Jump to content

gdvl

Потребител
  • Брой теми

    29
  • Регистрация

  • Последно посещение

Информация

  • Пол
    Мъж

gdvl's Achievements

Новобранец

Новобранец (1/14)

0

Репутация в общността

  1. Добър вечер. Според мен , още след откриванета на лошия сектор и , както вие описвате неправилна работа на твърдия диск "зависване" , е трябвало да го върнете.Все пак нищо не губите след като дискът е в гаранция.
  2. Добър вечер , Sten. Ще се престраша да изкажа мнение.Лично аз бих заложил на алуминиева или пвц дограма.Според мен тези металните(винкелни) конструкции , са били добри преди доста годинки.Работя в строителството от 15 годишен (приблизително 7ма година) , за съжаление извън България.Ще ми бъде невъзможно да те упътя за цената понеже си нямам и на идея как вървят у нас.Тук във Гърция залагат яко на пвц дограми по хотелите(на тези който съм работил де).При горепосочените изображения , лично аз не виждам за тези метри да ти излезне повече 1000лв.Иначе това за мен би било равно на грабеж или подигравка.Но както казах по горе не съм на ти с цените в България така , че не мога да бъда по полезен.
  3. Така клокнах проц. до 2.07гхз , но до там. 230 фсб и х9 множител.След като се опитах да задам над 230 фсб примерно 240 след рестарта ми се появява надпис че системата ще се стартира в сейф мод или да променя фсб :/ Добре направих го пак на 230 но уви след рестарта пак неще и пак същия надпис.А си палеше на 230 преди :/ Някакви идеи от какво може да е и как да го изцедя още този (изрод).
  4. Здравей и на теб Flyer. Наистина се срещат доста противоречиви мнения в мрежата.Прочетох доста материал и доста различни изказвания по този въпрос.Понеже конфигурацията ми е вече доста старичка ( приблизително на 7 год. вече) , се замислям в кратък период от време да се сдобия с по нова.Та реших каквото може да се изцеди от тази ще ми бъде в +.Обнових и биоса понеже в стария нямах меню за овърклок.След като проц. си работи стабилно на 20% клок 2.1гхз , все повече се замислям дали има смисъл да го правя , защото не е кой знае колко и незнам дали ще се усети някаква разлика.Преди не много време бях със 2 плочки по 1гб рам както ти каза да добавя още една ( но едната беше 2ра ръка и издържа близо година и се предаде).Дали да не си взема още една 1 или 2 гб и да си карам така? А вече след новата конфигурация , която мисля да си взема в бъдеще да човъркам из старата.
  5. Добър вечер. Първо да се извиня , ако темата не е за този раздел , но след като запитването ми се отнася за компонент(хардуеър), мисля да няма проблем. Както се вижда и във заглавието на темата , въпросът ми е струва ли си клокването на този процесор - АМД Семпрон 3200+ 1.8 Гхз. И ако отговорът е положителен до колко мога да извлека ( да го по озоря малко), и дали ще има полза? Ето и малко инфо за хардуера: дъно - Gigabyte GA-M61SME-S2 рам - ддр2-667 1ГБ процесорът е ясен. Ще приложа и снимка от еверест със напрежения и волтаж.Благодаря предварително на всички , рещили да изкажат мнение.
  6. Проблемът е решен.В момента ви пиша от уин 7 ултимейт.Всичко си протече като мед и масло.Оказа се , че новото копие , което свалих и изпекох свърши работа.А колкото до старото явно нещо е дефектирало.Пиша как се е оправил проблема и се надявам да спестя на някого нервите който си съсипах аз.Благодаря на всички за търпението , идеите и желанието им да помогнат. Айде на 7ца със кеф
