Jump to content

TheHelleR

Потребител
  • Брой теми

    10
  • Регистрация

  • Последно посещение

TheHelleR's Achievements

Новобранец

Новобранец (1/14)

0

Репутация в общността

  1. Здравейте Night_Raven,може ли малко помощ за инсталиране на WaveGain.Разархивирам zip файла и при опита ми да стартирам WaveGain.exe на монитора излиза малък черен екран,който изчезва за секунди.Работя с Win7.Отварям интерфейса,зареждам файл и ми изписва:wavegain.exe not found.Къде греша?Благодаря!
  2. Night_Raven,благодаря за коментара и се извинявам за забавянето,но бях на работа.Да,правилно сте ме разбрали - целта е уеднаквяване силата на звука на различните музикални файлове.Когато ползваме компютър за възпроизвеждане нещата са ясни: Foobar>ReplayGain и решаваме проблема.Но мен по-скоро ме интересува как физически да променя файловете с цел уеднаквяване силата на звука.Много ресивъри,усилватели,BRD плеъри имат USB вход и от там с флашка може да се прослушват музикални файлове.При такъв вариант мисля,че ReplayGain няма да помогне.Мисля си,че ако в някоя от горните две програми намаля силата на звука до 94-95дб с помоща на смесителя в тях и запазя файла,нещата може да се получат.Или пък да сканирам всеки файл с ReplayGain и с тази стойност са намаля силата на звука с помоща на смесителя в AUDACITY или SOUND FORGE и така да запазя файла.Между другото прочетох,че SOUND FORGE при нормализация по RMS също ползва психоакуатичен метод.Целта ми е всички музикални файлове да са долу-горе на едно ниво като сила на звука при възможно максимално запазване на качеството, да могат да се прослушват на различни видове устройства,без в следващия момент някоя песен да "изгърми яко".А бе то стана малко "Размисли и Страсти" моето писане.Ако някой иска да коментира - Благодаря!Приятна вечер на всички!
  3. Здравйте приятели,вероятно много е изписано по темата,но войната със силата на звука продължава.Какво ме провокира да пусна тази тема: 1.Имам много аудио CD,които вече умират и дори EAC вече се затруднява при рипване на компа,с цел да ги запазя(във FLAC).Налага се да поработя по тях - премахване на дълги паузи,шум,припуквания.Но основно ме интересува добър метод за Нормализиране. 2.Скоро мои приятели ми донесоха от Италия подарък - троен CD на много известна стара италианска група,издаден от една от най-големите световни компании.Но какво беше моето разочарование при прослушване на дисковете - "сила,мощ" и изкривявания,изкривявания - ужас! За това приятели търся мнения,съвети,помощ за Нормализиране на WAV aудио(MP3 не ме интересува,а и там нещата се решават с MP3Gain.Програмите,които съм решил да ползвам са: 1.AUDACITY - в новите версии на програмата нормализирането е настраено на -3дб по подразбиране. 2.SOUND FORGE 11 - тук имаме две опции: - нормализиране по пиково ниво до 0дб,но тук ми се струва,че при такова ниво на нормализация понякога се появяват моментни изкривявания. - нормализиране по RMS - тук обаче попаднах на много разнородни мнения по разни руски сайтове.Едни го хвалят,повдига нивото без изкривявания.Други(особено аудиофилите),казват ,че нормализирането по RMS е абсолютно недопустимо за музикални файлове. И така - кое,как,защо и скакво да си направим прилично нормализиране на WAV музикални файлове?На всички,решили да отделят време за съвет,идеи,препоръки и мнения предварително много Благодаря!Хубава вечер!
  4. Благодаря още веднъж на за отделеното време.Взех си HD 7870, сложих я всичко е точно, направих и тест с Heaven Benchmarking 4.0 и резултатът беше такъв file:///D:/Unigine_Heaven_Benchmark_4.0_20150120_1606.html всичко на ултра на макс.Температурата която вдигна беше 50 градуса,но не мръдна повече.
  5. И двете ще тръгне ли и ще се държи ли добрре пи по-новите игри дори и на medium не искам на ultra искам просто да тръгнат по-новите игри ?
  6. А какво мислите за HD 7870 ще върви ли добре на тази конфигурация ?
  7. Здравейте приятели!Ще ви бъда благодарен да ми помогнете при избора на нова видео карта за следната конфигурация: Дъно :Gigabyte GA-770TA-UD3 Процесор:TripleCore AMD Athlon II X3 435, 2900 MHz (14.5 x 200) RAM памет A-Data DDR3 (2x2GB) Захранване:Seasonic 430W 80% Plus Bronze Хард диск:Model ID Hitachi HDS721032CLA362 Спрял съм се за момента на: http://most.bg/power-c-axr7-250x-2gbd5-he.html,но не знам дали ще върви нормално и добра ли е.Бюджетът ми е около 200 лв.Предварително благодаря на всички отзовали се!Старата видеокарта беше ATI HD3650.
  8. Здравейте, имам проблем с програмата и желая, ако можете да ми помогнете. Когато инсталирах програмата, записах 2-3 СД диска и надписите на песните излизаха. След това записах друг диск и те вече не излизат. Направил съм всички горе показани настройки !! Моля, помогнете.
×
×
  • Създай ново...