Jump to content

ekzotica

Потребител
  • Брой теми

    5
  • Регистрация

  • Последно посещение

ekzotica's Achievements

Новобранец

Новобранец (1/14)

0

Репутация в общността

  1. Ами просто вече го сглобих наново. Мислиш, че е най-добре да търся работещо дъно, нали? Има няколко обяви с такова точно за този модел, но си е риск - ако го поръчам и дойде по "Еконт", няма как да го тествам преди заплащане И ако после ефектът е същият, ще трябва да пия още една студена вода. Моделът иначе е добър, взех го преди 8-9 месеца за 140лв, та не знам дали си струва да се набутвам за дънна платка. Нито знам колко по принцип струват такива.
  2. Е, временното махане на CMOS батерийката не даде резултат. Преди евентуален сервиз или ново дъно, моля за още предположения. Как мога да проверя дали причината не е в биоса, както се е е оказало в темата на потребителя от 2014г.?
  3. В смисъл, да пробвам да стартирам лаптопа без хард и РАМ? Отделно попаднах на аналогична тема от 2014г., в която потребителят описва абсолютно същите симптоми: https://forums.softvisia.com/index.php/topic/17383-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D0%BC-%D1%81-lenovot400-%D0%B4%D0%B0%D0%B4%D0%B5-%D0%BC%D0%B8-%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BD-%D0%B5%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%BD/ От написаното там излиза, че проблемът му е бил в биоса и е оправен. В този смисъл, какво бих могъл да сторя по биоса без никаква видимост? Идеята за временно махане на батерийката от дъното носи ли някаква логика и надежда?
  4. Ако е подсветката, то тогава на телевизора през HDMI няма причина да не излезе, а то не излиза нищо. Няма открито устройство. А и щом вече лаптопът дори не заспива при затваряне на капака, значи причината е друга.
  5. Здравейте! Преди да питам, изпрочетох много теми от форуми от цял свят относно проблема, който се оказва често срещан, но никъде не открих решение. Екранът на лаптопа ми стана напълно черен, т.е. неактивен - все едно е изключен. Абсолютно нищо не съм правил, инсталирал или каквото и да било. Иначе при натискане на Power лаптопът се включва, светват му диодите, вентилаторът и харддискът също, но никакъв екран. Нямам представа дали изобщо зарежда операционната система (Win 7 x64 Ultimate), но дори звук няма. Опитах всички познати способи с махане на батерия, комбинациите от клавиши и какво ли не - нищо! Свързах с телевизора чрез HDMI кабел - нищо! В това положение дори затварянето на капака на лаптопа вече не води до режим на "заспиване" както преди - диодите си светят, вентилаторът си шуми и т.н. Моля ако някой поне има идея или съвет какво да сторя, нека да сподели. Четох, че този проблем се дължал на биоса, но няма как да разбера при черен екран от самото стартиране на лаптопа. Един приятел ме посъветва да го отворя и да махна батерийката на дъното за няколко часа като последна надежда. Все още не съм го отворил. Да допълня, че от половин година понякога се случваше друг проблем: при стартиране на лаптопа (или отваряне на капака след "заспиване") екранът да е черен. С Fn + F2 екранът светва, чува се едно свистене отвътре и пак угасва сам. Като извадя жака на захранването и после пак Fn + F2, екранът светва и си остава наред. При повторно вкарване на жака от захранването екранът пак угасва. Вадя кабела пак. В тези случаи просто изчаквам няколко минути, за да вкарам пак жака в лаптопа и екранът си остава активен. Просто въпрос на няколко минути изчакване... Очаквам помощта ви. Благодаря предварително!
×
×
  • Създай ново...