Jump to content

asteri

Потребител
  • Брой теми

    15
  • Регистрация

  • Последно посещение

asteri's Achievements

Новобранец

Новобранец (1/14)

0

Репутация в общността

  1. Вече ми е трудно да включа лаптопа за да направя снимка, така че оставям нещата така и ще търся решение в добър, оторизиран сервиз след като се прибера в България. А това ще е след месец. Благодаря Ви!
  2. Второ с никаква тестова програма не може да се определи, че във видеоплатката има студена спойка.- ХАЙДЕ ПАК ЗАГАДКА.. ДАА, ОТВАРЯН Е ЗА ПОЧИСТВАНЕ. ЩЕ НАПРАВЯ НЯКОЛКО СНИМКИ И ЩЕ ГИ КАЧА. ДАНО ТОВА ВИ ПОМОГНЕ. ПОЗДРАВИ НА ВСИЧКИ ВКЛЮЧИИ СЕ!
  3. TechMaster, Благодаря ти! Сега се чувствам доста по информирана и ми е по лесно да взема решение! Благодаря!
  4. Днес, случайно у дома дойде един любител- майстор на лаптопи. Помолих го да погледне моя. Пусна някаква сканираща програма за да разберем дали имам хардуерен или софтуерен проблем. След сканирането ми обясни, че нямам никакъв проблем с хард диска, а по скоро имам "студена спойка в графичната карта" - според него!! Може да се поправи срещу 100 £. Ако и вие мислите, че е такъв проблема срещу каква сума бих могла да го поправя в България? Но май съм склонна да платя и да си реша проблема, въпреки, че тук за 200 £ можеш да си купиш нов лаптоп.
  5. Точно за това се страхувах да дам лаптопа си на коя да е фирма и държах да се ремонтира тук, у дома и да видя, че се изтрива моето инфо от техния носител. Но наистина знам, че е опасно и за това съм ..притеснена. По ваш съвет седнах и смених паролите до една ! За всеки случай.. Благодаря за умните препоръки panevdd. Нали знаете, всеки си казва-"точно на мен няма да се случи".. но се замислих, че сте прави! До тук разбирам, че ще е най добре да отида в оторизиран сервиз, да подпишат декларация за опазване на личните данни и така да се изясни проблема. Но дали те са достатъчно добри специалисти ?? Вече наистина не знам на кого да се доверя! Благодаря на всички включили се по темата -as9993, k0st4din, panevdd, TechMaster, dan40o, Sten, abracadabra.
  6. 1.= да си свалиш информацията на него и да го оставиш неизползваем- мисля, че е най добре нищо да не свалям а той да бъде поправен, ако е възможно. Беше ми удобен. Спокойно се разбирахме с него, свикнала съм му..Всичко важно ми е вътре.. и имам и друг страх, вече- НА КОЙ СПЕЦИАЛИСТ В БЪЛГАРИЯ ДА СЕ ДОВЕРЯ ЗА ДА МИ ГО ПОПРАВИ?? Май наистина адекватните отговори за компютърни проблеми са само в този сайт... Къде сте реално, физически?? Не знам дали ще се справя сама.. 2 . ако някой при първата инсталация се е сетил да направи отделен системен дял не е задължително да се губи цялата информация. И ако става въпрос само за изваждане на информацията - това е сравнително лесно--- за системните дялове не съм наясно но когато отворя иконката "компютър" има само С устройство.- не знам за това ли става въпрос? И за изваждането на инфото- да, би било лесно ако лаптопа се задържа включен поне за 10-15 мин .. а той съвсем ненадейно спира.. 3. От студ не е. Лаптопа не е напускал дома ми..
