Jump to content

strixbg

Потребител
  • Брой теми

    8
  • Регистрация

  • Последно посещение

strixbg's Achievements

Новобранец

Новобранец (1/14)

0

Репутация в общността

  1. Проблемът не е, че IP-то ти е динамично, за това има решения - DynDNS, No-IP, ами че имаш само 1 Mbit upload (128 Kb/s), но реално е 90-95 Кб/с. Ако се закачат повечко хора (над 6-7 да кажем) ще лагва и няма да става за игра.
  2. Аз лично ползвам Linksys WRT54GL v1.1 - може би най-масово продавания Wi-Fi рутер въобще. Може да се намери за 130 лв (купих го преди 2 седмици). Флашнал съм го с DD-WRT, което дава много допълнителни възможности, включително да му се увеличава мощността в диапазона 70-251 mW, нещо което го няма в оригиналния фърмуер (той работи на 70 mW). Много съм доволен от рутерчето, може да се правят VPN-и, Hotspot и много други благини. Мисля, че това е най-добрия рутер от гледна точка цена/производителност. Все пак това е 54 Mbps рутер, ако търсиш по-висока скорост може да разгледаш други алтернативи.
  3. Здравейте! Регистрирах се в www.babelzilla.org с цел да помогна за превода на един Mozilla Firefox extension. Интересува ме има ли някъде английско-български речник със софтуерна терминология?
  4. Има ограничение на размера на файла. Можеш да качиш файл с големина максимум 20 Mb - колкото е лимита на Gmail за прикачен файл в писмо. На практика поради прекодирането на файла може да се записват файлове с размер около 15-17 Mb. Също така не може да се записват изпълними файлове .exe, поради ограничение от страна на Gmail. В този случай трябва да се смени разширението на файла (например на file.e__) или да се компресира файла с WinRAR (Когато е компресиран .exe файл във .zip архив, антивирусният софтуер на Gmail пак го разпознава и не позволява да се запише).
  5. Въпросът ми е следния: Как да се направи заглавна клетка в Excel 2003, описваща колона и ред - например "№/Тримесечие" да изглежда подобно на фигурата - http://i181.photobucket.com/albums/x2/strixbg/Desktop/excel.jpg
  6. Remote Desktop може да се използва дори когато потребителя е логнат в Windows XP. За целта Remote Desktop клиента се извиква от командния ред по следния начин: C:\mstsc.exe /V:COMPUTERNAME /CONSOLE При затваряне на Remote Desktop от Close[X] потребителя не се разлогва, както е когато е стартиран от Start->All Programs->Accessories->Communications->Remote Desktop Connection.
  7. Pegtop PStart - една добра алтернатива на PortableApps.com Menu. Чудесно старт меню за стартиране на портативни приложения. Има опция за задаване на параметри от командния ред, което е полезно, за да се накарат някои програми да се стартират от USB Drive. http://i181.photobucket.com/albums/x2/strixbg/Desktop/PStart1.png http://i181.photobucket.com/albums/x2/strixbg/Desktop/PStart2.png OperaUSB Web Browser - стартира се много по-бързо от Firefox Portable. FileZilla Portable [SoftVisia] PuTTY Portable Notepad++ Portable 4.2.2[softVisia] KeePass Password Safe Portable
×
×
  • Създай ново...