Jump to content

cherkeza

Потребител
  • Брой теми

    13
  • Регистрация

  • Последно посещение

cherkeza's Achievements

Новобранец

Новобранец (1/14)

0

Репутация в общността

  1. Не прекалявай ! Аргументите на който се оповаваш ,съвсем не са обективни . Да не изпадаме в полемика. Разговорът отдавна е вън от темата. Може да се счита за спам. Хубава вечер !
  2. Какво да напиша ?!? Словоохотлив си ! Искаш ли да ти пратя темата RavensAndCrows - Temi.themepack . Преди доста време попаднах на нея в сайтът на microsoft и .... допадна ми. Нарицателно казваш. ОК. Хубава вечер !
  3. Арогантно е разбира се .Това е показно обръщение : This PC. Важно ми е . То изтеглянето и актуализирането са крайни операции. Преди това има доста "телеметрия" .Хардуерният ресурс е ограничен. Предпочитам да akтуализирам системата с прилежащите и компоненти ,когато на мен ми е удобно. Според мен е недостатък на W10. С новият хардуер сигурно ще нехая за това (едва ли ) ,но има още време до тогава . Хубава вечер.
  4. Не разбрах дали има инсталирана ОС . Ако е инсталиран Windows 10 64bit edition,за които са драйверите от препратката в по - горният пост ,това е което трябва да се извърши. Файловете са архивирани ( *.zip ). Трябва да се разархивират с програма. Свали я от някъде ,примерно от https://softvisia.com/download.php?view.118.Не знам дали е последната актуална версия,но лесно можеш да провериш. Мисля,че и тази ще свърши работа.Избираш тези които са за твоят хардуер ,разархивираш и инсталираш. Успех.
  5. Успях с иконата This PC ,непосредственно след постът ми.Все пак благодаря. Как градира само : MyComputer (.....WinXP) , Computer (Win7) ,сега вече е This PC .Тънък намек ,в същото време и доста арогантно. За драйверите на Firefox - проблемът е от ъпдейта .В ver.63.0 са променили нещо .След 47.0.2 се случи същото,но след ъпдейт на драйвера ,хардурното ускорение се възстанови. Сега рекламират AV1 codec.На Plugins излиза съобщение "Some plugins are no longer suppored by Firefox" .OpenH264 VideoCodec........... Лека полека дават наклон. Защо така негативно за Ashampoo Optimizer`a ? С какво да го заменя? Досега Widows Update контролирах от настройките на OС ,но с Win10 e друга ситуация. Мисля,че Crotana ще успея да я огранича без Аshampo. Widows Update ще трябва през Cervices and Applications / Service / Windows Update - Disable. Не знам какви ще са последствията. За в моментът друго не мога да измисля.Не съм софтурен инженер или специалист по ОС,и в частност Microsoft Windows. Поздрави и хубав ден .
  6. Привет, бях обещал ако инсталирам Windows 10 на ECS NFORCE4-A754 да опиша последствията . Системата работи. С драйверите ситуацията е същата като при Windows7 . Със звукът няма проблем. Посвикнах с интерфейсът и с This PC , на което така и не успях да изведа икона на desktop`a - засега. В началото натоварването на CPU`то не падаше под 100%. След около час се колебаеше между 12% и 25%. Какво да кажа Task Manager`a изглежда зле. След два дни все още го гледам странно,но взех да го приемам. Така и не успях да нaмаля CPU ангажираността под 3%. С Windows 7 беше 0% - 1%(2%). Не знам защо .Ограничих телеметрията с Ashampoo WinOptimizer. Не съм пробвал с друг продукт засега. Cortana - ограничих я (може и да съм я спрял,но се съмнявам). Би ли казал какво е предназначението и. Големият проблем обаче е с драйверът на видео картата ,и по точно с разпознаването му с FireFox. С Chrome и MicrosoftEdge няма проблем . Те я детектват и мога да ползвам хардуерното ускорение при възпроизвеждане на видео от youtube и други сайтове. HD 720p върви гладко. Но съм свикнал с Firefox и ми е криво.Интересното е ,че с по-стара вяерсия на 47.0.х всичко е наред,но като ъпдейтна до 63.0 и край - няма (Supports Hardware H264 Decoding - No). Завъртях доста версии на драйвери само и само да нацеля някой ,който да е по - подходящ ,обаче безрезултатно. Ето от тук ги избирах : http://www.catalog.update.microsoft.com/Search.aspx?q=AMD+Radeon+HD+6450.Видео картата ми е AMD HD6450 512MB DDR3 LowProfile . Ako можеш да помогнеш .В моментът съм с 11/25/2015 Driver Version 15.201.2401.1001 С плеърите няма проблем Pot Player use H/W decoding, VLC също е ОК. Новото PC още е в "касичката".Проектът ще се материализира,но не още. С една дума мисля,че W10 не е с по-лоша производителност от W7. Хубава вечер
  7. Благодаря за предложението,но вече си взех реновиран хард диск.
  8. Нямам друга машина.В моментът е само тази ,на която съм сложил един 80GB хард,който е на около 12 години (не е работил през цялото време).Събирам за ново PC.Повече от месец разглеждам цените на компонентите,а те хич не са ниски. (това е друга тема) Mного ми дотегна от дългите и тегави сканирания .Два дена + още един Check`вам. Писна ми! Флашката ми се скапа преди доста време.Не съм си вземал нова,защото не ми е била потребна.Инсталирам през DVD . Мисля да опитам още една инсталация на Windows .Ако заработи добре,ако не - след седмица ,като се поразсея може да подновя Check`ването. Извинете за отнетото време. Благодаря за вниманието. Ако решите може да изтриете темата. Аз като приключа със сканиранито с препоръчаните софтуери ще публикувам отговорите в някоя подобна тема,без да започвам нова. Поздрави и хубав ден!
