Jump to content

Филип Димитров

Потребител
  • Брой теми

    36
  • Регистрация

  • Последно посещение

Информация

  • Пол
    Мъж

Филип Димитров's Achievements

Новобранец

Новобранец (1/14)

0

Репутация в общността

  1. Oл. Може би с бутона за стар менюто заедно с бутона U ( Win + U )? Може би ще има приложения за андроид за използване на телефона за клавиатура, но без влизане сигурно няма да стане. С подходящи инструменти може да се махне паролата за влизане... Също предполагам от "безопасен режим" ще може да се накара виртуалната клавиатура да се стартира при показване на екрана за влизане или по-добре да се премахне паролата, но първо пробвайте клавишната комбинация по-горе.
  2. С екранната клавиатура? http://i.imgur.com/HW17kBz.png
  3. Ако правилно съм разбрал това трябва да е отговора - Свързвате монитора към лаптопа. Вместо опцията „дублиране“ избирате „разширение“. Май всички лаптопи имат клавишна комбинация или бутон за тази опция. Нужните стъпки за Windows 7/vista/8/8.1: http://i.imgur.com/lfUgom9.png За Windows 10 до колкото успях да намеря снимка: http://i.imgur.com/QY8lo29.png След това влачите прозореца на приложението в съответната страна и се показва на монитора. Както виждате единия е маркиран като екран номер 1, а другия номер 2. Ако 1 е екрана на лаптопа и 2 е монитора, в положението като на снимките горе ще трябва да завличете прозореца в дясната страна, за да се покаже на монитора (екран номер 2). Ако използвате приложение на цял екран като игра, то ще може да играете на единия екран, но мишката и клавиатурата ще се използват само за играта. За да промените нещо от другия екран ще трябва да излезете от играта. Поне при мен.
  4. http://i.imgur.com/CwtgN1Y.png Това е което аз успях да направя може и да не е, но много прилича. Отваря всякакви файлове от десктопа. Проблема е че не мога да я направя лентата толкова малка както на горната снимка, което ме води до мисълта, че или е нещо друго, или има бъг. Но все пак ето как може да се затвори в моя случай: С десен клик отгоре върху точките: http://i.imgur.com/Y8K8y49.png Като се избере тази опция и след това се потвърди с "ОК", се премахва. Също може да се пробва да се отключи taskbar-а така: http://i.imgur.com/vOLzT6w.png След това с задържане на мишката да се хване страничната лентата и привличе до бутона за смяна на езика долу вдясно (EN) или някъде другаде. Извадих я от ленти с инструменти > Работен плот, но след като я преместих където е, вече нямаше отметка в ленти с инструменти, че съм я отворил.
  5. До колкото разбрах се пита за Turbo Boost както е във заглавието. Първо Intel Celeron n3050 няма Turbo Boost, а Burst. Turbo Boost позволява на процесора да работи на по-висока честота, толкова време колкото температурата и някои други фактори го позволяват. Не съм имал процесор с Burst, но до колкото знам е като Turbo Boost, но overclock-а е за много кратко време, което може и да не се долови. Що се отнася до игрите - Ако играта използва 1 или 2 ядра и с тази технология се овърклокнат, то поне при игрите, които разчитат повече на процесора, на теория трябва да има някакво подобрение, но не голямо. Но при някои програми тези технологии може да бъдат много по-полезни. И двете технологии работят автоматично. Потребителя няма контрол кога и колко да се overclock-ва . Eдинствени контрол е (поне за Turbo Boost ), че може да се изключи/включи от uefi.
  6. Според съобщението файловете трябва да се качат в папката на домейна. Ако домейна е domain.com, то папката би трябвало да е /domain.com . Не съм използвал този хостинг, но би трябвало след добавянето на домейна от контролния панел да се създаде папка с неговото име, където да се качват файлове. Subdomain/поддомейн не е задължителен. Ако трябва да се сложат файловете на поддомейн примерно sub.damin.com, то ще трябва да са в папката /domain.com/sub.damin.com. Това означава според мен.
  7. При някои хостинги сайта трябва да се качи в папката public_html (или подобна). Би трябвало от хостинга под някакъв вид на съобщение да са написали къде точно се слагат файловете.
  8. smartphone.bg Закупих един телефон от там преди време. Обаждането и доставката бяха бързи. Доставката е безплатна за продукти до 100лв, което според мен не е голямо ограничение предвид това, че трудно се намират "умни телефони" за под 100лв. Цената на телефона, който взех беше най-добрата в Българските магазини. За сега телефона е добре. Доволен съм - 5 точки. emag.bg (допълнение към предишното ми мнение) Някъде към 1.4.2016г. изпратих аудиокартата ми Asus Xonar U7 поради досаден проблем. След попълването на формуляра минаха към 2-3дни преди някой да ми се обади. След като я пратих не ми изпратиха никакво съобщение, че са я получили. На 11.4.2016г. получих съобщение, че картата е заменена и от 24 до 48 часа ще е при мен. На 12.4.2016г. пристигна новата карта, както и в случая на Night_Raven, и тук беше с друга опаковка. Все пак за сега съм доволен. Nikem-Bg (допълнение към предишното ми мнение) Поръчах преди 2-3 месеца една конфигурация. Този път, за разлика от всичките пъти когато съм поръчвал, има всичко налично. Доставката беше бърза и частите добре опаковани и работещи (за сега). В предишния пост съм оценил магазина за 5. Сега е същото. vikiwat.com Направих няколко поръчки от там. Цените може да не са от най-добрите, но... Потвърждението беше бързо, както и доставката. Има безплатна икономична доставка. Сайта им е доста приличен. Като цяло съм доволен - 5 точки.
