Прехвърляне към съдържание


Филип

Регистриран на: 25 Mar 2015
Извън линия Активен: 26 Apr 2019 17:34

Мои коментари

В тема: Помощ с въвеждането на паролата

21 August 2017 - 21:48

Oл. Може би с бутона за стар менюто заедно с бутона U ( Win + U )?  Може би ще има приложения за андроид за използване на телефона за клавиатура, но без влизане сигурно няма да стане. С подходящи инструменти може да се махне паролата за влизане... Също предполагам от "безопасен режим" ще може да се накара виртуалната клавиатура да се стартира при показване на екрана за влизане или по-добре да се премахне паролата, но първо пробвайте клавишната комбинация по-горе.


В тема: Помощ с въвеждането на паролата

21 August 2017 - 21:10

С екранната клавиатура?

 

HW17kBz.png


В тема: Ползване на два монитора

10 July 2017 - 17:16

Ако правилно съм разбрал това трябва да е отговора - Свързвате монитора към лаптопа. Вместо опцията „дублиране“ избирате „разширение“. Май всички лаптопи имат клавишна комбинация или бутон за тази опция.

 

Нужните стъпки за Windows 7/vista/8/8.1:

 

lfUgom9.png
 

За Windows 10 до колкото успях да намеря снимка:

 

QY8lo29.png

 

След това влачите прозореца на приложението в съответната страна и се показва на монитора. Както виждате единия е маркиран като екран номер 1, а другия номер 2. Ако 1 е екрана на лаптопа и 2 е монитора, в положението като на снимките горе ще трябва да завличете прозореца в дясната страна, за да се покаже на монитора (екран номер 2).
 Ако използвате приложение на цял екран като игра, то ще може да играете на единия екран, но мишката и клавиатурата ще се използват само за играта. За да промените нещо от другия екран ще трябва да излезете от играта. Поне при мен.


В тема: Лента с документи на десктопа

07 February 2017 - 21:01

CwtgN1Y.png

Това е което аз успях да направя може и да не е, но много прилича. Отваря всякакви файлове от десктопа.
Проблема е че не мога да я направя лентата толкова малка както на горната снимка, което ме води до мисълта, че или е нещо друго, или има бъг.
Но все пак ето как може да се затвори в моя случай:
С десен клик отгоре върху точките:

Y8K8y49.png

Като се избере тази опция и след това се потвърди с "ОК", се премахва.

 

Също може да се пробва да се отключи taskbar-а така:

vOLzT6w.png

 

След това с задържане на мишката да се хване страничната лентата и привличе до бутона за смяна на езика долу вдясно (EN) или някъде другаде.

 

Извадих я от ленти с инструменти > Работен плот, но след като я преместих където е, вече нямаше отметка в  ленти с инструменти, че съм я отворил.


В тема: Turbo Boost на процесор

25 January 2017 - 09:31

До колкото разбрах се пита за Turbo Boost както е във заглавието. Първо Intel Celeron n3050 няма Turbo Boost, а Burst. 
 
Turbo Boost позволява на процесора да работи на по-висока честота, толкова време колкото температурата и някои други фактори го позволяват. Не съм имал процесор с Burst, но до колкото знам е като Turbo Boost, но overclock-а е за много кратко време, което може и да не се долови.
 
Що се отнася до игрите - Ако играта използва 1 или 2 ядра и с тази технология се овърклокнат, то поне при игрите, които разчитат повече на процесора, на теория трябва да има някакво подобрение, но не голямо. Но при някои програми тези технологии може да бъдат много по-полезни.
 
И двете технологии работят автоматично. Потребителя няма контрол кога и колко да се overclock-ва . Eдинствени контрол е (поне за Turbo Boost ), че може да се изключи/включи от uefi.