  7. НАИСТИНА ВИ БЛАГОДАРЯ ЗА ВНИМАНИЕТО! Отговарям: Инсталираха ми windows- 7 след като ми извадиха снимки, музика, ВАЖНИ документи, пароли и пр. на техен външен носител. Направиха го пред очите ми, у дома. След това почистиха , като отвориха лаптопа там където е вентилатора и изкараха доста дебело парче прах. При затварянето ми се стори, че от едната страна капачето стои леко надигнато, и като цяло ми се видя физически грубо изпълнението на самото почистване, но не знам това от значение ли е..След това ми сложиха новата операционна система-7, добавиха извадените по рано неща / файлове/ и лаптопа заработи добре. Но седнахме да вечеряме, наложи се да го мръдна от масата и ..край..заби, и не пусна докато не го изключих от копчето принудително.м/у другото бутнахме това капаче което ни се виждаше не добре затворено/споменах по рано за това/ На следващия ден започна да спира и забива без причина, без помръдване..просто забива и ми изкарва черен екран със синьо прозорче error...windows...тези две думи присъстват в съобщението.. На въпроса какво ще правя със стария лаптоп: 1. Само от него мога да плащам сметките си онлайн чрез сметката ми в банка ДСК- това ми е важен и спешен проблем. 2. Не съм в България в момента и нищо не мога да направя за да ми инсталират сертификата от ДСК за онлайн плащане на новия лаптоп .. 3. След 10.01.2013 се прибирам в България, а половинката ми остава тук, и единият ще остане без лаптоп../ това е абсурдно..така, че- Не знам да си купувам ли от тук или да разчитам, че този може да бъде поправен.. 4. Не ми се правят безмисленни покупки.. ако старият има шанс, защо да купувам СЕГА още един /ще станат 3 бр/ който , ако не бъде използван , просто... остарява морално..постоянно излизат нови неща. ТОВА Е . ПИТАЙТЕ, АЗ ЩЕ ОТГОВАРЯМ. И ОТНОВО БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ И НА k0st4din , КОЙТО преди дни реши лично друг мой компютърен проблем. Благодаря на всички Вас!
  8. Първо, благодаря ви за отговорите! И сега- да , думата беше точно "корозирал". Аз използвам лаптопа от 3 години , като си признавам , че не не съм му правила нищо до сега, но и той не "крещеше" от нужда. Просто хората правят такива неща, реших, че и аз трябва да направя нещо за моя ..да се погрижа , а и наистина си стана малко по бавен и доста по шумен ,но БЕШЕ ЗДРАВ И РАБОТЕШЕ! ''.....в такива случаи се записва някаква ОС(най-често линукс) на оптичен диск и компютъра се пуска да зареди от този диск. Според това дали и там ще ги има същите проблеми, или не - по-нататък се действа по два начина. Можеш ли да свалиш някакъв линукс(дистрибуция) и знаеш ли как се записва ISO-файл? '' Sten, тожа ми звучи адски трудно , аз съм на "ВИЕ" с тези съвременни устройства.. , за това и повиках специалист. Не разбирам от тези неща, умея само да ги използвам. Предпочитам да се доверя на хора които са наясно с тези неща , като Вас../ много хора в този сайт НАИСТИНА РАЗБИРАТ ОТ КОМПЮТРИ/. Благодаря Ви! Ще отговарям на всички въпроси за да ви улесня максимално! Хубава вечер!
  9. Здравейте, от известно време, знаех, че трябва да се почисти и преинсталира лаптопа ми, защото стана бавен и шумен / това бяха проблемите/ . Обърнах се към специалисти и ми преинсталираха windous-a / беше виста, направиха го 7/ и тогава започнаха големите проблеми. Лаптопа работи само същата вечер след преинсталацията. На следващия ден започна да забива при най малкото помръдване,и не се оправя докато не го изключа принудително от копчето. Работи по 5-10 мин и изключва сам като ми изписва error... и още много неща , но съобщението е много дълго и е невъзможно