Jump to content

Sprint-Debugger

Потребител
  • Брой теми

    397
  • Регистрация

  • Последно посещение

Информация

  • Пол
    Мъж

Sprint-Debugger's Achievements

Новобранец

Новобранец (1/14)

0

Репутация в общността

  1. При мен подобно нещо се беше случило при две различни ситуации: 1) Захранването изгоря при токов удар. 2) Сложих несъвместими RAM памети (накратко казано). Успех!
  2. Търси в модела на видео картата да присъства "Ti". Аз съм с Palit GeForce GTX 750 Ti StormX Dual 2GB и съм много доволен. При нормална работа държи температура от 30 градуса, при вентилатори на 30%. Дори като пусна GTA 5 нямам никакви проблеми, като съм настроил играта да черпи до 2GB памет. Поне в GTA 5 (за другите игра не знам) може да се изключи лимитацията за използвана видео памет, т.е. можеш да настроиш играта да използва 2,5 GB примерно при налични 2GB физически (естествено на своя отговорност). Важно е кои точно настройки вдигаш. Специално за GTA 5 мога да ти пратя оптималните, с които аз играя. При мен проблемът е процесора - Pentium® Dual-Core CPU E6300 @ 2.80GHz, 2 Core(s) и така въпросната игра върви с около 30fps (дори в минималните изисквания пише, че процесорът трябва да е четири ядрен, така че няма какво да се сърдя, че върви с 30 fps. ).
  3. С VMware Player или VMware Workstation става безпроблемно.
  4. Не ме плашете, че и моят монитор е LG Flatron 1750s и е на 7 години Такива втора употреба вървят за около 80-90лв. Доста е кофти да ти кажат, че ремонта струва половин монитор...
  5. Така и така като виждам, че темата ми е подновена, да се похваля - взех PALIT GTX 750 TI STORMX DUAL 2GB. Картата е супер. Изключително тиха е, въпреки двата си вентилатора. Също така разпознава автоматично закачения монитор и веднага настройва резолюцията му по подразбиране (вероятно вече всяка нова видео карта го може, но аз се учудих, защото със старата - 9800 GT, трябваше да натискам бутона "Detect" в "Screen Resolution", за да се настрои правилната резолюция, което всъщност не е кой знае какво неудобство). Изброените по-горе игри (Crysis 3, NFS The Rivals и Watch Dogs) вече тръгват, но явно процесора или рамта идват слабички, защото игрите от време на време (през 1-2 мин.) гличват/зациклят за около 5-6 сек. при почти минимални настройки. Дали може да се направи нещо или да се готвя да сменям компютъра след време?
  6. Добре значи ще се огледам за PALIT-a. Търся NVIDIA, защото никога не съм имал проблеми. Платките на които съм попадал работят безупречно, тихи са, хладни са, а драйвърите и приложенията свързани с тях изглеждат и са професионално направени. Инсталирал съм на познати драйвери на AMD и съм се чудел как е възможно да направят толкова зле AMD Catalyst софтуера. Ужасно ми е грозен и претъпкан с всевъзможни излишни функционалности. Относно графичните процесори на Intel, там положението е трагично откъм производителност. Та.. да речем че просто съм фен на NVIDIA. Процесора бих го сменил, ако купя видеокарта и се окаже, че наистина е слаб за да подкара тези игри. Най-вероятно ще търся на старо, защото първо че трудно ще намеря за този цокъл нов и второ както казваш няма смисъл да се инвестира чак толкова в това дъно. Въпросът е дали ако взема някой от изброените (повечето от които са с FSB 1333Mhz) ще трябва да сменям и РАМ-та? А за нея... в момента съм с A-Data Vitesta Extreme Edition Kit 2x2GB DDR2 800Mhz. Ако намеря някоя обикновена DDR2 на 1333MHz по-добре ли ще е?