  7. При толкова опити преди малко забелязох нещо странно при инсталацията на хп.Когато стигне до частта със разделянето на харда за да изберем къде да се инсталира на мен ми пише - "Setup cannot access this hard drive" нещо подобно. От къде на къде па тва след като в диска с инсталацията съм вградил необходимия сата драйвер О.о . Някъде прочетох , че новите дискове създавали такива проблеми със свалени(пиратски) копия на уиндоус.Тоест освен ако не е оригинален закупен уиндоус , тсък не иска. Да вярвам ли (или по точно да се плаша ли от такива изказвания)?! В момента свалям друг уин 7 , но с тази гръцка ми нет скорост чак след около час ще е налице за печене на ДВД. И това ако не даде резултат в понеделник нося харда в магазина от който го закупих да си мъчат главите и да ми слагат уин , че нямам нерви вече само инсталационни дискове да сменям да рестартирвам и т.н. Ако имате други идеи не се стеснявайте , готов съм да го мъча още
  8. При закупуването на харда си взех и нов сата кабел. В момента съм с него. Смянях и портове уви слънце не грее от никъде :/ Тормози ме факта , че в момента съм на убунту , което се държи доста прилично , а не мога да подкарам ни хп ни 7ца. Некаква аномалия требва да е тва :/
  9. От биоса изключвам сата контролера и остава само ИДЕ-то но пак не го вижда. Иначе такава опция от сата на иде не виждам .....
  10. За жалост съм със една плочка от 1гб кингстон.Преди време бях с 2 плочки по 1 гб но едната сдаде багажа - ( това го разбрах като при вадене на едната пц-то издаваше гаден звук.това и във 2та слота). Махнах я и от тогава я карам само с едната. Малко ме съмнява и тая да е развалена , след като ми инсталира убунту и си върви без грешка.И още един въпрос защо уина -хп с вградени сата драйвери не засича харда :/
  11. При маневрата да снимам синия екран , който ми показва при хп сега и убунтото се скапа и не тръгва за това пиша пак от лаптопа:/ Все пак ето няколкото шота на синия екран и биоса .
  12. Така , проблемът все още е налице. Снощи след доста часове на ровъчкане по биоса , разменяне на инсталационни дискове успях да подкарам само Убунту - ни ХП ни 7ца. Трагедия голяма :/. Едно , че 7цата не иска да се инсталира но да почне и инсталационния диск със Хп-то да ми вади сини екрани - е върха на сладоледа просто. След забиването и на убунту след инсталацията му , която протече със триста зора , установих че харда си заминава ( или по точно е заминал).До тук добре установих проблема (нов хард). Преди около има няма 2 часа закупих нов хард диск 500гб seagate barracuda.Тук ще си помислите всичко ок 7цата е тругнала - да ама не. Уиндоус 7 пак си искаше драйвери за да намери харда а след това инсталацията пак не тръгна.Синият екран при инсталацията на Хп пак си е на лице и при (чисто новият хард диск).Единственото което подкарах без проблем е Убунту 9.10 и в момента ви пиша от него.Някой пак ще си помислят ми какво му е на убунтото да си кара с него. Да ама всичко ми е мъгла ни драйвери намирам за моята стара карта ни нищо.Та ако някой има някакви предложения за вече новия диск и защо аджеба на нов хард Хп вади сини екрани а 7цата вади "акъл за 5ст" и не вижда диска , а си продължава да нахалства за сата драйвери , не инсталира и т.н да каже , че не издържам :/
  13. Рових из биоса но всичко си изглежда нормално :/ Уви не мога да я подкарам тая 7ца да инсталира и това е :/ Някакви други идеи ..
  14. Добре , ще го прочета , но не би ли трябвало ако е нещо в биоса да ми прави такива проблеми и при инсталацията на хп ? Там всичко си минава като по-вода но при 7цата уви ...Извинявам се глупавия въпрос просто ми е любопитно..Благодаря за упътването, не го бях намерил до сега.
  15. Смея да твърдя, че копието е читаво поради факта ,че е инсталирано на лаптоп от който ви пиша в момента и не ми е правило никакви проблеми. Не съм пробвал със друг диск , точно поради тази причина - смятам че уина си е наред(копието).
×
×
  • Създай ново...