Прехвърляне към съдържание


Ozzy

Регистриран на: 14 Jul 2006
Извън линия Активен: 10 Aug 2018 15:18

Мои коментари

В тема: Видеото накъсва.

13 November 2017 - 20:43

Съгласен с това, че просто е трябвало да деинсталирам k-lite. Аз също не съм фен на bsplayer. Избах защото е по-стар плеър. По принцип ползвам Potplayer. Явно k-lite кодеците не винаги са най-доброто решение.


В тема: Видеото накъсва.

12 November 2017 - 15:06

Вчера имах подобен проблем на един лаптоп Asus EEE PC с Windows 7 starter. Видеото здраво накъсваше и спираше на всички филми. Плеъра беше PotPlayer, а кодеците k-lite mega. Пробвах с  K-Lite Codec Tweak Tool, като отметнах необходимото и ресетнах. Проблема обаче не се реши.

Реших да направя друго. Деинсталирах напълно пакета k-lite и дръпнах BS Player, който сам предлага, дърпа и инсталира кодеци, които му трябват. По този начин проблема се реши и видеото тръгна перфектно.

Без да разбирам нищо от кодеци, извода който правя е, че явно новите версии на k-lite кодеците не са подходящи за слаби машини и на такива по-добре се справя стария Bsplayer с неговите си кодеци.


В тема: Видеото накъсва.

10 November 2017 - 20:19


Моята препоръка в случая би била да се деинсталират всички кодеци и пакети с кдоеци с рестартиране между всеки деинсталация. След това да се използва K-Lite Codec Tweak Tool, за да се попряват повредените кодец: стартира се -> Fixes -> отметки на първите три опции -> Apply & Close -> Exit. След това си инсталираш желания пакет с кодеци.

Много полезна информация. Това не го знаех, но вече ще го имам предвид в подобни случаи.


В тема: Става ли нормален хард на този компютър?

22 October 2017 - 14:01

Не става. Просто няма място къде да го сложиш. Трябва ти диск за лаптоп 2,5 инчов или SSD.


В тема: Проблемна флашка

22 October 2017 - 12:03

Да, аз затова питам дали си форматирал по първия съвет на FULL FORMAT, защото ако си го направил вече е безсмислено да се мъчиш да възстановяваш. Ако не си, то пробвай с някоя от тези програми, за които писах.