Jump to content

Еди

Потребител
  • Брой теми

    19
  • Регистрация

  • Последно посещение

Еди's Achievements

Новобранец

Новобранец (1/14)

0

Репутация в общността

  1. Здравейте! От известно време имам проблем със вписването ми в Скайп на един Dell Inspiron mini с ОС Windows XP SP3. Версията е последната на Скайпа. При опит да се впиша излиза прозорец за подкана да запиша някакъв файл с браузъра си. Ето и картинката. http://alfa.kachi-snimka.info/images-2013/cqs1417720629v.jpg Записът нищо не прави. Същият проблем се появява и при опит за ръчно стартиране на обновяванията на ОС. Според мен проблема е в ОС, а не в скайпа, ама точно там ми се проявява проблема.
  2. Една поправка. Става дума за това: 7.Следва клавиатурната подредба: Избираме: Bulgaria : -Bulgaria - Standart phonetic е българска фонетична калвиатура; -Bulgaria - Traditional phonetic е BDS (като клавиатурата на пишештите машини. Първата подредба „Bulgaria“ е позната ни БДС. Втората подредба „Bulgaria - Standart phonetic“ е българска стандартизирана фонетична клавиатура позната още като Виста. Третата подредба „Bulgaria - Traditional phonetic“ е българска традиционна фонетична клавиатура - обикновена фонетична, като тази на Инжинера или на злополучния Флекс Тайп.
  3. Ashampoo WinOptimizer 5, но не знам дали се поддържа от седмицата.
  4. Имай предвид, че ако изтриеш или смениш паролата на някой потребител, той ако е имал защитени (криптирани) файлове - вече ги губи.
  5. Проблема е разрешен! Ето как. Ето как!
  6. Работата намирисва на ново преинсталиране на компютъра. Гледай да е с читаво копие и след това си инсталирай тази фонетика, а не ползвай за целта антикирилизатора „ФлексТайп“!!! В архива към който съм дал линк е посочено всичко. В папката „Снимки“ще видиш какви възможности има клавиатурата при различните комбинации на клавишите. Правена е с инструмента на Майкрософт и е съвместима с 2000, ХР, Виста, а предполагам и с новия 7.
  7. Искам да сменя кодовата таблица от 1252 на 1251 на Убунту 9.04. Ето защо. http://www.picvalley.net/u/2312/98425069616234846312464448230LeLU7dGu4bi9gLHXKRw.PNG
  8. Сега без форматиране май няма да стане. Направи си пълен архив на системния дял и до запиши на някой друг дял различен от „Це, Де“. Ако нямаш такъв запиши го на ДВД диск, флашка или някой друг носител. Запиши си всички файлове от дял „Де“. Изтрий дяловете „Це“ и „Де“ и ги създай отново с желаните от теб размери. Възстанови с помощта на спасителния диск архивирания системен дял на „Це“ и вече през Winndows форматираш дял „Де“ и си връщаш инфото на него.
  9. Аз ползвам от доста време 9 версия. Сега експериментирам с Acronis True Image Home 2009 руска версия. Спирал съм и трите процеса при стартиране на Windows. Програмата си работи нормално. Аз я ползвам единствено за правене и възстановяване на пълни образи на системния диск не зависимо от твърдия диск или от ДВД носител. Предполагам, че една от функциите на тези спрени процеси е да следи (ако те са включени постоянно) какви промени са настъпели в системния дял след първото пълно архивиране с цел ако поискаш по-късно да се възползваш от функцията да направиш нов архив но не пълен, а само с промените. По този начин архива става по-малък по размер. Ако са спрени тези процеси няма да може да се използва тази функция.
  10. Оразмеряването, деленето на диска и форматирането е отделен процес и първите две операции трябва да са направени предварително. Форматирането не е задължително. Размера на новия дял на който ще възстановявате трябва да е не по-малък от заетото некомпресирано място на архивирания дял. При еднакъв и по-голям нов дял няма никакъв проблем. Аз лично с 9-та версия съм правил архив на системен дял 20ГБ, но заетото некомпресирано място беше 6 ГБ. Възстанових този архив на дял в същата компютърна конфигурация, но дяла беше вече 15ГБ. Проблем ще има ако възстановявания архив се направи на друга конфигурация, понеже инсталираните драйвери и настройки на ОС няма да съответстват на настоящата компютърна конфигурация.
  11. Ами ползвам тази версия понеже имам само за нея сериал, а и ръководството за работа тук във форума е за нея. Питам се дали ще може ако при сегашната инсталация на ОС без инсталиран Акронис с помоща на спасителен диск за версия 11 да направя снимката на системния дял, после при нужда дали може да се възстанови?
  12. Здравейте Един приятел с лаптоп Тошиба Сателит А 100 има проблем с Acronis True Image 9. Аз съм му инсталирал целия Win с всички програми които са на него, антивирусни, защити, интернет настройки и т.н. Аз също му инсталирах и въпросната версия на Акронис понеже за нея имам сериал и знам как се работи с нея. До сега сериозен проблем съм нямал с моя или някой друг чужд компютър. При него обаче не може да възстанови обратно снимката на системата. Има направен и спасителен диск, но и той не помага. Сега да опиша проблема. Архива на дял „Це“ направен от Акрониса е записан на твърдия в дял „Де“ и от там на ДВД диск. При инсталацията на програмата съм разрешил създаването на зоната за сигурност след което е рестартиран компютъра. При опит да се възстанови дал „Це“ от твърдия диск процеса си протича съвсем нормално до момента когато иска да се рестартира компютъра. След рестартираното на черен екран (преди да зареди Win) когато трябва да се зареди Акрониса той не иска да се зареди. Зарежда само логото на програмата и надпис, че се зарежда, моли да почакаме, но така си и остава да виси. При опит направо от спасителния диск нещата стоят по същия начин. Разбрах, че няма да стане по този начин. Понеже на твърдия диск нямаше нищо ценно (преди това всичко беше прехвърлено на дискове и флашки) изтрих целия твърд диск (двата дяла на него), създадох ги отново и инсталирах Win на новия дял „Це“. На чисто новата ОС инсталирах Акрониса от ново и пробвах да върна стария архив, но отново същия проблем. Питам се къде е проблема, да не би нещо в БИОС да е проблема. Понеже лаптопа си е купен заедно с ОС Windows Home и има фабрично направен възстановителен диск, но той е не удобен за целта. С него има възможност да се дели диска на дялове, но после ако се наложи да се възстановява отново трие цели диск. По този начин се обезсмисля използването му, затова решихме да инсталираме професионалната версия и с Акрониса да можем да връщаме само системния дял. Да не би да има някакви блокировки или забрани в БИОС да се използват други програми за възстановяване?
  13. Е разбира се който както е свикнал, но много добро решение е купуването на мишка с повече опции или по точно с допълнителен бутон който върши тази работа. Кеф ти класическия начин на работа, кеф ти на милиметър от него с едно натискане отваряне/стартиране на папката/приложението.
  14. Имайки опит от по-стара версия на програмата трябва да преименуваш съществуващия оригинален файл PDLangEN.dll като например допълниш в скоби оригинален. После постави новия български файл със същото заглавие и трябва да тръгне. Файла не може да се изтрие, но може да се преименува.
  15. В момента върви едногодишна промоция на сайта на програмата. Попълват се две имена и валиден имел и сте готови. Срока е от 1 до 7 Декември 2008г.
×
×
  • Създай ново...