Jump to content

mimi80

Потребител
  • Брой теми

    4
  • Регистрация

  • Последно посещение

mimi80's Achievements

Новобранец

Новобранец (1/14)

0

Репутация в общността

  1. Успях да клонирам HDD на SSD-то с Acronis True Image. След това в OS Bios Manager (UEFI Boot order) промених настройката да зарежда от SSD-то и вече го използвам, макар с старата инсталация. Форматирах HDD под Windows, но дяловете с Recovery останаха, тъй като са скрити. http://www.prikachi.com/images.php?images/76/8971076s.jpg http://www.prikachi.com/images.php?images/68/8971068T.jpg И тук дойде проблема, исках да дам възстановяване и да направя нова чиста инсталация в/у ССД-то но не се получава. Натискам възстановяване> нулиране на компютъра> Премахване на всичко >Само устройството на което е инсталиран Windows-a. Стига до 100 % (успешно) , рестартира и зарежда отново операционната система. Изписва че е възникнала грешка и не е могло да направи промени. Не знам къде е проблема. Когато закачих SSD-то го инициализирах GPT, тъй като и HDD e GPT. Дали защото има два Recovery дяла ( по един на SSD и HDD ) или защото SSD-to не е на мястото на HDD вътре в лаптоп ?
  2. В случай, че трябва да се клонира целия диск и не ми позволи само определен дял, може ли да пусна едно възстановяване в/у сегашния ми HDD. С цел да изтрия всичко излишно от диска с нова инсталация на Windows-a и след това да клонирам дял "C\" и Recovery (D:\) в/у SSD-то. След това в Bios променям в Boot order да зарежда от SSD-то, следователно зарежда вече инсталацията от новия диск и отново пускам възстановяване? Или не е толкова просто?
  3. Аз мислех да клонирам само Recovery дяла в SSD-то чрез "Acronis True Image" или друга подобна програма. До сега, не ми се е налагало да копирам Windows от HDD върху SSD. Дали ще се получи по този начин? п.п. DvD-то се вади без проблем, държи се само на един болт.
  4. Здравейте, имам лаптоп hp 250 от един месец. Днес се сдобих с SSD 240 GB и смятам да го сложа в caddy на мястото на DVD-то, за да не се налага да разглобявам лаптопа, тъй като е в гаранция. Проблема е че лаптопа е с лицензиран Windows 10, сега не знам кое да клонирам за да направя нова чиста инсталация върху SSD-то. В момента лаптопа е с 1 ТБ диск, разделен два дяла C:\ 909 GB и D:\ 20 GB Recovery. Искам да си направя нова инсталация в/у SSD-то с windows-а който е на лаптопа, някакви идеи?
×
×
  • Създай ново...