Jump to content

Dincho

Потребител
  • Брой теми

    7
  • Регистрация

  • Последно посещение

Dincho's Achievements

Новобранец

Новобранец (1/14)

0

Репутация в общността

  1. Купих HP workstation z800. Но при стартиране ми дава следните грешки 209-Memory Warning Condition (WARN_DQS_Test) detected. Slot CPU1 DIMM 5 209-Memory Warning Condition (WARN_DQS_Test) detected. Slot CPU0 DIMM 4 209-Memory Warning Condition (WARN_DQS_Test) detected. Slot CPU0 DIMM 4 209-memory warning condition (rd dq dqs) detected Slot CPU1 DIMM5 203-Memory module failed self test and failing rank was disabled slot CPU1 DIMM5 209-memory warning condition (rd dq dqs) detected Slot CPU0 DIMM4 203-Memory module failed self test and failing rank was disabled slot CPU0 DIMM3 204—Memory module failed and user rank was disabled slot CPU0 DIMM4 Опасно ли е!? Може ли да се поправи!? Къде да го занеса за диагностика? Мерси много!
  2. Въпроса е каква конфигурация да сложа .... https://support.hp.com/ro-en/document/c01722374#AbT1
  3. Привет на всички добри хора! Тествам една HP workstation, дадена от приятел, който не я ползвал отдавна. След като се включи компютър минават надписи включилно Drive is controlled by raid bios. След което си тръгва нормално, но има само един операционен диск, на който работя, съответно не може да се изключи, изключва се за момент и на втората секунда се включва отново, същото става и в sleep mode. Исках да сложа друг диск и на на него да преинсталирам уиндоуса, но ми казва, че не може да бутне от дисковете, като съм закачил този диск. Моля за помощ. С благодарности и респект!
  4. Значи бях в Итема, Отворили са го, проблема е механичен, сложен е на маркучи, главите са трънали, пипнали са филмуера и накой други неща които аз не разрибам и не се впуснаха в обяснения. Цената е 300лв, колкото изкарат главите, като аз трябва да видя нещата, не е препоръчетелно да го взимам а за момент да видя при тях.
  5. Значи аз казах само да го погледнат и се разбрахме да ми кажат какво е състоянието му и няма да свалят нищо още, след това ще ми кажат кое и как ще се свалят!? Поздрави~!!
  6. Диска ти май от доста време е имал проблеми. - Така, е аз не съм го ползвал, а просто стоеше закачен, не съм мислил, че може да е толкова страшно. Просто седеше закачен. Смени му интерфейсния кабел. - С какъв, може ли линк!? Пускай го само когато ще спасяваш информация от него и карай от най-малката и важна първо. - Добре, така и направя, можеш ли да ми кажеш стъпки, а именно каква да бъде системата за копиране, да закача ССД, а на "болния диск" добро охлаждане или!? Според теб колко са неспасяемите или е трудно да се каже!? Не е лошо да провериш коректността на спасените данни. Проверих, снимки и видеа, като най-много до 1 gb изтехлих аудио запис, работят си цели са! Но пробвах един цял 5 гб и не успях, даде ми 4 часа и накрая се запъна, не трябваше да го правя, но сега ще почна по малки и важни!? Методика програма, от него на ССД по принципа копи пейст и нещо друго или!? Също така по твоя преценка можеш и от сега да се обърнеш към специализирана фирма извършваща спасяване на данни. -Пробвах, занесох го в Итема В, имат много за "преглед" така че моя го видят и ще е ми кажат в четвъртък какво му е, ще му направят някаква диагностика, може и да го отворят. От там нататък ще се радвам за съвет, може и о ще от сега, виждам че усещате нещата. Като цяло се отварят папките без проблем и може би ще има шанс. Като гледам колко сектора са си отишли и си отиват, може да не се спаси цялата информация. Каква е процедурата от тук нататък, сам дали ще мога след като те ми кажат каква работата!? Много, много благодаря!
  7. Здравейте, Имам проблем с хардс диск Seagate Baracuda 2 тб. -дискът не е операционен, на него преди имаше уин, но сега използвам ССД и с него на дъното имаше още един 2 тб и една записвачка, даде ми I/O грешка и аз първоначално смених портовете на дъното и махнах записвачката, тъй като всичките 4 слота на дъното бяха заети. След това го разпозна и отвори всичси папки, но - бавно чете информацията от него, запъва се или почва да мисли много. - ако тръгне на чете добре отначяло прехвърля бързо част от файловете със сколост 190 mb/s, след това забавя до 5 и лека полега до под 1 mb. Прехвърлих някой файлове до 0.3 gb, но един голям от 5gb ми даде 4 часа и не го прехвърли накрая. Имате ли идеи как да процедирам и най-важното да спася файловете видео и снимки от него, докато още е рано. До сега не съм пробвал да възстановявам файлове с програми. Прилагам принт от програма HD tune pro за проверка на текущото състояние на диска. Много, много ще бъда благодарен за помощ и реално решение. С благодарности, Дин
×
×
  • Създай ново...