Jump to content

kiskin

Потребител
  • Брой теми

    90
  • Регистрация

  • Последно посещение

Информация

  • Пол
    Мъж

kiskin's Achievements

Новобранец

Новобранец (1/14)

0

Репутация в общността

  1. Благодаря ти за съдействието naskobk! В една таблица имам трите имена в три колони, а в друга ми трябват същите имена в една колона. Има ли начин да стане автоматично, че иначе ще пада писане?
  2. В колони имам оценки от изпити по български и математика с точност до втория знак след десетичната запетая, а в друга таблица трябва да сумирам колко тройки, четворки и т.н. има. Как да задам да сумира всички оценки в диапазона 3,51 до 4,50, като четворки? Формулата =COUNTIF((M6:M30);">3,5")-COUNTIF((M6:M30);">=4,5") работи, но ме интересува има ли функция, в която може да се зададе интервала?
  3. Благодаря ти много naskobk! Формулата наистина работи, но ми трябва да вкарам още няколко условия, с които не мога да се справя: 1. Искам да прави проверка дали в клетки например (A2;F2) има стойности и те са >=3 и <=6, ако липсва стойност или е различна да изписва "Грешка!" или нещо подобно, 2. Ако във всички клетки (A2;F2),A1,B1,D1 и E1 няма стойности да не изписва нищо, т.е. "" (клетката С1 остава празна). Благодаря предварително!
  4. Благодаря ти k0st4din, за помощта! Още един въпрос. Как да задам условие ако А1<3 или В1<3, то С1 да показва 0,00, ако не то С1=D1+E1 примерно. Трябва да е с IF и OR предполагам , но как да ги съчетая?
  5. Имам нужда от малко помощ! Трябва ми формула, която да брои клетките съдържащи цифри и да показва броя им. Примерно колко клетки съдържат"4", '5' или ''6".
  6. От една счетоводна програма прехвърлям в Excel таблица със стойности. Интересното е, че Excel не ги възприема, като числа. Опитах с форматиране на клетката, но нищо не става! А ми трябва да извършвам математически операции с тях. Някой може ли да помогне?
  7. Здравейте приятели! С коя формула в Excel мога да пресметна например: В една кутия има 170 броя, а имам общо 5000. Как мога да изчисля колко пълни кутии има и колко бройки остават. PS. 5000/170=29,41...., т.е 29 кутии и ? бр.
  8. Благодаря за създалата се дискусия. Работя с Office 2003. Извинявам се, имах в предвид, че в клетката се вижда резултата, а в лентата с формули нищо. Благодаря за съдействието!
  9. Здравейте приятели! Извинете ме за може би тривиалния въпрос, но как се премахва мрежата на работния лист? И още нещо: как се скрива формулата от клетка с формула, така че в лентата с формули да се показва само резултата? Надявам се да помогнете.
  10. В една таблица имам стоките по складове. Често ми се налага да сортирам, какво има във всеки склад и го правя с филтъра. Става, но бавно защото складовете са доста. Може ли автоматично да се подреждат ( напр. склад 100, 101, 306 и т.н.)?
  11. В една таблица имам стоките по складове. Често ми се налага да сортирам, какво има във всеки склад и го правя с филтъра. Става, но бавно защото складовете са доста. Може ли автоматично да се подреждат ( напр. склад 100, 101, 306 и т.н.)?
  12. Mного ти благодаря panevdd! Бъди все така отзивчив!!!
  13. Ако в една клетка имам ЕГН(единен граждански номер), може ли в друга да изписва дата на раждане? Може би макрос ще свърши работа??
×
×
  • Създай ново...