Jump to content

anarhistabg

Потребител
  • Брой теми

    47
  • Регистрация

  • Последно посещение

anarhistabg's Achievements

Новобранец

Новобранец (1/14)

0

Репутация в общността

  1. Здравейте! Често имам проблеми с интернет скоростта напоследък ... Реално плащам за 200 download и 12 upload. Когато интернета е окей нормалните ми скорости в speedtest са между 150-190 download и 8 - 12 upload. В един момент обаче нещо става и просто нета става нетърпим. В моменти като този имам много висок пинг и скоростите падат на половина , понякога и повече. Нормалният ми пинг е към 15-20 ... но в момента за пореден път положението е тежко и за първи път скоростите са тоооолкова ниски... Тази скорост е на лаптопа ми който е свързан чрез WI-Fi , рутера е в моята стая , т.е на 2 метра от лаптопа. На компютъра ми към момента пинга е 105 , download speed 120 и upload 8,54. Той е свързан към рутера посредством кабел. Въпроса ми е: можете ли да ми предложите някакво решение , или да опитам нещо което може да подобри нещата или просто трябва да се свържа с интернет доставчика и те да се оправят ? ПС: Снимката е от лаптопа.
  2. Ето така изглежда когато забие някоя игра .... Доколкото разбрах от един приятел това се наричат артефакти и се причиняват от видео-картата. Което май затвърждава мнението ми , че проблема от самото начало е в нея .... но това ще го разберем след известно време. Реших да изпратя картата обратно към България тея дни , за да видят какво е положението.
  3. Ново 20 .... От последния ми пост досега нямаше никакви проблеми. Но днес отново се случи! Докато си играех и всичко зацепи , интересни цветни кръгчета по екрана и играта крашва. Пак я пуснах , пак крашна и DVI not found и stand by режим докато не ресна. През тези 2 дни нищо не съм инсталирал , нищо не съм теглил , нищо не съм пипал. Пробвах отново да изкарам и вкарам DVI кабела - без резултат , пак сложих настройките в MSI - без резултат , изключих директно от тока за 5 минути и пак го пуснах - без резултат. Как е възможно една система да работи 2 дни без никакъв проблем и на 3-тия ден отново да се получи .......... Чувствам се безсилен пред този проблем. Особено когато не намирам решение в нета , а и никой не може да ми помогне .... Чудя се хардуерен ли е проблема или софтуерен. Ако е хардуерен ... как може един компонент да работи 2 дни и на 3-тия да не работи ? Вече 3-4 пъти ми се случва това .... работи няколко дни , не работи , работи , не работи. Възможно ли е въобще или проблема е софтуерен.
  4. Направих 3 неща след които системата работи нормално и е нямало крашове. Само игра без краш , игра със стрийм пак без краш ... засега нещата работят. Не знам кое от 3-те неща дава положителния резултат защото ги направих заедно ( едно след друго ) и не мога да преценя дали и как са оказали влияние на проблема .... само знам че към момента всичко е окей. 1. Изкарах DVI кабела от видеото , след което пак го свързах 2. От MSI Afterburner дадох Power limit на макс - 114% , преди това беше на 100% 3. От MSI Afterburner дадох +40 Core voltage Към момента картата не е клокната. С игра + стрийм не вдига повече от 50-55 градуса с вентилатори на 70% скорост. Зачетох се из гугъл , а и имам подозрения че може би по някакъв начин не и стига тока на самата карта в един момент ... но това са си мои предположения без да разбирам от материята. Дал съм и пауза на всички windows updates за 30 дни , ако 30 дни машината работи без проблем и после актуализирам всичко с windows updates и пак се прецака - ясно откъде идват проблемите .... Ако актуализирам и нещата продължат да работят най-вероятно тези 3 неща по-горе са се оказали решението. Предстои да тествам Само времето ще покаже.
  5. Прикачвам архив с 2 dump файла. @ExaFlop - не знам какво има братле , не съм много навътре с тея работи .... доколкото разбирам говориш за тези кабелчета в 2-те снимки които ще прикача. Мисля че съм ги свързал правилно , но винаги съм се чудил защо остава едно което няма къде да се постави. ПС: Докато пиша този пост изведнъж черен екран , след няколко секунди се оправи ... Desktop.rar
