Jump to content

djudjendjer

Потребител
  • Брой теми

    84
  • Регистрация

  • Последно посещение

Информация

  • Пол
    Мъж

djudjendjer's Achievements

Новобранец

Новобранец (1/14)

0

Репутация в общността

  1. Здравейте отново. Можете да заключите темата, ако желаете. Безкрайно Ви благодаря за насоките, които ми помогнаха да достигна до правилното решение. Сега отново имам 2 звукови устройства. Постигнах това като ръчно инсталирах драйвъра този път от диспечера на устройства и избрах Hi Definition Audio Driver от падащото меню. След рестартирането на компютъра имам вече 2 изходни устройства, респективно слушалките и говорителите, а програмата звучи през говорителите на лаптопа, точно както исках. Благодаря още веднъж. Реших да споделя решението, до което стигнах, още повече защото може да е полезно за някого. Това е и моя начин да се отплатя за съветите и насоките, които получавам тук всеки път, когато пиша.
  2. Нямам опция за разделяне. Все пак прилагам и снимка. Просто недоумявам как е възможно с предходна версия на Windows да можеше това да се прави, а сега да изглежда невъзможно. Та нали уж все едни и същи драйвъри ползвам...
  3. Нормалното и обичайното поведение е, когато свържеш външни колони или слушалки към 3.5 мм. жака на лаптопа (или предния панел на настолен компютър), вградените колонки да се изключат. Драйвърите на Realtek предлагаха опцията да разделят задните и предните жакове при дънни платки за настолни компютри на отделни устройства, за да могат да възпроизвеждат отделни звукови потоци. Дали това се предлага и при лаптопи, не мога да кажа, особено след като в твоя случай аудио чипът е на Conexant. Ако наистина ти липсва специфичния драйвър за аудио чипа и в момента си с общия драйвър на Windows, тогава можеш да опиташ да инсталираш драйвъра от сайта на ASUS. Когато бях с Windows 8.1, звуците можеха да се разделят, така че - да. Беше възможно, макар с лаптоп. Благодаря за драйвъра. Ще го изтегля и инсталирам, след което отново ще пиша за резултата от това. Night_Raven Наскоро пробвах с драйвъра, към който сте ме насочил. Сега, когато го изтеглих забелязах, че вече го имам в компютъра си. Уви, този драйвър не свърши работа. И все пак благодаря за отзоваването.
  4. Здравейте. С Windows 10 съм, 64-битов. Лаптопът ми е Asus X550JK. Използвам екранни четци поради това, че съм незрящ. Също така използвам програмата Aura – горска звукова атмосфера. Искам да разделя звука на програмата от този на екранните четци, така че когато свържа слушалки към лаптопа да мога да чувам екранния четец през слушалките, а Aura през колонките на лаптопа. Това беше възможно, когато бях с Windows 8.1, но от както съм с Windows 10, не мога да постигна това. Независимо дали свързвам слушалки, или не, звуците идват все от едно и също място. Знам, че мога да намаля звука на Aura, така че да не ми врещи през слушалките, но не желая това, а по-скоро да я чувам от колонките. Това, което пробвах до тук са 2 неща: Virtual audio Cable. Изпробвах също вградената в Windows възможност за миксиране на звука, но резултатът е ехо от звуците на компютъра. Преди да инсталирам виртуалния кабел ми се извеждаше само едно изходно устройство, наречено Speakers Conex Smart Audio и то независимо дали съм включил слушалки с кабел, или не. Изпълних всички процедури по създаване на виртуален кабел, както и насоките за работа с вградените възможности на Windows, но резултатът е просто едно отдалечено ехо на звуците в системата. Вече се чудя какво да си мисля. Подозирам, че ми липсва драйвър, който не ми позволява да пренасочвам част от звуците към отделни приложения, но не знам какъв по-точно. Предложиха ми да си закупя звукова карта, но също отхвърлям този вариант при условие, че преди без допълнителна такава можех да разделям звуците в Windows. Нито разбирам от звукови карти, нито знам каква би ми свършила работа, още по-малко пък ми се дават пари за това. Някакви други идеи и решения?
  5. Опитах се да изпълня самото приложение. Излезе ми това: --------------------------- AVG Antivirus not detected --------------------------- AVG Antivirus was not detected to be installed on this machine. This installer cannot continue. --------------------------- OK --------------------------- А на anti-virus и anti-spyware все още изписва database is outdated.
  6. Изтеглих го. Какво се очаква да направя от тук насетне, след като вече съм го свалил? Трябва да се инсталира при инсталираната вече версия, за която питам?
