Jump to content

savakur

Потребител
  • Брой теми

    51
  • Регистрация

  • Последно посещение

Информация

  • Пол
    Мъж

savakur's Achievements

Новобранец

Новобранец (1/14)

0

Репутация в общността

  1. До колкото знам има проблеми когато се поставят памети с различен капацитет. Липсва симетричност и тя е факт след инсталацията. Не говоря за случаите когато поставяме по-голяма памет – тогава се „превключва”, а за ситуация като вашата. Като се замислите... С KITx1GB — OK С KITx2GB — OK Но с KITs = x1GB & x2GB, fail. Друго което се сещам е поправка от инсталационното CD. НЕ защото има проблем със системата, а поради различията в хардуера. Идеята е системата да опознае изначало целия наличен хардуер. Видях в спецификацията на дъното поддръжката на RAM и ако трябва да се доверим на производителя — на 100%, A-Data над 512MB не се поддържа. Всъщност с повечето компоненти е така. Добре, че са драйверите... Ами това е. Опитай поправка или преди това тествай със симетрична RAM в случая 4x1GB или 4x2GB. Да видим резултата.
  2. Програмата за която пишеш се казва NAOMI. Безплатна е, но за съжаление от 2006 вече не се потдържа. Поне така се твърди. В случай, че не си загубил интерес и я искаш можеш да я свалиш от тук Качих я преди минути, така че имаш 2 или 3 месеца, за да я свалиш.
  3. Мислех, че съм го описал точно, но сега видях, че съм допуснал съществена грешка. Ето и уточнението. За да бъде форматиран флаша, потребителя трябва да въведе парола за достъп, също както при четене. Паролата за достъп при четене я давам(и сменям, ако се наложи) на този който трябва да ползва информация от флаша. Същото важи и за форматирането. Но както се подразбира, тази при формат ще я знам само аз. Дано този път съм го обяснил по добре, макар че започвам да се съмнявам в съществуването на програма защитаваща от форматиране. Относно защитата при четене, на този въпрос вече имам работещ отговор.
  4. Някой знаели за съществуването на програма с която да "защитя" USB Flash от форматиране и четене? За защита при четене има много програми, но комбинирана - format и password protection, не можах да намеря. Търсих в google, но за форматоране не намерих. Т.е. само за защита при опит за формат(не комбинирана) не намерих нищо. На всякъде обесняват как да преодолеят такава защита, но не и как да се направи въпросната. Стика е JetFlash-8GB на Transcend. Свалих си софтуер за него, но той прави всичко дуго, но не и да "блокира" опит за форматиране. Целта, както може би сте се досетили, е да не може да се изтрие информацията от "нормален" потребител(не хакер!), когато тя се използва на друго PC.
  5. Не се получава, за съжаление. Предплагам, че ще трябва да почакам за повече мнения, имайки предвид идващия сезон на отпуските. Едва ли на някой ще му бъде до съвети, което е разбираемо. Но ако има някой който още не е заминал за морето, има решение на въпроса и не му представлява трудност нека го "сподели". На тези които отпочиват приятна отпуска , а на работещите....ами приятна работа - аз съм от вторите - за сега .
  6. Здравейте. Ще ви помоля като хора с опит в C++, да ми помогнете с един скрипт. Направих autorunCD с "AutoPLay Media Studio", но искам да направя така, че когато кликна на определен бутон да се показва съобшение с определен текст. Това е лесно ако реша да използвам готов txt файл, но аз искам текста да се отваря като съобщение от програмата. Всъщност и това е лесно но само за един ред, за повече редове........тук вече не мога да се справя.:( Мога да изведа съобщение като използвам Dialog.Message по следния начин Dialog.Message("заглавие", "съобщение"); Така записан в часта за съобшение, ако добавя текст който е по дълъг от един ред, част от него преминава на следващ ред и след това ми дава грешка. Искам да добавя кратък текст от около 20 реда, но редовете да се показват един под друг както е в txt файла. Някаква функция ли трябва да използвам..., каква? Ако не е твърде сложно и на някой не му представлява трудност може да ми предостави направо кода. Съгласен съм на, който и да е от двата варианта: помощ(как да го направя) или готов код. Не съм много запознат с програмирането, но си мисля, че не би трябвало да е толкова трудно(поне що се отнася до този случай). Просто аз пропускам НЕЩО! :(
  7. Отваряш файла който те интересува и от менюто File избираш Save As... След като се появи стандартния диалогов прозорец в лентата File Name където се записва иметo на файла така като ти го искаш, ще видиш, че се съдържа текущото име на файла. От теб се иска единствено, да поставиш желаното разширение. След това файла се записва с новото разширение в същата папка в която е и оригиналния(отворения) файл. Естествено променя се и иконата. За да отвориш файла(да видиш съдаржанието му) е необходимо да кликнеш с десен бутон на мишката върху файла с новото разширение и да избереш съответната програма с която да го отвориш. Пример: *.txt в .*jpg ако опиташ да го отвориш с двоен клик на левия бутон на мишката, ще видиш празен прозорец(т.е. без изображение), но с ляв бутон избираш Notepad и виждаш съдържанието му(ако има такова). Ако съм разбрал правилно това е ефекта който търсиш. Не зная защо ти е това - може би да скриеш съдържанието на даден файл от някой. Ако е така да знаеш, че номера минава само при неопитен потребител