  6. Възстанових системата до предишна точка , засега няма сини екрани но играта отново си крашва. Понякога до десктоп, понякога DVI NOT FOUND и черен екран който чака рестарт. След като рестартирах системата беше много бавна и зацепваше през 1-2 секунди , все едно процесора е на 100% а реално не е.
  7. Отново се включвам! Вече рутера е при мен и ползвам интернет директно чрез кабела , така че няма нужда от драйвъри за външната USB карта. Главния проблем обаче отново се завърна ... След няколко минути в игра (Fortnite) ми излизат някакви неща по екрана и всичко замръзва, след което ми дава DVI signal not found и черен екран докато не рестартирам. В другия случай ми изкарва син екран с грешка " video_sheduler_internal_error " . Обновил съм всички драйвъри до последните им версии. Не съм овърклокнал нищо към момента ... Някакви идеи и предложения? ; \ PS: За десерт започнах да получавам и CLOCK_WATCHDOG_TIMEOUT след стартиране.
  8. Май наистина това е причината ... изкарах флашката и махнах драйвърите , рестартирах и не получих син екран първия път. Хмм ... модела е Fritz! WLAN USB Stick AC 430
  9. Night_Raven - дори след справянето с тези крашаве , един друг проблем все още си остава ... Понякога при рестарт ми дава син екран с грешка WDF Violation , някакви идеи ? PS: Направих кратък тест .... при всеки първи рестарт излиза този син екран , всичко зарежда след втория рестарт.
  10. За момента просто съм им дал пауза за 30 дни .... може би ще ги пусна тея дни. Дано нещо не се прецака ... от всичко се притеснявам вече
  11. Да , разбирам какво искаш да кажеш. Но в моя случай наистина това се оказа решението. Откакто направих това системата не е крашвала , имам около 10 часа геймплей на различни игри - всичко е бомба! Точно за това казвам - не знам как , защо и какво се е случило ... но знам че това ми реши проблема Все пак искам да ти благодаря за отделеното време през тези няколко дни! Ако не ми беше оказвал тази помощ може би много по-рано щях да се откажа и да пратя компа към България .... и нямаше да стигна до това решение въобще Благодарско \\ //
  12. Братле днес реших проблема !!! АЛЕЛУЯ !!! Бях се отказал напълно и утре щях да пращам компа към България .... нямах какво да правя и пак влязох да се ровя из форумите. Под една тема за този проблем във форума на geforce , един пичага беше написал в няколко стъпки как си е решил проблема перманентно. Run - > msconfig - > boot - > advanced options - > под "number of processors" слагам отметка и избирам 8 - МАГИЯ !!! Не знам как , защо и кога... но тази настройка при мен нямаше отметка и си беше по дефоулт 1 ... явно от там е идвал целия проблем и всичко се е побърквало. Какво ли не опитах и какви ли не идеи ми минаха през главата от умряла видео-карта до кофти захранване и тн и тн ... Откакто направих това нещо съм нямал проблем цял ден , разцъквам си като пич без никакви грижи Интересно ми е все пак , как така се е променило на 1 ? Дали след ъпдейта към windows 10 feature update или в някой друг момент , не знам ... Доколкото разбирам компютъра е използвал само 1 ядро от процесора и зареди това всичко се е скапвало... Какво е твоето обяснение ? PS: И все пак след всичко изчетено разбирам че този т.н проблем "TDR" може да има доста различни сценарии ... Кофти драйвъри , вируси които използват картата за копаене на биткойнове ( доста хора са намерили файлове след изтриването на които системата им се оправя , най-често тези файлове идват с пиратски игри и тн ) , boot options-a както в моя случай , кофти захранване .... въобще един проблем може да е причинен от мноооого неща. Радвам се че успях да намеря решението в моя случай ... Отдъхнах си ..
  13. Night_Raven - можеш ли да ми помогнеш със съвет относно това да видя какъв е волтажа към видео-картата и ако трябва да го променим някак , за да тествам дали ще има ефект ?
  14. ​Махнах драйвърите на Nvidia , 1070-ката все едно я няма. ​С вградената карта не мога да цъкам нищо понеже е МЕГА ЛАГ и 1 и половина фпс ... но просто отворих менюто на Overwatch и стоях там повече от час , нищо не се случи ! ​С външната карта която и игра да отворя и просто да стоя в менюто винаги се получава онзи краш с познатия евент лог. PS: Пробвах да ъндърклокна картата преди да преинсталирам Windows-a - не помогна, въпреки че някой хора така са си решили проблема.
×
×
  • Създай ново...