Jump to content

petrov_belota

Потребител
  • Брой теми

    4
  • Регистрация

  • Последно посещение

petrov_belota's Achievements

Новобранец

Новобранец (1/14)

0

Репутация в общността

  1. Това звучи добре, а на някой друг нещо друго да му хрумва ?!?
  2. Имам достъп ! Съществува ли устройство, към което да включа този адаптер с който сега приемам, а това устройство да ми направи аксес пойнт в някакъв радиус около него ?!
  3. 2те сгради са на една улица обърнати с лице към пътя. 2рата сграда дефакто е една стая, в която искам да пусна 2 компютъра един настолен и един преносим. Мисля връзката да бъде безжична във втората сграда, като досегашния wifi aдаптер ще го сложа на настолния, а преносимия ще си ползва вградения. Антената, която съм взел допълнително е на Тр link 8db (или поне толкова я дават ..) Хубавото при нея е, че си я изкарвам навън иии си хващам нетец. Как си ги представям аз нещата ... Да си купя рутер с вграден повторител (репитер) да му развия едната антена и да му надяна тая която сега ползвам и да си приема сигнала и да си го усилва в тая стая в която съм сега. Бюджета който са ми отпуснали е 80/100 лева. Знам, че ползвайки рутера като репитер ще падне значително връзката, но не ми идва друго на ум .. Втората щуротия която ми хрумна е: едно време бях чел, че може да се споделя интернет от един компютър на 2ри чрез 2ра лан карта (с кабел ..) но това го казвам колкото да си чеша пръстите ...
  4. Привет и от мен - Георги Георгиев ! Попаднах случайно във вашия форум и реших, че може би тук ще намеря решение на моя казус! А той е: Искам да пусна интернет от една сграда до друга, като разстоянието между двете е около 200м. Едната сграда ползва стандартен кабелен интернет (който се разхвърля с рутер из нея), другата - никакъв ! В момента прихващам интернет във втората сграда с един wi-fi адаптер, който е с допълнителна антена, не е нещо грандиозно, но върши работа, проблемът е, че ми се налага ползването на 2ри компютър(преносим) в тази сграда със същият интернет, но антената е една :/ Варианта да провеся втора антена го отхвърлям, както и да пусна 200 метра кабел до 2рото помещение (мангалът не спи). Имам някакви идеи, но ако бях много пекан, нямаше да се допитвам до вас Та за да не ви обърквам, няма да ги споделям Моля за помощ Поздрави - Г. Георгиев !
×
×
  • Създай ново...