Jump to content

Жоро1

Потребител
  • Брой теми

    7
  • Регистрация

  • Последно посещение

Жоро1's Achievements

Новобранец

Новобранец (1/14)

0

Репутация в общността

  1. Виж, провери дали въобще развъртя някакъв диск. Ако въобще диск не се развърта, то със сигурност устройството е дефектирало. Ако диск се развърта, но не се чете, то много е вероятно да е замърсена или износена лазерната леща. Проверката дали диск се развърта е лесна - постави диска в каретката и запомни добре ориентацията му. Пъхни каретката с диска и изчакай няколко секунди (през това време светодиодът на устройството трябва да примига, сигнализирайки, че се прави опит за четене на информация). Отвори каретката и виж ориентацията на диска - ако е променена, значи, че дискове се развъртат; ако дискът е в същото физическо положение (ориентация), както си го поставил, значи, че устройството не развърта и е дефектно. За по-сигурно направи тази проба няколко пъти. Ако дискове се развъртат, но не се четат, то може де се прибегне към почистване на устройството - за целта се продават специални почистващи дискове, които с много фина четчица избърсват праха от лазерната леща. Ако и това не помогне, най-вероятно лазерната леща е износена и устройството е за смяна. Между другото DVD-тата имат този недостатък, че дори да не се ползват, с течение на годините лазерът се изтощава и престава да работи. Дано при теб не е този случай!
  2. Накрая се оказа, че причината за неработещото флопи е лошо свързани кабели след ремонта. След оправянето на кабелите, флопита тръгна безпроблемно.
  3. Вече пробвах с деинсталиране и преинсталиране, но няма ефект. Дъното е същото и преди, и след ремонта. Флопито също не е сменяно. Най-вероятно не е свързан добре някой кабел, но това ще проверя някога по-нататък, защото ще ми трябва повече време, а на всичкото отгоре компютърът не е мой и не е постоянно при мен, а при мой познати. Все пак благодаря много за съветите, които ми дадохте до сега, защото бяха много ценни. Ако за в бъдеще ми си наложи да ползвам вашия съвет, ще ви потърся отново - предполагам, че няма да имате нищо против?
  4. Благодаря! След горните действия всичко тръгна. На същия компютър имам и още един проблем. Понеже се наложи (поради ремонт на дъното) преинсталиране на ОС, се изгуби флопидисковото у-во. Всъщност то си е налице, но не приема никиква дискета. Като се постави дискета, отговаря да поставя такава, т.е. все едно, че няма дискета. А иначе, като се постави дискета, устройството присветва. Мисля си дали не е инсталиран правилният драйвер за него? Опитах да го актуализирам, но ми казва, че не намира по-добър. Сещате ли се за някакво решение?
  5. И при изключен потребителски контрол е същото. Друга програма, при която излиза това съобщение, е инсталатора на плеара VLC.
  6. Да, при едни и същи програми. Едната е програмата за деактивиране на WAT: RemoveWAT 2.2.6 На други компютри с Windows 7 съм го правил без проблем, но на този се запъна.
  7. При опит за стартиране на някоя програма в Windows 7, излиза прозорче с името на програмата и съобщението "Сървърът връща препратка". Програмата не се стартира. Това не се получава при всички програми. Първоначално реших, че причината може да е в антивирусната програма. Изключих я, но резултатът е същия. Изглежда самата ОС има някаква защита, но не знам как да я изключа.
×
×
  • Създай ново...