Jump to content

fRednik

Потребител
  • Брой теми

    26
  • Регистрация

  • Последно посещение

Информация

  • Пол
    Мъж

fRednik's Achievements

Новобранец

Новобранец (1/14)

0

Репутация в общността

  1. Историята продължава и вече става малко сложно за разправяне. Преди да видя горния ти пост, се налагаше да изключа, но не ставаше нормално. Направих го все пак с хибернация, добре че поне тя работеше или поне така си мислех. Защото при следващото включване системата изобщо не влезе в графичен режим, а си остана на черния екран с "Resuming after Hibernation" или както там беше съобщението. Търпях го към половин час и дръпнах шалтера. При следващото включване (още не бях влизал в нета и не бях прочел последния ти съвет) веднага след старта на Win се появи син екран. Пак изключих и включих - пак същото, и така няколко пъти, като опитвах и Safe Mode, u Safe Mode в команден режим, и "Last known good conf." - със същия успех, все син екран. Тогава стартирах с Win Setup-CD-то ChkDisk и вече след него стартира "нормално" - но пак много бавно. Оттогава още няколко пъти се повтаряха "явленията" (както се изразяват синоптиците) с бавно или невъзможно изключване (и от SafeMode), безконечна хибернация или събуждане от нея и пр. На няколко пъти и син екран, обикновено с едно и също съдържание (подобно този на картинката 354-videoadapters.jpg), но преди това и един по-различен - на 346-kernel-stack.jpg. И точно от тези последните подозирам две причини, но като неспециалист не ги разбирам: KERNEL_STACK_INPAGE error и проблем с видеоадаптера или видеодрайвери. Дали не трябва наистина, както пише Синия, "Tray changing video adapters"? Вероятно се имат предвид хардуерни адаптери? Или може да са и софтуерни? Сигурно въпросите ми звучат наивно за вас спецовете, но само питане ми остава и сигурно ще помогнете! (Допълнително установих, че при опит за стартиране на видеофайл, асоцииран с плеър VLC, се явява син екран - трикратно се получи. А в настройките на BIOSa не намерих опции за caching и shadowing.)
  2. Деинсталирах го. После реших да направя един нормален рестарт (за пръв път от много време насам), като преди това прегледам отново автостартиращите се програми, защото всеки рестарт трае поне половин час! Махнах отметките на двайсетината "разширения на IE" с имена, започващи с "IE" (не го използвам) - виждат се с Auslogics Startup Manager, не знам защо не и с Autoruns (по никакъв начин, вкл. без Hide на каквото и да е). Изкомандвах Restart - и нищо! Пак ще трябва да се изключва по най-грубия начин.
  3. 3.2.10351.5418. Но ако не беше попитал, нямаше и да се сетя за него. В паметта е, но ако изобщо работи, толкова е мълчалив, че съм го забравил. Може би така е редно? Впрочем тази сутрин инсталирах Outpost Security Suite Pro версия 7.5.1, дано не съм сбъркал, и зададох на Malwarebytes да не се стартира с Win.
  4. MEMORY.DMP няма, прилагам Minidump.Minidump.zip
  5. Няма ли някакъв начин конкретни IP да се впишат като "изключения"? Би трябвало да има нещо като "бял списък", за да не се изключва защитата тотално - не откривам начин да го направя!?
  6. Night_Raven, изпращам: #1. HWMonitor-110822.png - след цял ден непрекъсната работа, и HWMonitor-110823.png от тази сутрин, след около час работа. #2. Malware.png - Бързото сканиране с Malwarebytes не откри нищо. След пълното имаше 5 "трофея", но не се отвори лог, това е снимка на карантината - дата 22-ри. "Ако е нужен рестарт, се съгласи и рестартирай веднага." - може би сбърках, но отложих рестартирането, защото това предполага (което е и част от проблема) протяжна процедура, неопределен брой пъти повтаряща се, и реших да го направя след като подготвя за изпращане и файла от Autoruns. Дали това отлагане беше причината, но рестартът не се получи нормално - нито Restart, нито Turn Off (само Stand By пробвах и сработи), така че се наложи "Shut на патката главата"... При следващия старт се получи син екран - bs-110822.jpg (изпращам го и него, #3), различeн от онзи, който съм изпратил на 18-ти август. #4. AutoRuns-110822 #5. 292.jpg - може би и това ще е полезно за диагнозата, появи се тази сутрин веднага след буутването, "Click here" не показа никакви детайли, защото иконката изчезна и не разбрах даже кой я показа. Благодаря ти и хубав ден! AutoRuns-110822.txt