  8. Сто процента е така. Преди (много)време ми се случи подобна случка. Тогава бях доста наивен и ползвах от време на време онлайн скенери. Не ме разбирайте погрешно, всеки прави своя избор, но оттогава без значение на коя компания е НЕ ПОЛЗВАМ тези скенери. Според мен ако не се оправи с поправка(почти съм сигурен, че няма да се получи), ще се наложи преинсталиране. Дори да се направи качествена поправка след подобни случки, системата почти винаги НЕ работи както трябва. Ще "остиска" известно време, но с чести съобщения за грешка особенно при стартиране на някое приложение, забавяна като цяло и т.н. и т.н.. Обърни внимание на постана на plamen74.72. Трябва да отговориш, за да може да ти се помогне.
  9. Нищо не помогна, ЗАЩОТО се оказа че съм направил ГРЕШКА в последния етап от създаването на проекта. Преименувал съм името на екзе файла(не трябва да променям него а името на проекта), после съм премахнал при вгрждането на компонентите важна отметка участваща в създаването на autorun.inf. Всъщност AutoPlay сама създава autorun.inf. След направените корекции всичко е както трябва. Миг невнимание и.....! За съжаление цалата ми тема се обезмисли след последното разкритие. Трябваше да се поровя още по-задълбочено преди да пиша. Все пак Благодаря за отговора.
  10. Направих си проекта с AutoPlay Media Studio, но тъй като след като го записах на CD-то не се променяше иконата на DVD устройството и най важното, не се стартира автоматично екзето, реших да го презапиша. Този път поставих autorun.inf. Сега при зареждане на CD-то в DVD устройството, иконата се променя, но когато опитам да стартирам програмата виждам следния прозорец. http://img189.imageshack.us/img189/166/91437327.th.png Ето файловете в диска http://img246.imageshack.us/img246/8818/77262010.th.png и autorun.inf http://img162.imageshack.us/img162/599/15803680.th.png Очевидно някъде бъркам но не се сещам къде. Ако накой знае дали вместо autorun.inf същия ефект може да се получи със скрипт(или по друг начин) от самата програма AutoPlay Media Studio би ми било от полза, защото аз не знам за такъв. Поздрави.
  11. Интресуваме кой продукт на AutoCAD е най-подходящ, за тази цел -> Реших, че е подобре да видите за какво става въпрос, иначе може и да не успея да го обесня. Проблема е в това, че софтуера който е демонстриран на клипа е специялно разработен за някаква румънска фирма и не се продава. В продължение на седмица се мъча да открия поне подобен, но напразно. Затова реших, че AutoCAD би трябвало да свърши работа.
  12. Много неприятно. Дори в http://bugs.kde.org, няма решение(поне аз не видях). Друго не ми oстава. Ще пробвам и ще пиша дали се е получило. В случай, че не се получи, каква дистрибуция да пробвам. Нещо което сте изпробвали и PPPoE може да се настрои? Официално проблема е решен. Инсталирах NetworkManager-0.6.2-32.11.src.rpm и всичко си дойде на място. Този пост го пиша от линукса. Благодаря на всички които опитаха да помогнат.
  13. Здравейте. За тези които още не знаят. http://picbg.net/u/9116/5392/301942.jpg 23 годишната красавица е истински гражданин на света - има роднини на три континента и е гражданин на две държави Снимка: missutahusa.com, Justin Grant Нашето момиче спечели щатския конкурс в Юта, отива на националния финал в Лас Вегас. „Аз си знаех, но ти доказа на всички, че българките сме сред най-красивите жени на планетата”, написа на страницата й във Facebook фенка от България Красавицата е родена на 5 юни 1986 г. в София, но живее в Юта, в Солт Лейк Сити от 1990 г. Българката спечели конкурса Miss Utah USA ‘2009 и на 19 април ще представи щата на финалите на Miss USA ‘2009 в Лас Вегас. Лора Чуканова учи Art Management в University of Utah. Съгласно правилата на конкурса Miss USA, в продължение на една година тя ще „работи мис", но веднага след това ще защити магистратура. Според публикуваните профили на участничките в Miss USA ‘2009 Лора обича да пътешества, а заниманията с изкуство са повече от хоби за нея. През последните няколко години е посетила Канада, Мексико, Гвателама, Франция, Испания, Мароко и България. Тя счита себе си за гражданин на света, тъй като има роднини на три континента и е гражданин на две държави - България и САЩ. За щатския финал се класира като Miss Salt Lake City ‘2009. Фен-групата на Лора във Facebook вече наброява няколко стотин почитатели и бързо печели популярност. Много от феновете й са българи и източноевропейци. Те искрено й се радват и й пожелават успех на финалите Заедно с Miss Utah USA ‘2009 се проведе и Miss Utah Teen USA ‘2009, в който участват момичета под 20 години. Победителката Таша Смедли ще участва в тийн-финалите на 19 април. материала е взет от bulgaria-news Моля, който не е гласувал да го направи ТУК. Успех на нашето момиче.
  14. В такъв случай аз бих пробвал да върна системата в състоянието след инсталиране на уиндоуса(с командния ред след като бутнеш от CD-то), така както е преди да му се качат каквито и да било драйвери, софтуер въобще. След това инсталирам драйверите и т.н. ИЛИ просто преинсталирай. С всички тези преинсталирания или поправки, така или иначе, ще омажеш системата - просто е неизбежно. При един приятел се оказа, че е имало токов удър и единственото което го спаси е преинсталиране. А токовия удър(този опасния) трае няколко микро секунди или време което човек дори не разбира, че се е случило - тов е само предположение. Има разни програми за диагностика. Ще се поровя из нета за нещо по конкретно.
  15. Ако биоса е на цокъл(т.е. не е запоен директно към дънната платка) се вади сваля се бина за биоса и с програматор(външен) се препрограмира. Това биха могли да го направят в сервиз. Рядко давам такива съвети, но защо не го преинсталираш както е с обновения биос.
×
×
  • Създай ново...