  9. Привет, дискът е Western Digital WD Caviar WD2500JS-60MHB5 .Не е нов, купих го като употребяван. Не зная кой подред собственник съм. Общият вид е добър.Няма видими макродефекти. Състоянието в което го приех бе следното : Разделен на две половини едната под формат FAT32 с размер 31 GB несъдържаща никакви файлове,и втората под формат NTFS с размер 200GB .Тя съдържаше доста файлове, Windows, драйвер на NVIDIA (мисля ,че беше за Graphic Adapter) и др.. Форматирах ги двата на NTFS и ги слях ,след което им дадох нов размер 81GB и 150GB . Дадох опция Check от Acronis Disk Direktor , с която извърших и горепосочените манипулации. Като приключи check`ването ми излезе съобщение за 1 bad cluster и принадлежащите му 4 bad sectors. Реших,че не е проблем и мога да инсталирам ОС. След инсталацията системата стартира според мен съвсем нормално. Реших да повторя и след рестарта остана на Loading.Поизчаках и след като не видях промяна натиснах reset. Третият път ОС отново се стартира но по-бавно. Почудих се какво да правя и понеже не ми се стори нормално поведението на PC`то , отново с Acronis`a възстанових хардът към видът в който го приех.Разликата е,че първата половина е на NTFS (в началото бе FAT32),a втората е абсолютно празна. С хардове не съм се занимавал.Бавно и тегаво върви всичко свързано стях . Знаех за рискът ,който поемам с подобна покупка ,тъй че сам си натресох това. Ако не става не става. След като прочетохте това има ли смисъл да опитвам с HD regenerator, на който се натъкнах с Google. Извинявам се,че ви занимавам с последствията от моята глупост.Съжалявам ,че ви отнемам от времето. В пълното право сте да закриете темата. Поздрави и лека вечер.
  10. Здравейте, възможно ли е да изолирам bad cluster на Hard Disk за да го ползвам като системен.Намира се между 0 - 31 GB .Хард дискът е разделен на две половини 31GB и 200GB .Aко с прогрмата Acronis Disk Director използвам функцията delete partishon и посоча тази в която се намира bad cluster`a,възможно ли е това да реши проблемът? Тоест да останат само 200GB. Инсталирах му Windows 7 първият път стартира,струва ми се нормано.Вторият остана на синият екран с loading, третият път отново стартира,но по-бавно.Позамисли се доста.Повече не съм опитвал. Изобщо този Hard Disk има ли възможност да го ползввам за системен ? Има един bad cluster - 4КВ лоши сектори. Благодаря за отделеното време и внимание.
  11. Tочно това и направих. През Device Manager на абсолютно всички драйвери ,които посочих Update, Windows реши,че е намерил най-подходящите към момента. Звукът е добре,както вече споменах . Така. Сега за Windows 10 . Инсталацията на 32-bit версия е напълно осъществима. Как ще се държи - не зная. С 64-bit " we have... another situation " . Процесът забива на тъмносиният екран. Нещо CPU`то е несъвместимо,макар според cpuz да покрива минимално изискваните функции (Инструкции). Прикрепям един jpg файл да се види какво е положението. Ако реша да инсталирам Widows 10 , мога да опиша ситуацията в същата тема. За статистиката . Много благодаря за отзивчивостта на всички. Благодаря за отделеното време и внимание. Поздрави!
  12. Около нормалното.Струва ми се ,че с драйвери и XP беше по - добре. Искаше ми се да избегна методът проба - грешка. Затова и питам тук. Файлът е *.exe . Стигне ли се до това с бекъп`a ситуацията ми клони към преинсталация. А тогава ще пробвам с win10 . За него поне със сигурност нямам драйвери. Ядове.
  13. Здравейте, ситуацията е следната: Motherboard NFORCE4-A754 (V1.0) в производство на ECS http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Product/Product_Overview.aspx?CategoryID=1&DetailID=501&DetailName=Feature&MenuID=24&LanID=0 Инсталирах Windows 7 Ultimate , в DeviceManager няма въпросителни. Има и звук,дори Soud Effect. Драйверите някакси се адаптираха и системата заработи. Реших да потърся драйвери ,понеже в официалнийт сайт на производителят няма ( motherboard`a е спрян от софтуерна подръжка ) и стигнах до SoftVisia.com . В сайтът има побликувани пакети от драйвери съответно за 32 bit и 64 bit . https://softvisia.com/download.php?view.1371 Та въпросът ми е дали те са съвместими с motherboard`a ,който споменах . В описанието прочетох,че моделът ми фигурира в списъкът,без да е споменат socket`a . Някой би ли споделил дали е ползвал продуктът и какво е мнението му за ефективността му. Какви биха били последствията от една несъвместимост ? Благодаря за отделеното време и внимание. Поздрави!
×
×
  • Създай ново...