да го изчета.. появява се в един син прозорец който пък, излиза на черен екран. Възможно е когато се включи, да си остане с черен екран или да светне екрана, но на вертикални черти /около 5 см. широки/. Това са проблемите и много моля, ако на някой му говори нещо това поведение, да ми пише и да ми помогне с инфо. Аз се свързах с фирмата която ми направи преинсталацията, дойде човек у дома,погледна и ми каза, че всичко се дължи на "корозия" на твърдия диск и спешно да си купувам друг компютър и да местя инфото . Да използвам този много, много рядко преди да сваля всичко от него, защото може да .."умре" във всеки един момент. Аз обаче не съм успяла все още да сваля всичко, а и не съм сигурна в това понятие по горе..а лаптопа ми ..почти "умря" и вече не знам какво да правя. Някой може ли да предположи възможни диагнози и как така диска ми корозира от днес за утре?? Та той просто беше бавен и то не чак толкова много.. да, беше шумен, и аз като добър стопанин ревих, че е време..., а не толкова , че не работеше.. Моля Ви за мнения! БЛАГОДАРЯ ВИ!
  10. БЛАГОДАРЯ ВИ! ЧУДЕСНИ СТЕ! ПОМОГНАХТЕ МИ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ!НАЙДОБРИЯ САЙТ ЗА РЕШАВАНЕ НА ПРОБЛЕМИ! И ЛИЧНО БЛАГОДАРЯ НА k0st4din !!
  11. благодаря ти k0st4din , но PC ми е купено от Англя - не знам дали има зна4ение това , но не намирам тази опця.
  12. ДА! БЕ6Е С ВИНДОВС ВИСТА , А МИ СЛОЙИХА ВИНДОВС 7. НО ТАКА И НЕ МОЙАХ ДА И СЕ НАРАДВАМ
  13. ДА. ЛАПТОПА Е АЦЕР , А СПЕЦИАЛИСТА Е БАЛГАРИН JIВЕЕ6Т В ЛОНДОН - ТУК ИМА МНОГО ТАКИВА , САС СОБСТВЕННИ САИТОВЕ, 4Е СА ПРОФЕСИОНАЛИСТИ И Т.Н. ДОВЕРИХ МУ СЕ.. ... НЕ Е ПОЗНАТ, КОИТО СИ Е ..ПОИГРАЛ С ЛАПТОПА МИ .. ТОВА Е ФИРМА ЗА РЕ6АВАНЕ ПРОБЛЕМИ С ПРЕНОСИМИ И СТАЦИОНАРНИ КОМПИУТРИ.. ЗВУ4Е6Е МИ ДОСТА ПРОФЕСИОНАЛНО.. И АЗ НЕ ЗНАМ ДАЛИ 4ОВЕКА Е ВИНОВЕН, ПРОСТО ТАРСИА ПРИ4ИНА И РЕ6ЕНИЕ .. НАИСТИНА МНОГО 6ТЕ САМ ВИ БЛАГОДАРНА АКО МИ ПОМОГЕТЕ. ПРЕДИ ГОДИНИ ИМАХ ПРОБЛЕМИ С СТАЦИОНАРНИА СИ КОМПИУТАР И NIGHT - RAVEN МИ ПОМОГНА ДА ГО РЕ6А. О6ТЕ ПОМНИА ДОБРИНАТА И ОТЗИВ4ИВОСТТА И ЗА ТОВА ОТНОВО САМ ТУК!
  14. Здравеите, много искам да ви пиша на балгарси но не мога , защото нямам инсталиран бгпхонетиц в новя си лаптоп. Имам проблем сас старя И мисля 4е тук е мястото кадето ще намеря помощ. Закупих си спе6но нов, които е с юиндоюс 8 И е такова 4удо непонятно за мен.... да ви попитамза старя оба4е: преди седмица реших, 4е му е време да баде по4истен от прах И да му се преинсталира юиндоюс-а. Извиках спецялист, които направи нуйното, но се радвах на барзя си лаптоп само една ве4ер. На следващя ден запо4наха проблемите:1. при наи малко помрадване забива И докато не го изклю4а принудително от коп4ето не променя поведението си; 2. от пет опита да го вклю4а , само един е успешен, останалите остава на 4ерен екран. 3. появяват се някакви вертикални линии като \&яуот;раирани тапети\&яуот;... това са наи 4естите.. на практика е невазмойно да го използвам... извиках отново вапросня спецялист, които ми обясни, 4е вси4ко е о,к с изклю4ение на харддиска, които е корозирал И трябва да се смени спе6но. какво мислите вие , раз4итам на вас да ме упатите какво се слу4ва сас старями лаптоп И ви благодаря много запомо6та. Ана парво време , помогнете с програма за писане на балгарски за юиндоюс 8, за да сперм да се ма4им взаимно! Благодаря за разбирането!
×
×
  • Създай ново...