Jump to content

Северен вълк

Потребител
  • Брой теми

    30
  • Регистрация

  • Последно посещение

Информация

  • Пол
    Мъж

Северен вълк's Achievements

Новобранец

Новобранец (1/14)

0

Репутация в общността

  1. Благодарско много ! Вързах го след двд-то на свободния слот на летновия кабел, при Cable select на джъпера, и върви на пушка. (преходника уж е от диска към дъното, ама не беше хич скъп)
  2. Здравейте ! Опитвам се да свържа стар твърд диск (Barracuda 7200.7, 40 гиги) на нов компютър (дъното е ASUS P5GZ-MX, LGA775, Intel845GZ, SATA, DDR2). Понеже IDE-то на диска е свързано към двд-то, не видях някъде да има опция свързване на диска след двд-устройството, за това видях другия вариант - IDE към SATA преходник. Взех си и се опитах да го свържа към дъното, ама нещо не се получава. Подключвам го в кабелите, сата-кабела в червенето до кабела на основния твърд диск, захранването в някое от свободните. При включване на компютъра лампата на преобразувателя светва, при даване на автоматично търсене (с Ф8) намира другите две (двд-то и твърдия диск по подразбиране), но втория все не го намира, въпреки че се се опитва да го намери (около 35 сек го търси) и в биоса нищо няма на мястото на 3-я роб (3-я мастер е първия твърддиск). Нещо бъркам изобщо при идеята IDE to SATA или обърквам свръзките? Благодаря предварително !
  3. Срещнах подобен проблем, но с комп, който не е включван, примерно година и половина, и е на жичен интернет (от кабелната телевизия с модем и към мрежовата карта)на Уиндос ХР. След 10 мин работа на интернета, спира зареждането, но скайп продължава да има. Пробвах и с мозила, и с ИЕ - 10 мин работа и спира. Не е и от шоферите (или така си мисля). Преди е работил нормално. Друг компютър, по-стар и разбрицан си работи без проблеми. Възможно ли е да е от вирус?
  4. Следвайки голямата част от съветите тук се спрях на това: Лаптоп ACER Aspire 5730Z LX.AUE0C.001 * процесор: Intel Pentium Dual-Core T3200 (2.00GHz, 1MB L2 Cache, 667MHz FSB) * памет: 4096MB DDR2 800MHz * твърд диск: 320GB, 5400rpm SATA * дисплей: 15.4" TFT WXGA CrystalBrite 1280x800 * видео карта: Intel 4500MHD с до 1340 MB споделена памет * оптично устройство: DVD записващо устройство * мрежова карта: 10/100 Ethernet controller * безжични комуникации: Bluetooth, Wireless LAN 802.11b/g/Draft-N * звукова карта: HD Audio поддръжка * високоговорители: Two built-in stereo speakers (2 W) * аудио портове: Headphones/ speaker /line-out port; Microphone /line-in jack * камера: 0.3MP Camera * четец на карти: 5-in-1 card reader (SD/MMC/MS/MS PRO/xD) * детайли: ExpressCard /54, 4x USB 2.0, 1x VGA * операционна система: Linux * батерия: 6-cell Li-Ion 2.20 h * тегло: 2.8 kg Три години гаранция! Цена: 1259 лв. с ДДС Нещо ме притеснява цената (смисисъл струва ми се ниска, при все че е с линукс)...? Ще съм благодарен за мнения за модела!
  5. Аммм, май нещо не можем да се разберем с тебе. Мерси за метода, него го разбрах, но как да видя каква ми е видеокартата, защото до сега знаех чрез Дивайс менаджъра?
  6. Знам, че ми е адски тъп въпросът, ама как да разбера коя е. Щото и на мен ми се стори малко особено това име, но на кутията пише "VGA Itegrated"? По скормните ми знания (не съм силно изкушен от копютърите) Видеокартата е "Display Adapter". Къде бъркам?
  7. Нещо не мога да се справя добре с търсенето, щото тука някъде четох предложение за въпроса ми. Та, значи до скоро бех с 512 рам ддр2 и вградена видеокарта на дъното Асус P5GZ--MX. Сложих една плочка от 2 гиги за рама и питанийето ми е следното: дали може да направя видеокартата по-мощна, като задам по-висока част от споделената памет. Дисплей адаптър в дивайс менаджъра ми дава това: Intel® 82945G Express Cipset Family... Извинявам се за лаишкият въпрос и мерси предварително !
  8. Срещнах следният проблем (чисто мое неумение де) - от презентациите, дето се препращат по елпощата - не мога да намеря и отделя мелодията, съпътстваща самата презентация. Опитах по начина по който се вмъква към презентацията мелодия, но пак не го намерих... Как мога да я намеря мелодията и да я запаметая като отделен, чисто музикален файл? Тя се пуска само ако стартираш първият слайд, ако презентацията се пусне от втория или следващ, не тръгва мелодията. Мерси предварително !
  9. Поредният лаишки въпрос, на който до сега не видях да е писано (може да съм го проспал де). Как е по-добре споделената памет за видеокартата или собствената памет за видеото. Мисля си, че ако е повече, дори и споделена пак е по-добре от по-малко собствена...
  10. В дадения случай усилвателя е стандартната си уредба. Върши екстра работа ! Благодарско !
  11. Понеже Респром не намерих - намерих де, ама нещо като него и неработещо - извадих още по-икономиче вариант - Така или иначе старата уредба АИВА вече освен за радио и към двд-пелъра не се използва - ми дойде идеята да ползвам самата нея. Но сега ми идва другият въпрос - със свързването с компа. Уредбата си е с два жака - червен и бял - кръгли - в средата "шипче", отстрани със заоблени ламарини (ако има проблем - кажете за нагледен материал). Звука е вграден към дъното, Асус p5-gz-mx 6+1ICH. Гледах кабелаците, ама без да се посъветвам не ми се прават експерименти. От какъв кабел би требело да имам нужда - към компа извода требе ли да е нещо специален? Мерсаж предварително !
  12. Ахамз... Аз също си търся лаптоп и ми направи впечатление DeLL, но тях сефте ги виждах като марка. Няма да го използвам за някакви професионални цели - нет, филми,малко игри (съвсем ограничено) и не кой знае какво програмиране. Търся нещо смислено в рамките на 1200-1400, като под условие може и до 2 000 лъва. Но лично аз от изчетеното до тука не виждам смисъл в инвестицията в нещо, което много рядко бих ползвал. Ако е с Виста (пък и за хр не е лошо) да е с повече рам, но примерно за процесора - над 2,4-2,6 има ли някаква реална позла? По съвет на уважаваният съфорумец Nicky изчаквам да видя новите модели на HP, но ще има ли някаква съществена разлика? Мерси предварително !
  13. От доста време търся нещо смислено за конвертиране на .wmv към ави. - тази върши ли работа?
  14. Благодарско ! То по принцип става така, с триците и житото... Сигурно е нещо в самата бройка, щото хапсолютно същия, но повече памет нема ник'ви проблеми, както казах по-горе. :-)
×
×
  • Създай ново...