  7. Да, връща същия. Но изглежда има нещо по-общо, защото Win започна сравнително често (случва се примерно на няколко дни) да рестартира спонтанно без видима причина (нито е претоварен, нито прегрят, всички дялове са в ред - проверени, дефрагментирани и с предостатъчно свободно пространство), при това серийно, т.е. неколкократно едно след друго, като стига най-много до екрана за избор на юзер или малко след избора - и нов рестарт, така няколко пъти, преди да реши да продължи). Освен това на няколко пъти, също без видима причина и внезапно, цъфна син екран - показвам го. Засега не смея да предприема нещо от неговите съвети, не и преди да се консултирам с вас. И за капак, но всъщност доста преди всичко останало, престана да работи WiFi, сега карам на кабелна връзка.
  8. Налага се да продължа темата. Онзи ден след неколкократни спирания на тока и съответно внезапни рестартирания проблемът се поднови под нова форма - смяната на юзера не работи, като просто се връща предишният. След рестарт на Win работи само стартиращият потребител, който и да е той, тоест за да го сменя, трябва да рестартирам системата. Старият номер с Restore Fast User Switching вече не сработва и се чудя какво да предприема. Така че пак ви моля за съвет!
  9. Благодаря ти, това май свърши работа! За регистрите, диска и изобщо оптимизация - WinUtilities, но никога автоматично.
  10. Бутонът `Switch user` след Log Off престана да работи. Или изобщо няма никаква реакция, или системата рестартира (впрочем напоследък това става на няколко пъти и спонтанно, без видима причина, нормално винаги използваме хибернация при изключването). Юзерите са 2 и доста често ги сменяхме без никакви проблеми. Проверих Change the way users log on/off, там и двете опции бяха включени. Без нищо да пипам, търсейки решение на проблема, реших да проверя отново и този път се оказа, че втората опция (Use Fast Swithing) е изключена!? Включих я и натиснах Applay, диалоговият прозорец се затвори, отворих го пак, за да се уверя в резултата - оказа се пак изключено. И никаква промяна, и се чудя какво да правя. Някакъв съвет? WinXP+SP3, Asus X51RL, Core2Duo T5250, RAM 2G
  11. Решението стана по заобиколен начин - записът става на дяла, на който е инсталирана програмата (различен е от data- u system) - все така по неясни прични.
  12. Инсталирах trial версия на Sycon Idea. Работи безотказно, но престана да записва файловете със съобщение "Read only media" - което не е вярно. Не знам какво да правя, ако има някой опитен с тази рядка програма, ще се радвам да може да помогне, благодаря. WinXP, Asus X51, Core2duo.
  13. Благодаря! Но на машината с SP2 това си беше вече направено и нямаше какво да се забрани!? На SP3 забраната беше също направена, но от System > Automatic Updates, докато в Services те си бяха "Enabled" и сега ги изключих. За мен това си е абсолютно необяснимо, затова и се усъмних да не се е лепнала някаква гадина. Както и да е, благодаря отново за отзивчивостта!
  14. Случайно открих, че онзи ден вечерта и вчера сутринта на два компютъра с ХР, единият SP2, другият SP3, се е инсталирал ъпдейт, въпреки че и на двата това е забранено. Съобщението в SystemRestore e дословно "Installed Windows XP -- Software Updates KB952011." Как може това да стане и дали в случая е опасно, знаете ли що за ъпдейт е този, или е може би е някакъв вирус?
  15. Не бих се поколебал да го направя, ако не се стархувах, че така ще загубя доста голямата вече библиотека, създадена с адона Zotero. Знам къде са й файловете, мога да ги копирам на безопасно място, но после дали ще се възстановят, и то в изходния си вид. И ред! Какво би казал по въпроса?
×
×
  • Създай ново...