  7. Имам следната конфигурация: Дъно: Gigabyte EP45-DS3LR; Процесор: Intel Pentium Dual-Core E6300 2,8Ghz/1066/2MB BOX; Видеокарта: Palit 9800GT 512MB DDR3; РАМ: A-Data Vitesta Extreme Edition Kit 2x2GB DDR2 800Mhz; Твърд дикс: WD 500GB Caviar Black; Захранване: FSP Hexa 500W; ОС: Windows 7 Ultimate SP1 x64 Искам да си взема нова видео карта с цел да играя Watch Dogs, NFS: The Rivals и предстоящата GTA 5. Преди малко пробвах Watch Dogs с последните ъпдейти на играта и драйверите на видеокартата и при минимални изисквания просто е невъзможно да се играе - около 0.5 FPS (процесорът е на 100%) . Не знам как въобще успя да се пусне. Играта иска DirectX 11, видеокарта ми поддържа 10, но въпреки това може да се пусне по този начин: http://www.crashwiki.com/how-to-launch-watch-dogs-directx-10/ . И така да не се отплесваме много... Набелязал съм тези две видео карти: PALIT GTX 750 TI STORMX DUAL 2GB - 293лв. Gigabyte GeForce GTX 750 Ti 2GB - 306лв. Гледах сравнения между двете и разбрах, че първата е с между 10 и 15% по-добра от втората въпреки че е малко по-евтина. Според вас коя е по-добра, ще ми свършат ли работа, съвместими ли са с конфигурацията ми? Иначе търся някаква до 300лв., задължително с NVIDIA чип, 2GB и DirectX 11 и нагоре. П.П. Ще се наложи ли да сменям и процесора и ако да кой да избера (съобразено с РАМ-та) от този списък: http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=2898 (списък на поддържаните от дъното ми)?
  8. Браво за труда и прекрасната статия! Значи Classic Shell печели.
  9. Разбрах от части къде е бил проблемът - батерията е била паднала тотално. С един познат, който има зарядно за всякакви малки джаджи (говоря за зарядно, което работи на принципа на онези зарядни, с които се могат да се зареждат акумулатори на автомобили, само че това е за по-малки батерии като такива за телефони, фотоапарати, плеъри и др. подобни) успяхме да я възбудим. Преди да я сложи на зарядното, батерията пускаше 0.025V (измерено с електронен мултицет). След около 3 часа вече даваше 3.8V и я сложих в телефона. Той се стартира и показа 62%. Малко го разцъках и след това извадихме батерията и отново я замерихме - показа 5V. След това я сложихме за още 1 час на зарядното. И така от няколко дена телефонът си работи... Но отново не прави никаква връзка с компютър (виж първия ми коментар) - батерията се зарежда през компютъра, но не се появява съобщение, че съм поставил някакво устройство. Освен това върнах заводските настройки, т.е. преинсталирах андроида, но пак никакъв съществен резултат. Дано информацията ви е полезна, за да можете да ми помогнете.
  10. Не, няма нищо изкривено или нередно. Как да върна заводските настройки като не мога въобще да го включа? Предложете някой добър сервиз във Варна.
  11. Смартфон: Alcatel One Touch 995, OS: Android 2.3.4 Смартфона го зареждах с micro usb кабел за данни през компютъра, а в последствие си купих и преходник usb -> 220V, защото зарядно за 220V нямам. При това положение нямах никакви проблеми. Но един ден разбрах, че кабела се е прекъснал и не прави хубав контакт. Започна да ми излиза съобщение: USB device not recognized на PC-то, а съобщението за връзка към PC на Android-a не се появяваше. Купих си чисто нов microusb кабел за 11лв. с позлатени накрайници... и пак същото - USB device not recognized. След няколко дена батерията се разреди напълно и оттогава смартфонът стои като паметник вкъщи - изобщо не реагира като го свържа към PC-то или 220V (с преходника). Пробвал съм да го свържа към друг компютър и отново без успех. "Позлатения" кабел го пробвах с друг мобилен телефон и с него проблеми нямах - телефонът започна да се зарежда веднага и ми предложи да направя връзка. Тааа... Смартфонът за сервиз ли е според вас или може да се направи нещо предварително?
  12. Мисля че има вариант и да платиш в банка чрез банков превод, но най-добре се свържи с тях. Те ще ти обяснят най-добре.
  13. Проблемът е решен. Оказа се, че нито клавиатурата е повредена, нито пък има някакъв зловреден код. Преди време бях инсталирал програмата GRemote Pro, с която смартфон може да се превърне накратко в джойстик и чрез него да е играят игри (или да се управлява компютъра). Тъй като от доста време не бях играл горепосочените игри, бях тотално забравил, че съм тествал въпросната програма. Темата е за заключване/изтриване.
×
×
  • Създай ново...