  9. Безплатен хостинг има много. Друг е въпроса, че освен за тестове за друго не стават (примерно за сериозен сайт). Дори някои и за тестове не стават...Явно някой не умее да използва google затова ще дам някои: 0fees.us; 000Webhost.com; Hostinger.ru; Freehostingeu.com и един български, който намерих - prohost.bg/hosting/ . С гугъл може да се намерят още много. Преди имаше повече български безплатни хостинги, а сега аз не ги намирам. След вземането на домейн предчувствам въпрос подобен на "Как да свържа домейна с хостинга?". От Уеб хостинга трябва да са дали ип адрес или най-често в този случай nameservers. За nameservers: Прозореца по-долу се отваря от Management Tools. http://i.imgur.com/HYBVbim.png За да се добавят други имена трябва да се кликне на "Use custom nameservers..." и след това да се въведат по-долу. За качването на файловете зависи много от хостинга. Някои позволяват само чрез FTP, а други чрез FTP и браузър.
  10. Здравейте, още преди няколко месеца при включване на bluetooth-та на тонколоните започваха да шумят гадно, но след изключване и включване се оправяха. От вчера обаче този проблем остава и вече не се появява само чрез bluetooth, а и през останалите възможности (за coaxial не съм пробвал защото нямам такъв кабел). Това което съм забелязал е че като сменя характеристиките на звука ( от 16bit на 32bit или честотата) за секунди се оправя, но после е пак същото. Първоначално като се включат звука е добре, но като минат няколко секунди става ужасен. Прикачил съм един запис на който след 12-тата секунда започва проблема със звука (преди това време звука не е хубав, но това е от микрофона), а после към 25-та секунда съм изключил музиката, за да се чуе, че шумът остава докато не се изключат. Понякога шумът започва още с включването им. Не съм ги усилвал на 100% от много време затова не знам причината за възникването на проблема. Ето го файла: Пробвал съм да ги включа на различни контакти и различни източници на звук, но винаги се появява този проблем. Предполагам нещо от захранването? Тонколоните са много често включени и в задната част понякога е ставало доста топличко. Със сигурност няма да се размине сервиза, но поради моята непохватност преди време гаранцията няма да важи затова ме интересува колко скъпо ще ми излезе и ако проблема е малък дали ще си струва сам да ги оправя? Ама колко ми е гадно от това... тъкмо обмислях закупуването на Edifier R 980T, за да имам съраунд звук и тея ще "решат" да се развалят! Благодаря предварително!
  11. За да се завърши темата ще напиша, че днес получих и последната част и го сглобих. http://i.imgur.com/CTvJxDi.jpg Работи чудесно и аз за първи път виждам процесор който при пълно натоварване с Aida64 не вдига повече от 60градуса поне в първите 10 минути.
  12. Най-вероятната и единствена промяна в конфигурацията ще е добавянето на няколко (не повече от 3 или 4) твърди дискове, което се съмнявам да е проблем за захранването. Колебах се между захранването по-горе и CP-9020095-EU, но реших, че предложението от мен в предишното мнение ще ми свърши работа предвид цената и незначителната за мен разлика между тях. За процесор другия вариант според мен е G3260, но той освен, че е в ограничено количество ами и поддържа до 1333Mhz RAM затова смятам за най-добър вариант G3440. Единственото гадно е това, че процесора не е предлаган от емаг и ще трябва в отделни пратки, което означава ще едната може да се забави с няколко дни както преди се случи.
  13. Здравейте, поръчката се забави и се оказа, че захранването и процесора не са налични. Сега гледам, че и процесора (G3258) не е наличен в магазини от които съм купувал, а другия G3460 е над 200лв в емаг което няма да го коментирам. Ако може предложение за някакъв друг? Аз се спирам на G3440, а за захранване VS350. Ще е добре да поръчам днес, за да има шанс да пристигне тази година затова ако до 16:00часа никой не отговори ще поръчам това, което сметна за добре.
  14. Ако съм разбрал правилно това на снимката е проблема: http://i.imgur.com/NN5Wob4.jpg Преди години ми се беше случило това съобщение както и след време проблем с разпознаването на всички дялове след като на компютъра е бил инсталирана някоя дистрибуция на Linux. Реших проблема като форматирах диска в формат NTFS без никакви дялове от gnome disk utility с "жив" диск на Zorin os. За мен е логично инсталирането на Windows да прави проблеми когато на диска има дялове от неподдържана файлова система или е криптиран за разлика от нелогичното за мен нещо след инсталиране Windows да премахва буутването на линукс (GRUB2...), но това последното няма нищо общо с проблема.
  15. Здравейте, има много, много програми, които могат да правят това. Безплатна и добра е Format Factory. http://i.imgur.com/DJmKoAG.png Както може да се види програмата може още много неща освен промяна на резолюцията. Аз обикновено използвам Sony Vegas Pro 13 защото има повече опции като поддръжка на 4K, но и тази върши работа. Ако трябва да спомена други VirtualDub, Windows Movie Maker, adobe premiere, corel videostudio и др. (някои от тях са платени). Някой може да предложи друга по-лека и безплатна за която аз не се сещам.
×
×
  • Създай ново...