Прехвърляне към съдържание


Иво Цанков

Регистриран на: 22 Dec 2012
Извън линия Активен: 29 Jun 2020 12:49

Започнати от мен теми

Обновяване на антивирусни дефиниции (без надстройка)

07 June 2020 - 15:22

Накратко: Все повече антивирусни програми, които някога за мен лично бяха пионери в своята област, защото не веднъж или два пъти са ме спасявали от трудни ситуации, с годините ставаха все по-недостъпни и по-недостъпни за нас хората с нарушено зрение. Дали заради прекалената си графичност, или други са причините за това екранните четци да не могат да разчитат менютата им – не знам.

Една такава програма за мен беше Avg.

Намерих една много стара версия, която пазя отдавна. Инсталирах я успешно. Въпросът е, че базата данни вече не може да се актуализира. Искам да разбера съществува ли възможност антивирусните дефиниции да бъдат свалени и интегрирани в програмата ръчно, за да мога да разполагам с най-новите, без същевременно да ме задължават да правя надстройка до по-нова версия, което е проблема всъщност?


Става дума за AvgInternetSecurity 8.5


Проблем с перманентното изключване на екрана на лаптопа

23 September 2019 - 00:45

Здравейте!

Обръщам се към вас с една по-особена заявка. :)

Тъй като съм незрящ и не ползвам екрана на лаптопа си, желая да мога да го изключвам и включвам перманентно, както преди преинсталацията на Windows. Това се налага по причината, че живея със зрящи хора и искам да мога да изключвам екрана вечер, когато например, те си лягат, а аз желая да върша работата си, без стаята да се осветява от монитора.

Допреди, когато натиснех клавишите FN+F7, екранът изгасваше и се включваше единствено при повторно натискане на горепосочените клавиши. Сега, обаче, когато го изключа с помощта на функционалния клавиш и f7,, а след това натисна който и да е клавиш от клавиатурата на лаптопа, екранът веднага светва. Как мога да го изключа така, че след задействане на някакъв клавиш да не ми се включва отново?

До сега не съм имал подобен проблем. На другия ми лаптоп също няма проблем, но в момента не е при мен, така че не мога да го използвам.

С Windows8.1Pro съм, 64 битова архитектура. Лаптопът ми е Asus X550JK


Проблем с актуализациите на Windows 8.1

17 September 2019 - 16:17

Здравейте!

Преди 1 седмица си взех лаптопа от сервиз с чисто нова преинсталация и твърд диск.

Операционната система е Windows8.1Pro, 64 битова архитектура.

На пръв поглед, всичко изглеждаше наред. Конфигурирах си настройките за интернет и се свързах към него.

                Когато, обаче, пуснах актуализациите за Windows, забелязах, че плъзгачът не помръдна от нулата. По сведения на зрящи хора край мен, скалата се движи, но реално не се свалят никакви ъпдейти.

                Пуснах програмата за диагностика на проблеми с актуализациите, която изтеглих от официалния сайт на Microsoft. Тя изведе съобщение за грешка 0x8000700490.

Изчетох и изпробвах всичко описано по чуждестранните сайтове. Започнах със спиране на услугите, свързани с актуализациите, след което преименувах папката Software Distribution на Software Distribution.old. Отново пуснах услугите и рестартирах компютъра. Ефект – нулев. Пробвах и със сканиране за повреда на системните файлове sfc /scannow, възстанових системните файлове с командата за това и отново, и отново, нямаше никакъв ефект от всичко това.

                После, когато отново пуснах диагностичния инструмент на Microsoft, отново ми изведе грешка, този път с кодовото название 0x80070005.

                Отново изчетох всичко, де що пишеше из форумите. Повечето неща за отстраняване на грешката се припокриват с първоначално извършените действия, но отново ги направих. Като допълнително решение изключих и антивирусната, и защитната стена временно, но това също не оказа никакъв ефект върху проблема. Изтрих под безопасен режим папката Software Distribution, дадох разрешение за пълен контрол върху папката Local, включих услугата за Volume Shadow Copy, и след всичко направено вдигнах ръце…но само замалко, докато не реша да се обърна за помощ към вас, силно обезверен. Чудя се вече от тук накъде?

И как е възможно при напълно чиста инсталация на Windows да има толкова сериозни проблеми като повреда на системните файлове?

Актуализациите все така и не искат да се инсталират, а съобщението за грешка си е все същото… Какво още да направя?