Jump to content

KurtCobain...

Потребител
  • Брой теми

    7
  • Регистрация

  • Последно посещение

Информация

  • Пол
    Мъж

KurtCobain...'s Achievements

Новобранец

Новобранец (1/14)

0

Репутация в общността

  1. Наясно съм, че не е охлаждане за видео карта. Знам го, исках да знам дали ще има някакъв ефект върху видеото ако го взема. А иначе относно цялостната циркулация в кутията мисля, че е добре (е има накъде още де, но...) Имам мястно за една големичка перка отгоре на капака на компютъра ми, където има опция да се сложи една перка и място за още една малка отстрани на кутията, но и това, което съм го "харесал" не върши ли същата работа?!? В смисъл такъв, сега няма да върши чак такава работа като една перка с диаметър около 10 см (където има опция да я сложа отгоре на кутията), но все пак... Обаче като се замисля и както и ти казваш... по-добро от активно охлаждане няма! Сега да не ти казвам как разцъквам... Имаме един вентилатор стар (такива за контакт, да ти духат студено през лятото ), взех го и го поставих зад машината точно при видеото да духа.. направо смъкна градусите с 18 до 20 градуса и си разцъквам която си искам игра без да качва над 64. Той, че не е от огромните вентилатори не е, но никак не е практично, обаче ми върши работа докато поизмисля нещо свястно! Не знам, иначе трябва да мисля за активно охлаждане, че с тия допълнителните на кутията мисля, че няма да смъкне повече от 5-6 градуса (което не ме грее чак толкова)(абе все още ще ме "грее", ама буквално и в това е проблема! ) . Както спомена и ти предвид разположението на картата... няма да има голяма полза! Оплаквания за високи температури на останалите компоненти иначе нямам! А казваш... трудно се намират охладители за т'ва видео... Да гледам значи нещо 2-ра ръка...? Ако попадна на нещо ще се консултирам да синхронизираме мнения относно това дали става или не!
  2. Човек, няма вентилатор моята видео карта! Цялата е в метални обвивки (медни тръбички и разни алуминиеви радиаторни покрития). Докато пишех отговора я намерих как изглежда! Ето това ми е картата: http://content.hwigroup.net/images/products/large/020919.jpg Свалях я преди няколко дена да видя за какво иде реч. (знаех, че няма вентилатор, но исках да я поразгледам)
  3. Здравейте, в последно време видеото ми започна да се пържи при натоварване (или поне чак сега го разбах) и стигна чак до 90-91 градуса докато разцъквах една игра (като ми паднаха фреймовете изведнъж от 60 до 4-5 и ми зацикли тотално ме наведена мисълта да проверя как са градусите). С "Nvidia geforce 9600 GT" съм с пасивно охлаждане и се чудех дали това охлаждане ---> http://www.stantek.com/index.php?i=51035 ще ми помогне да посваля температурата. Иначе без натоварване градусите ми са 56-58. КАто пуснах малко PES 2013 днес, градусите ми скочиха до 64 и само до там, но на FPS-тата и Dirt 3 (особено на Dirt 3) ми качва доста повече! Рових се доста в интернет и срещнах коментар в един форум, в който един човек споменава за същото видео с пасивно охлаждане и за почти същия проблем (даже по-зле от моя, на него му е стигало до 100 С) и, че като добавил един вентилатор на кутията свалил градусите доста. Искам просто да попитам дали това от линка може да ми свърши някаква работа или не.
  4. Снощи отново попрегледах настройките на PPPoE връзката и на CCProxy. В настройките на PPPoE беше зададено тикче на "Позволи на други мрежови потрбители да се свързват чрез интернет връзката на този компютър" и аз го премахнах, защото съвсем експериментално пробвах да направя PPPoE връзка на един от другите компютри да видя настройките общо взето (защото нямах достъп до "главния" компютър (чисто физически, не чрез компютъра(това вече уточнихме, че не може )) в същото време) И видях, че фабричните настройки са му без тикче и щом му зададох тикчето и се появи предупредителен прозорец, в който пишеше, че така щяла да се загуби връзката чрез IP 192.168.0.... И от там веднага отидох до "главния копмпютър" и видях, че има тикче и там... премахнах го. Днес пробвах да свържа компютрите и се получи, но интернет нямаше. Насочих се към прoграмата (CCProxy). Поразрових се из настройките и пробвах да видя какво ще стане, ако махна тичкчето от "Enable Multiple IP's Outgoing" (то доколкото си спомням фабрично и то не е зададено, но в процес на всичките тези барникания на настройките съм ги задавал, а съм забравял да ги връщам обратно, та е станала една какфония...). Та сега да не кажа голяма дума мрежата работи както трябва и мога да споделям интернет (поне засега ).
