Jump to content

petersharky

Потребител
  • Брой теми

    38
  • Регистрация

  • Последно посещение

Информация

  • Пол
    Мъж

petersharky's Achievements

Новобранец

Новобранец (1/14)

0

Репутация в общността

  1. Би трябвало да може да инсталираш последната версия, като тя автоматично ще се "снижи" до последната възможна за Windows XP, естествено с "досадните" ти предупреждения. Пробвано
  2. Привет на всички! В такива случаи /обикновен потребител/ не са ли полезни програми от производителя от сорта HP Support Assistant, които /според спецификациите/ решават или насочват към решение на различни проблеми, посочват конкретен драйвър, свързани устройства, диагностика и др.
  3. Ако се ползва като настолен компютър или има постоянен достъп до ел. захранване с кабел, предлагам промяна на Power plan на High performance с Turn off hard disk ater: Never; Sleep after: Never, също и изкл. на Hibernation, в случай че не се ползва.
  4. Наличието на една инсталирана антивирусна програма с правилни настройки е достатъчно според мен. Допълнително периодично сканиране /на седмица, две, месец.../ с някой портативен скенер по избор, примерно AdwCleaner , Dr.Web CureIt! и др. с настройки по подразбиране, освен ако не знаеш точно какво правиш. Теглиш/сканираш/чистиш и толкова. За по-заплетени случаи и проблеми търсиш помощ от хора, които са наясно с нещата.
  5. Предлагам деинсталиране на това, което имате, рестарт, изтегляне и инсталиране наново на последната версия 3.0.6.
  6. Възможна е неподходяща комбинация от настройки в план за захранване. Според мен добро решение за намаляване на подобни проблеми е избор на план ''Висока производителност'' /Always on/ с ''Изключване на твърдия диск'' след: ''Никога''/Never/.
  7. Възможно е след такава преинсталация да не са включени по подразбиране някои компоненти и функции. Контролен панел - Програми - Вкл. и изкл. на компоненти на Windows.
  8. Привет! От скоро ползвам лаптоп hp EliteBook 8440p с инсталиран Windows 7. Моля за мнения и препоръки за оптимални настройки като за начало, понеже хич не съм наясно с тази ОС - ползвал съм само XP. Употребата ще е предимно за Интернет и работа с документи, рядко аудио и видео. Прилагам файл от Глиф със състоянието, в което го придобих. Благодаря предварително! Logs_MyPC_09.04_12.45.zip
  9. Предлагам разчистване на всякакви остатъци от този Skype, рестарт и опит за сваляне на работеща версия за Windows XP чрез вградената функция на ОС - Windows Update. Предлага се Skype for Windows desktop 7.3 (KB2876229) в категорията Optional updates. Ако не се получава от там - проба с тази версия от други места. P.S. За успешен достъп до Windows Update е нужно услугата Automatic Udates да е вкл. на Automatic и стартирана, също и Background Intelligent Transfer Service да е вкл. на Manual и стартирана (от services.msc)
  10. Като не става по нормалния начин - съвет за опит с GeekUninstaller за деинсталиране на всичко инсталирано във връзка с Bluetooth след забелязване на проблема и ръчно премахване на евентуални остатъци в контекстни менюта, папки и др. Отново проба с рестарт от services.msc. Съмнения за претрупани инсталации, които си пречат.
  11. Предлагам рестарт на услугата Bluetooth Support Service от services.msc. Възможно е обаче последните инсталации да "запушват" изчезналия Bluetooth.
  12. Благодаря! Питам по повод коментар на преводач, който получил оплакване, че в превода му на местата където има ударено "И" има неразбираеми символи и коригирали ръчно текста с въвеждане на "Й" вместо ударение. Не знам с коя ОС се е получило. Привидно има "И" с ударение в текста, но някъде не се чете като такова...
  13. Как се въвежда "И" с ударение, не "Й" от стандартната /не фонетична/ българска клавиатурна подредба?
  14. Да, така е в случая, но дори при изкл. Стена и Антивирус няма реакция от Windows - има/няма отметки - нищо... MBAM/Malwarebytes3.0/ реагира на отметките, когато са поставени - определя ги като PUMs, въпреки че вече не действат. MBAM при мен се разпъва на някакъв хоризонтален екран, не цял, и излиза извън границите на монитора, но съдържанието в него си остава и бутоните реагират. Междувременно какво ви е мнението за този начин за предпазване от нежелани реклами, банери и пр. Извърших нещата, предложени там без да съм наясно с услугата DNS Client и Hosts file и ефекта, който забелязвам засега е липса на реклами и разни шарении в някои популярни сайтове. Искам да уточня, че си правя тези експерименти най-вече за забавление и за упражнение на английски език, не от някаква параноя, а и безопасността все пак не е за пренебрегване. "Safety first"
×
×
  • Създай ново...