  7. Накратко: Все повече антивирусни програми, които някога за мен лично бяха пионери в своята област, защото не веднъж или два пъти са ме спасявали от трудни ситуации, с годините ставаха все по-недостъпни и по-недостъпни за нас хората с нарушено зрение. Дали заради прекалената си графичност, или други са причините за това екранните четци да не могат да разчитат менютата им – не знам. Една такава програма за мен беше Avg. Намерих една много стара версия, която пазя отдавна. Инсталирах я успешно. Въпросът е, че базата данни вече не може да се актуализира. Искам да разбера съществува ли възможност антивирусните дефиниции да бъдат свалени и интегрирани в програмата ръчно, за да мога да разполагам с най-новите, без същевременно да ме задължават да правя надстройка до по-нова версия, което е проблема всъщност? Става дума за AvgInternetSecurity 8.5
  8. Изтеглих ето <a xhref="https://www.thefreewindows.com/14096/super-sleep-monitor-wake/">тази</a>програма. Но когато активирам клавишната комбинация за изключване на екрана, той започва да пресвятка отвреме на време, което не знам доколко е добре за него.
  9. Здравейте и Ви благодаря за насоката! Пробвах с инсталация на ATK драйвера за по-стара версия на Windows, но няма промяна. На мен също ми мина през ума, че причината може да е в някой драйвер, но се чудя накъде да се насоча - към видеодрайверите ли, тези за дисплея, за мониторите? Хм...
  10. Здравейте! Обръщам се към вас с една по-особена заявка. Тъй като съм незрящ и не ползвам екрана на лаптопа си, желая да мога да го изключвам и включвам перманентно, както преди преинсталацията на Windows. Това се налага по причината, че живея със зрящи хора и искам да мога да изключвам екрана вечер, когато например, те си лягат, а аз желая да върша работата си, без стаята да се осветява от монитора. Допреди, когато натиснех клавишите FN+F7, екранът изгасваше и се включваше единствено при повторно натискане на горепосочените клавиши. Сега, обаче, когато го изключа с помощта на функционалния клавиш и f7,, а след това натисна който и да е клавиш от клавиатурата на лаптопа, екранът веднага светва. Как мога да го изключа така, че след задействане на някакъв клавиш да не ми се включва отново? До сега не съм имал подобен проблем. На другия ми лаптоп също няма проблем, но в момента не е при мен, така че не мога да го използвам. С Windows8.1Pro съм, 64 битова архитектура. Лаптопът ми е Asus X550JK
  11. Аз не желая подкрепа на моята теза. Поисках помощ и я получих. И главно: Чувствам се благодарен от това. Но до тук пътищата се пресичат. Последната ми грижа е дали някой подкрепя тезата ми или не. Аз така или иначе няма да я променя. Сигурен съм, че останах ясно разбран! Благодаря многократно! Бъдете здрави и все така човечни, че светът има нужда от такива като вас!
  12. Това нямаше сякаш общо с въпроса ми, но така или иначе се оправих. Да, смятам, че и тези пари са много дори за съвестна инсталация, когато вече всеки трети вероятно може и сам. За оплескана инсталация не бих дал и 5. Съжалявам, ако точно Вие, Пламен, сте от тия, които извършват такива услуги, но това е моето мнение - искрено и нелично. Току-що пуснах актуализациите и през контролния панел. Инсталират се нормално. Смятам, че по някакъв начин тази програма способства за разрешаването на проблема. Благодаря на всички за отзоваването. Считайте темата за затворена, поне от мен.
  13. plamen_80 plamen_80Когато актуализациите се свалят, трябва ли да ги инсталирам ръчно или те ще си се инсталират? Това не мога да схвана. Виждам, че има опция за създаване на преносимо копие на тях (ако не бъркам).
  14. Да. Пробвах вече с тези команди и наистина не доведоха до никаква промяна. Сега свалям актуализации с тази предложена програма. До момента всичко върви нормално. В последствие ще разбера дали си заслужава. Сега чакам да ги свали и по-натам ще дам обратна връзка.
  15. Не съм го питал, защото открих проблема в къщи. И честно казано не ми се ходи отново там. Току-виж следващият път се сдобия с още проблеми... Яд ме е, защото само за инсталация ми взеха 25 лева, инсталация, която можех да си направя и аз с нечия помощ, разбира се, но в момента съм в период на разрешаване на проблеми и не ми остава време. Както и да е. Разчитах на съвестна работа, обаче уви... П.П. Насоката Ви е добра. Сега ще тествам програмата.
×
×
  • Създай ново...