Прехвърляне към съдържание


Boby H

Регистриран на: 31 Jan 2018
Извън линия Активен: 06 Feb 2018 11:59

Мои коментари

В тема: Ръководство: рипване и компресиране на DVD и Blu-ray в MKV

04 February 2018 - 14:48

Т.е. вече успешно можеш да превхърлиш файловете на компютър и да си ги компресираш в желан формат

Да, дисковете вече се отварят и на други плеъри, както софтуерни така и на други машини, може да се обработват с DVDfab и iSkysoft iMedia Converter.... абе въобще вървят /вече :jokingly: / на всичко което съм пробвал.


В тема: Ръководство: рипване и компресиране на DVD и Blu-ray в MKV

04 February 2018 - 12:09

Проблемът май е разрешен. Установих, че SONY рекордера не финализира дисковете автоматично, а трябва това да бъде сторено ръчно от setup-а. Явно дискът е можел да се възпроизвежда на рекордера и без да е финализиран и това ме е подвело. Специални благодарности на 

Night_Raven за отделеното време в опит да ми помогне. И поздрави на Русчукъ  :look:

В тема: Ръководство: рипване и компресиране на DVD и Blu-ray в MKV

03 February 2018 - 22:13

Не, не хваща нищо. Единствената програма която хваща диска и прави имейдж с nrg формат е Нерото. Пробвах да направя  имейджи и Daemon tools и с PowerISO ей така за да видя дали ще хване диска -  не става и не става. Единствено, колкото и странно да е nrg файла се отваря с Magic iso, и се вижда, че диска е с някакъв шантав формат защото има две папки - стандартната VIDEO_TS и някаква кретенска VIDEO_RM.

Впрочем как се качват картинки тук?


А ето ги


Ето какво е съдържанието и на VIDEO_RM папката.


VIDEO_RM


В тема: Ръководство: рипване и компресиране на DVD и Blu-ray в MKV

31 January 2018 - 14:23

С Windows 10 и 8.1 /на лаптопа/ съм. Пробвал съм с Potplayer и BSplayer  и нищо не излиза, а с VLC ми излезе съобщение "Потокът не може да се отвори: VLC не може да отвори MRL' dvd:///E/. Вижте отчета за подробности.... ама къде е тоз отчет не знам :no:Дал съм от опцийте да се виждат скритите файлове.


В тема: Ръководство: рипване и компресиране на DVD и Blu-ray в MKV

31 January 2018 - 12:29

Здравейте, не зная дали тук е мястото на моя въпрос, ама все пак ще питам. Със DVD рекордер - SONY_DVD__Recorder RDR-GX210 записах стари семейни VHS видеокасети. Дискът се плейваше без проблем на посочения рекордер. За съжаление на други DVD плейъри дисковете не тръгнаха. Поисках видеото на дисковете да го прехвърля на компа, но и това не стана, защото в папката с диска виждах само файл desktop.ini и нищо друго. Бихте ли ми дали съвет как да си прехвърля дисковете /или видеофайловете/ на компа за да мога да ги конвертирам в друг формат, за да бъдат гледаеми и на други машини?

Благодаря предварително.

 

P.S. Дисковете на които са записани филмчетата са SONY DVD+R.

Четох за евентуален вариант на прехвърлянето на касетите с видеокепчър, но коментарите не бяха особено ласкави относно качеството на резултата.