри. Всичко уж беше наред. Но като стартирах проверка на диск D ми излезе съобщение, че не може да се пусне проверка (програмата). Прилагам снимки. Освен това забелязах, че диск С ми е показан като много малък: 14 GB а той е 55 GB! Оставащите до 55GB са отишли към диск D (според програмата). Реално не е така. После отидох и изтрих двата първи дяла и в момента тези 55 GB са като Unallocated в таблицата (партишъна) но при Регенератора пак ми се показват като 14 GB (?!). Проверих. Хммм... В блатото съм... На помощ! П.П.: На последната снимка е резултата от сканирането на другия лаптоп, дето съм в момента на него. Регенератора му намери 163 лоши сектора на дял D и ги поправи. Снимките нещо не искат да се качат. П.П.: сега видях че всъщност това е било флашката (тия 14 Гигабайта дето се чудех). Ясно. Ама пък не иска да ми се стартира проверката на диска. Пише : Hard drive is not ready! Switch off your computer then switch it on to reset the system. After the system is reset start the process again. If your SATA controller works in AHCI mode change it to compatible IDE mode (in the system BIOS).
  13. Така. Часа е 5:26. Свалих си трета версия на Уиндоус на български от линк споделен тук. После си направих буутваща флашка. Проверих я преди това и сложих отметка и на опцията за проверка след запис. После започнах да инсталирам от нея Уиндоус 7 Ултимейт х64 бита. Мъчих се, мъчих се и накрая се получи като резултат ето "това" от снимките по-надолу. След като инсталацията почти завърши Уиндоуса ми се стартира. Тоест тръгна да се стартира но така и не успя. Заби на зареждането с логото на Уиндоус. Върнах се. Стартирах опцията за поправка на грешки Startup Repair. Тя ми съобщи, че нищо не е успяла да поправи (снимка). После рестартирах пак и ми се появи съобщение от Буут мениджъра, че Уина не може да се стартира и имало проблем с регистрите ми (снимка). Сега какво да правя? Да хващам ли чука или е още раничко? Взех да изпитвам странна любов и умиление, като го гледам... Почти ми става фетиш вече... Лаптопа вляво, който ми е даден назаем и той ме ядосва и се бави. Успях да му пусна CheckDisk проверка и се оказа че имало много грешки и лоши клъстъри, които той пренаписа и поправи. Сега върви малко по-добре. С какво да диагностицирам и евентуално поправя (изолирам) ако има лоши сектори или някакви проблеми на харда ми? Пише, че имало проблеми с регистрите. Някакви идеи? Ако може помагайте. Аз затова се регистрирах тук. Видях отвън, че тук има доста добри специалисти и умни хора. Надявах се да ми помогнат и на мен. Ако не - магазина > нов хард или... големия чук... Като се ядосам.... Снимките не можах да ги кача нещо...
  14. Нищо не става и с новия диск на другия Уиндоус. Забива след инсталацията, дава ми сини екрани и не иска да тръгне. Съвсем се отчаях.
  15. Уиндоуса има проблеми с инсталацията. Смених си диска с нов Уиндоус. Този е 32-битов. Пак има някакви проблеми. Даде ми син екран за кратко, а после нещо май се пооправи, започна да зарежда сервизи и сякаш заби....
×
×
  • Създай ново...