Jump to content

cosmodisk

Потребител
  • Брой теми

    12
  • Регистрация

  • Последно посещение

cosmodisk's Achievements

Новобранец

Новобранец (1/14)

0

Репутация в общността

  1. Може темата да я заключвате или изтривате, незнам как процедирате тук, мерси още веднъж на всички които удариха по рамо, шината днес я лепнах с токопроводимо лепило и картата е като нова - вече няма проблем със сини екрани, няма гадни лагове при HD клипове и HDMI порта си заработи, намери си tv-то веднага, и това само от една малка гадна прекъсната шиничка баси
  2. https://us.battle.net/support/en/article/minimum-system-requirements-for-world-of-warcraft нормално да скача на 100, и с клок няма да има осезаем ефект просто кеша му е малък.
  3. Истината е че идея си нямам как се е прекъснала шината, картата е в мен от доста време, по него време си беше още сносна и я поръчвах от чужбина (както и повечето неща които вземам за pc-тата) , проблема се появи точно след като изпушиха старото дъно и захранване, но по някакъв начин да окаси и pci слота е необяснимо за мен, по скоро нещо при слагане/вадене-то съм я прекъснал предполагам. Искам да избегна сервизите и затова до последно се мъча сам, относно захранването - да с 2 линии по 12v/20a е, предполагам едната линия е 6 пиновия PCI ,а другата - 4 пиновите молекси. Картата е закачена точно така, поради липса на 2-ри pci - едното за 6 пиновия и другото с преходник 2 x molex към 1 pci.
  4. Привет отново, имах малко свободно време тея дни и закачих картата на един 750 ватов fortron ''aorom'' или ''aurom'' нещо такова беше и проблема си остана - отново без проблем на тестовете и отново синия екран и проблема с HDMI порта. Свалих картата и 2 дена я оглеждах по малко за някакви видими дефекти с една лупа - докато съвсем случайно забелязах една от шините на PCI слота (най-крайната първа шина), с просто око неможаше да се забележи но като я бутнах с пинсета се оказа прекъсната. Идея си нямам дали прави контакт като се набучи на дъното - нямам мултицет в момента да замеря, но не липсват частици от нея просто е прекъсната най-горе където е свръзката към медената нишка на самата платка. Дайте съвет с какво да я лепна - електропроводимо лепило неможах да намеря в цяло Русе - единствено Bizon , но цената му беше 46лв .... за 5-6 капки. Мога да се опитам да я снимам въпреки че мн трудно се вижда ако има компетентни и искат да погледнат - баси филма с тая карта, чудя се вече изобщо струва ли си усилията.
  5. По принцип е така да .... официалните изисквания на картата са минимум 550w (за другите със стандартни честоти е 500w) ,в пик вдига най-много около 182w поне по данни, но това толкова не ме притеснява, колкото амперажите: "A GeForce GTX 260 requires you to have a 500 Watt power supply unit at minimum if you use it in a high-end system. That power supply needs to have (in total accumulated) at least 38 Amps available on the 12 volts rails" А тук са изискванията за 550w http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3183#sp А захранването ми вади 20A на +12 , истината е че не съм толкова на вътре в нещата и незнам това би ли оказвало някакво влияние, особенно за тоя син екран, но мисля че и това трябва да тествам, ако пък и след смяна на захранването е пак така вече оставам без опции : ) П.П Мерси на всички които се опитаха да помогнат, просто за пръв път се сблъсквам с такова нещо - да не мога да разбера кое се дъни.... и защо.
  6. Не, под Safe Mode след логото на windows не ми излезна грешка, а си зареди от 1-я път.
  7. Хмм, не се бях сетил за това, ще я закача и пробвам, защото в момента съм с вградена (при която не излиза грешката). Като цяло ограничих вариантите до видео картата (имах колебания и за дъното), т.е или някой елемент е дефектирал по нея или PSU-то не я храни (което също ме съмнява).
  8. Ето и архива само с minidump файловете, нямам memory.dmp в C:/Win само тея, въпреки че от опциите е включено kernel mem dumpMinidump.rar
  9. Ето и Screenshot-а с напреженията: PSU-то го тествах вчера с няколко теста и издържа, видеото също за прегряване с FurMark, даде по-добри резултати от стокови 460-ки, за 16 минутния burn вдигна 91 към средата и нито градус повече
  10. Ммм нищо интересно не излезна и с PC wizard, пуснах и др тестове за процесора, рама .... , та проблема е че след подмяната на дъното и захранването, съотвено старите бяха MSI neo3 с 945Pl чипсет мисля и захранване fortron 400w PNF (хранеше картата с лек даунклок на честотите, иначе ресваше) , та подмених ги защото нещо изпатка, бяха на сервиз и там ми обясниха че се е получило късо от дъното към захранването, дъното неставало за нищо а захранването го мъчиха доста време смениха му 2-та транзистора D209L, но продължило да окъсява и така, частите които взех не са нови, то просто и да искам за тая конфигурация няма вече такива дъна ,а и не си струва, та взех дъно Gigabyte GA-G33M-S2L, и захранване Cooler Master Elite 500w, с новото захранване го няма вече прекъсването и си е със стандартните честоти 680/1250/1584, но при всеки студен boot на windows-а ми излиза BSoD с error nvlddmkm.sys. Това само и единствено когато PC-то е изключено и се включва, при рестарт, по време на игра и т.н. проблема го няма, boot-ва си се нормално. До колкото разбрах е грешка на видеото и пробвах какво ли не - 2-та фаила в регистрито, също и с expand на nvlddmkm.sy_ от видео драйвъра в root на C и после замяна, снощи даже отворих картата и я почистих обстойно, смених и термо пастата ... и пак грешката излиза, относно драйвърите сега съм с последните, но пробвах и със стари и доста по-стари, всички друго за дъното уж са последните, за чипсета и т.н. ... ,иначе картата не дава артефакти или да прегрява, не бих казал и че играя много - единствено diablo 3 и се държи доста добре. А щях да забравя и другото което се получи след смяната на компонентите освен тази грешка е, че спря да работи HDMI порта на картата, който до преди това нямаше проблеми, какво ли не пробвах, носих един лаптоп да тествам - с него връзката с ТВ-то се получи от раз, но с моята карта вече не .... днес като за последно реших и да я тествам с някакъв софтуер, въпреки че както казах изглежда стабилна, но пак нищо ... та това е проблема : ) , П.П процесора е C2D E4600 conroe, рам-а DDR2 Kingston HyperX kit 2x1gb 800mhz
  11. Картата е gigabyte gtx 260 soc, съмненията се появиха след подмяна на дъното и захранването, ще обесня подробно, но първо искам да я тествам и с PC Wizard-a, мерси отново.
  12. Здравейте и честита нова година, бихте ли ми предложили няколко програмки за тест на видео карта, защото имам малки съмнения, в момента я пържа с 3d mark 05, така че mark-овете ги отписваме, мс предварително.
×
×
  • Създай ново...