Jump to content

HuN7eR

Потребител
  • Брой теми

    16
  • Регистрация

  • Последно посещение

HuN7eR's Achievements

Новобранец

Новобранец (1/14)

0

Репутация в общността

  1. Здравейте, Имам питане отново, това е проекта, погледнете бутона "Добавяне на ден" в Лист 1, искам, като цъкна добавяне на ден да ми добавя колона с текущата дата. Знам, че този макрос(бутон) става с функцията =today(), но ми дава грешка, и не мога да я коригирам. Бихте ли ми помогнал отново.
  2. Искам да попитам как да направя колоната за добавяне на количества? Тази, която е извън таблицата?
  3. Също така, как да изтривам маркиран ред от таблица с бутон с макрос?
  4. Първоначалната база, чак сега я видях и аз не съм я писал до сега и за това ми трие всичко, как я правиш?
  5. Здравейте, правя го, но отново ми изкарва същата грешка.
  6. Защото, това е проект по БИС - бизнес информационни системи, и когато го занесох на първата дата от изпитната сесия, ми писа 4-ка и ми каза, нямаш интерфейс. И аз ся трябва да градя интерфейс. Значи, аз правил съм ви разбрал още от начало, но сега се убедих, като видях и вие как сте го направили, правя го и аз така и вижте, каква грешка ми изкарва компилатора, тук. И по-точно в следния ред: Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _ :=False, Transpose:=False
  7. Би ли го направил в някакъв sheet,защото така не мога да го разбера, честно казано.
  8. А, имам питане по кода със добавянето, защото не мога да го нагодя. Sub sumdelete() ' ' sumdelete Macro ' ' Range("AF2").Select // коя е тая клетка, която се маркира? за колчество ли е, за цена ли е, за какво и какво прави? Range(Selection, Selection.End(xlDown)).Select Selection.Copy Range("B2").Select // и тази? Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _ :=False, Transpose:=False Range("C2:D2").Select // и...... Range(Selection, Selection.End(xlDown)).Select Range(Selection, Selection.End(xlDown)).Select Application.CutCopyMode = False Selection.ClearContents Range("C2").Select //....... End Sub
  9. Този код: Selection.EntireRow.Delete трие маркирания ред, ако преди това си му дал Range, но аз не искам да му давам Range, искам аз, като си маркирам ред, и като цъкна бутона, да го трие. Как да му кажа, изтрий маркирания ред. Ако аз маркирам ред и цъкна бутона ти изтрий този ред.
  10. А за 2ра точка как да кажа на компилатора, "Ако има маркиран ред", извърши това действие: Selection.EntireRow.Delete т.е. изтрий маркирания ред.
  11. И това почти го направих, но имам въпрос как да кажа на компилатора, "Ако има маркиран ред", извърши това действие: Selection.EntireRow.Delete т.е. изтрий маркирания ред.
  12. Така точка втора съм я направил, но имам друг въпрос, как чрез натискане на бутон с макрос, може да изтривам избран ред?
  13. Така да структурираме нещата! 1. От тук може да изтеглите таблицата, за да видите какво представлява. 2. Искам за таблици "Служители", "Готова стока", "Необходими продукти", "Произведена продукция" по един бутон "Добави", който като го цъкна автоматично да ме праща към ПЪРВАТА клетка под реда на ПОСЛЕДНИЯ запис в таблицата. И да правя запис към всяка една таблица, а не както аз съм го направил да ме праща към определена клетка в sheet-a. 3. Към таблиците "Готова стока", "Необходими продукти", "Произведена продукция" по един бутон който, като въведа някакво число в колоните "Добавяне" или "Премахване" и цъкна бутона да добавя или изважда стойността към колоната "Количество" и да чисти записа, така, че следващия път ако въведа пак същото число да може отново да се добави или извади, а не да остане така. 4. Един бутон за Изход в sheet "Главно меню", който да излиза от програмата, като доста ме съмнява да може да се създаде такъв бутон.
  14. Здравейте, погледнете таблиците в sheet-овете "Готова стока", "Необходими продукти", "Произведена продукция", ще видите, че във всяка таблица има колоните "Количество", искам когато "дойде бусчето" аз да не смятам на ръка и да пиша, а само да въвеждам в една колона някакво количество и то да добавя към старото, както и за продажбите да изважда, но това, ще ви го обясня после, защото още не съм измислил схемата с продажбите как ще стане. А, и предполагам ще видите в "Главното меню" има няколко бутона с препратки, искам да създам и един бутон за излизане, то това ще стане с макрос, ако може пак да ми помогнете, а и ако се създаде такъв бутон, ще ме питали програмата автоматично, дали искам да запаметя промените? Първия вариант не е удачен, защото какво, ще стане, ако аз всеки път искам да добавям или махам по 10 бройки? Нищо... При втория вариант каква роля играе вашия бутон? Какви колони трябва да добавя към старата таблица? И какво значат тези редове: Range("AF2").Select Range("B2").Select Range("C2:D2").Select Range("C2").Select Защото предполагам трябва да знам , за да знам и къде каква колона да си сложа.
×
×
  • Създай ново...