  5. Чрез PPPoE (чрез потребителско име и парола). А настройките на PC1 са: IP 192.168.0.1 SM 255.255.255.0 , в една работна група с останалите e. На останалите са същите само дето са с различна последна цифра (IP-тата)(2,3 и т.н). На CCProxy настройките (портовете) не съм ги променял. С първата схема всичко си беше наред до преди известно време, пак си бях чрез PPPoE, пак със суич и т.н. Втората схема я пробвах наскоро, но и с нея нищо. Просто се чудя защо не само, че нямам достъп до интернет с останалите машини ами и че нямам достъп до самата ЛАН мрежа. Четох дали може да ми се ограничи споделянето на нета, но където и да съм чел пише, че чрез прокси няма как. Пък и да има как няма как да ми ограничават ЛАН мрежата от някъде другаде! (нали?) Знам как се споделя така интернет, просто не знам какви са причините да не се получава. Какво ли не пробвах... резултат никакъв!
  6. http://s10.postimage.org/e762o97pl/image.jpg Това е схемата, която ползвах много време и нямаше проблем докато изведнъж всичко изчезна(докато се появи сегашният ми казус), а по-долу е схемата, която пробвах наскоро, но даде същия (никакъв) резултат. http://s11.postimage.org/d0doj442b/image.jpg Относно настройките на ЛАН картите, всичко е наред. Интересен факт, който забравих да спомена снощи, защото бързах бе това, че примерно сега, ако опитам пак да ги свържа ще мога да си споделям файловете м-у тях (ще са си в мрежа), но това е за много кратко време (минути).
  7. Добър вечер! Много ще съм Ви благодарен, ако ми обърнете внимание (за което мисля, че сте напълно готови, защото не веднъж сте ми помагали и може би нямаше да съм на това ниво (колкото и скромно да е то) без Вас). Та казуса е следният: У дома има няколко компютъра и преди доста време се поинтересувах дали мога да ги свържа някакси в мрежа и да споделям интернет и на останалите компютри, а не само на единия. Поинтересувах се и четох статия от вашият форум по този въпрос и първият начин, който използвах бе чрез блутуут и програмата CCPrxy. Таа всичко вървеше наред, свързах ги, имах си интернет на всички компютри (тогава те бяха 2 в една стая), но по стечение на обстоятелствата трябваше да ги "разделя" (компютрите) и да не са в една стая, а и изгубих единия блутуут, който и без това нямаше да ми върши повече работа. След известно време се позамислих, че щом с блутуут става значи със суич няма защо да не стане! И да, стана! (не го и подлагах под съмнение - чиста формалност). Споделях интернет години... До скоро... Преди няколко месеца смених доставчика и всичко си беше както преди, но от 1-2 месеца. Връзката се загуби тотално, а не стига, че 2-рия и 3-тия компютър не можеха да се свържат към интернет, ами и самата връзка в ЛАН мрежата се загуби. Сменях кабели, суичове, преинсталирах "главният" компютър... (е не съм давал пари за тях естествено. защото не е изгодно да влагаш средства в такъв вид мрежа, но ми попадаха по стечение на нещата нужните материали та пробвах всичко) пробвах всичко каквото може, но уви! И сега най-интересният факт за мен - когато кабела за интернета не е включен 2-та (3-та) компютъра са си в мрежа и се откриват (споделям си файлове), а докато е в суича и се предава към "главния" или е директно свързан към него и свържа към 2-рата ЛАН карта кабел към суича, към който са свързани останалите, нищо не става - нито ЛАН мрежа, нито интернет! Ще съм Ви благодарен, ако ми разнищите тази мистерия!! ) Майната му на интернета, но все пак искам да знам... ЗАЩО!?!?
×
×
  • Създай ново...