Прехвърляне към съдържание


SunyShadow

Регистриран на: 04 Aug 2018
Извън линия Активен: 07 Mar 2019 18:57

Мои коментари

В тема: Нужда от помощ

31 January 2019 - 20:26

Мисля, че открих причината за проблемите с DVD/CD ROM-a. Един хардуерен "вирус - червей" :) се беше загнездил в устройството и спъвал движението на оптичната глава или водел до някакво прескачане.

Остана ми време и разглобих записвачката, благодарение на инструкциите от темата която преди ми беше препоръчал Night_Raven. На единия пластмасов водач, който е обилно покрит със смазка, имаше залепнало влакно, може би косъм от четка или с друг произход - показано на снимката. Дължината му е около една четвърт от дължината на водача, което съответства  на тези около 75% при които, когато достигнеше четенето, започваше да цикли и забива устройството.

 

Прикрепен файл  bug.PNG   263.51К   1 Брой изтегляния

 

Сега при няколко проби се копираше без проблеми цялото съдържание от поставени дискове в устройството - това което преди беше невъзможно.


В тема: HP Compaq nx9010 проблеми

22 January 2019 - 21:35

Подбрах си втора ръка зарядно, което да държи посочените параметри при натоварване, че пробвах няколко и другите нещо не им отговаряха напреженията.

Сега вече лаптопът изглежда да работи стабилно и не се включва модулацията както преди при натоварвания.

Остана да пробвам да оправя проблема с клавиатурата, така като си намерих друга, но се оказа, че и с нея при натискане на някои клавиши се отчита едновременно натискане на 5-6 други. Мисля, че има хардуерен проблем на дъното изглеждащ ето така:

 

Прикрепен файл  CA5.PNG   407.73К   0 Брой изтегляния


В тема: Проблем с монитор Acer S191HQL

17 January 2019 - 18:52


Като го накланям леко напред и назад се влияе,някой път закачи и проблема изчезва

 

Според мен има някакви окислени контакти по конекторите на кабелите и не дават добра връзка винаги.

С подобни проблеми един монитор вече години го отварям от време на време и откачам и закачам конекторите когато са наредят черги по екрана и не се оправят с почукване, след което си работи доста време нормално.


В тема: HP Compaq nx9010 проблеми

09 January 2019 - 00:47

Точно, че всички изглеждат еднакво, освен едните с бял етикет, другите с черен и не мога да преценя къде е границата, нито пък колко точно ще отговарят действителните им параметри с рекламираните.

Поне едни за около 16 - 17$ са с повече знаци за сертификати... може да са по-кадърни и да им се има доверие. Ще мисля...


В тема: HP Compaq nx9010 проблеми

08 January 2019 - 20:13

За лаптопи ASUS и Toshiba има зарядни точно с такива параметри които отговарят за моя лаптоп и ако не открия на около, примерно в този магазин (дано дават и някаква гаранция):

http://www.elimex.bg...shiba-asus.html

то ще поръчвам от aliexpress където виждам че има за 7$  - притеснително ниска цена...