Jump to content

techo

Потребител
  • Брой теми

    15
  • Регистрация

  • Последно посещение

techo's Achievements

Новобранец

Новобранец (1/14)

0

Репутация в общността

  1. Ползвам ICN - на Клауд съм в момента, но много време съм ползвал и споделения, и бих ги препоръчал. Гарантираният ъптайм е 99,9% и си го държат. тоест и реалния е толкова - не повече от 9 часа годишен даунтайм. Прекъсванията са по график, правят се няколко дни предварително удовледомления, и са в малките часове, когато почти няма посетители. Съпорта е доста добре квалифициран, обикновено отговарят на тикетите за по-малко от 15мин.
  2. И аз съм много доволен от AVS Video Editor, ползвам и Camtasia. Не изглежда това, което ще правиш да е с комерсиална цел и както каза е само за едно клипче, така че съвестта ти може да е чиста ако си намериш активатор или сериен номер
  3. 175$ първоначално, после по 25$ за подновяване. Доста скъпичко си е, аз лично предпочитам vBulletin, и той върви в същите ценови граници.
  4. От няколко месеца го ползвам за три мои сайта - според мен си заслужава повече от VPS. Разбира се, като цена е малко по-високо, но ако споделеният хостинг вече не е решение и става въпрос за сериозен сайт, е по-добре директно да се премине на Cloud. При тази технология даунтайм-ът е много по-рядко възможен - ако да кажем харда на VPS-а изгори, сайта ти ще е долу докато не го сменят и не възстановят резервното копие (вероятно отпреди няколко дни), докато при клауда файловете се съхраняват на няколко сървъра и при падането на един, веднага друг му поема ролята - не теория дори потребителят, който по това време е вътре в сайта, не може да го усети. Имам опит само с ICN - те бяха първите, които представиха услугата у нас - и мога да кажа, че съм много доволен. Не съм имал проблеми, сайтовете се отварят идеално бързо, а когато съм се свързвал с поддръжката по някакви въпроси, са отговаряли много професионално и навреме. Другото предимство на технологията - сам определяш колко ресурси да използваш и си плащаш точно колкото си ползвал, за разлика от VPS-ите, където по принцип имаш просто определени планове като при споделения. В определени случаи заради този метод на таксуване може да ти излиза дори по-евтино от VPS - ако да кажем имаш сезонен сайт, който през зимата има много посетители, а през лятото малко - то през лятото няма да плащаш повече, отколкото си изразходил.
  5. Зависи в кой пазар се целиш... у нас е по-лесно да се договориш за 100 долара и 10 дни с българин, отколкото за същите пари и 6-7 дни с индиец. Разбира се, ако искаш да работиш в световните фриленс сайтове, ще трябва известно време, докато набереш достатъчно ревюта, да работиш за стотинки, но по-нататък печелиш повече доверие, следователно и повече пари. Не е вярно, според мен, че повечето работодатели не се интересуват от качеството. Дори е още по-добре, ако не привличаш този тип работодатели - те нямат много пари, а често много искат, че и се пазарят)
  6. Няма начин да се върнат, за съжаление
  7. Много полезно, Вання, изобщо си нямах идея, че тези неща са регламентирани, благодаря
  8. Такова е положението, за съжаление. Последната ми случка в Пловдив беше с три коне, които бяха блокирали бул. България на 4-ти км. Като попитах отзовалия се полицай какво правим, той ми каза, че ще търси някои цигани да дойдат да ги вземат и да си ги гледат - нямало учреждение в държавата, което да ги поеме... Така че, единствения вариант за изоставените по-малки животни е, ние да им помогнем - у дома, на село, или пък да им намерим стопани.
  9. Е вече има доста работа, която може да се върши в нета, само да имаш някакви умения - писане на текстове, графичен дизайн, програмиране, преводи, какво ли още не... А тия с цъканията по рекламки са жалка работа за шарани
  10. ePIM е много готина програмка за организиране, особено предимство е, че има мобилна версия
×
×
  • Създай ново...