Jump to content

Dimitar Hristov

Потребител
  • Брой теми

    13
  • Регистрация

  • Последно посещение

Информация

  • Пол
    Мъж

Dimitar Hristov's Achievements

Новобранец

Новобранец (1/14)

0

Репутация в общността

  1. Много благодаря за предложението и я пробвах. За сега всичко работи, но нещо не се доверявам на инструмента за формат който ми предлага. Първо ще почакам още малко докато скочи тая дискета от-някъде, а пък ако не се появи ще пробвам предложението ти. Радвам се че поне един тука има с повече мозък от хлебарка. От друга страна, системна буут дискета е БЕЗПЛАТНА и пълно ЛЕГАЛНА не е никаква пиратска тъпня дето админа предлага. Очаквам предложения за най-обикновенно, просто копие на системна дискета за уиндоус 98, която да поддържа NTFS формат. Пробвал съм ги вече от AllBootDiscs.com и BootDisc.com и нито един от тия боклуци не работеше. А пък за другото не мислете. Не сам ви искал помощ за другото с което мога да се оправя. Повтарям. Моля, изисквам само едно КОПИЕ на работеща СИСТЕМНА ДИСКЕТА, която ПОДДЪРЖА NTFS формат! Благодаря..
  2. Ето ми го проблема сега. Половината ми система се срина и не мога да използвам .exe файлове или други неща. Може ли да го направиш за мене и да ми пратиш готовато съдържание да сложа на флашката, че вече ми писна...
  3. Лаптопа ми няма CD-ROM, какво да правя с тоя BootCD? Търся проста системна дискета която чете NTFS. Не е трудно да прочетеш и разбереш ... Рекация: Сега живота ми се усложни. Пробвах на микрософт буутдиск майкър и ми изтри партицията на D:/ . Ето за това мразя Микрософт. И съм 100% Сигурен че не беше моя грешка. Сега вече задължително ми трябва стартираща дискета в архив, никакви имиджи и т.н. . Разчитам на вашата помощ момчета (и момичета).
  4. Искам да инсталирам уиндоуса на драйв C:/ и да направя промени на партицийте за начало. C:/ драйва ми е пълен и искам да го форматирам за да направя място за уиндоуса и да изстрия стария и регистрито му и всичко друго. Абе хора, толкова ли е трудно да разберете: Трябва ми дискета, стартираща, за предпочитание на уиндоус 98, но да поддържа NTFS формат. Може да включите екстрите FDISK, FORMAT, SMARTDRV, CHKDSK също в съдържанието. Може да ми дадете или дискетата самата (по поща или ддз) или да ми дадете файловете (архивирани или в имидж файл) на дискетата - С другото аз ще се оправям. Изисквам тази дискета от вас защото http://www.allbootdisks.com/ иhttp://www.bootdisk.com/ никаква работа не ми свършеха поради проблеми като "NTLDR is missing" , "This is not a valid startup disc" , "Please remove all media from the slot" или пък не засича хард-дисковите ми въобще (Това НЕ Е от биоса ми, това е заради дискетата. Намерих една дискета дето засича диска ми но има хиляда други проблеми) Благодаря за вниманието... Редакция: И ако може ми дайте готова за ползване версия, не да ме "хвърляте в тъча" с един сайт и да си свършвате работата - Поне дайте малко направления или предложете нещо което занете че работи с проблема ми: "Лаптоп, Без флоппи, За Флашка (Буут от флашка), уиндоус 98 системна, NTFS форматиран хард-драйв"
  5. Има буут-сектор, не се притеснявай за това.... Нямам ХП никакво. Имам само едно уин седем на 64 бита и не мога за нищо да го ползвам. Я ми кажи как да оправя тая дискета... Проблема е "NTLDR is missing" и не мога да пробвам тая дискета дали ще ми свърши работа. Алтернатива е да ми предложите друга дискета (да не е от allbootdiscs или bootdisc сайтовете, ВСИЧКИ ДО ЕДНА ги пробвах по сто различни начина и все с проблеми ми излизат...). Благодря много..
  6. Да. Вкарах флашката и пуснах компютъра (флашката има буут-сектор и е форматирана като флопи дискета). Прегледах файловете на архива който истеглих и няма NTDLR файл въобще... :(
  7. А! Сега като пробвах проработи. Вчера като се опитах не проработи... веднага ми искаше аккаунт.. странно... Българска уебсайтова логика предполагам... Ще я пробвам веднага и ще пиша тука резултати. Редакция: Поне ми излезе нов проблем! "NTLDR is missing." Явно тоя файл ми трябва и го нямам. Спомням си че имах този проблем когато оригиналната ми дискета беше съсипана от бъгнатото ми флопи драйв... Пробвах един NTLDR файл да сложа ама не се разпознава. Предложения ?
  8. Благодаря, но нямам абв акаунт и като се опитам да се регистрирам ми казва че "временно" тая опция не е достъпна... Може ли да го прикачиш тука? Благодаря много. Не аз искам да разбия паролата, а родителите ми. Аз искам проста преинсталациа (или замяна на уиндоуса)...
  9. Не изглежда като това което търся ( прилича на ХП версия ), но може да се пробвам. Поне да намеря ДОС системна която стартира, пък после ще се нервя че не чете хард-диска ми... Казах вече че ми трябват файловете от дискетата, но така или иначе ми трябва дискетата, пък сам ще се оправям с нея после. За малко хумор: За сега само знам че родителите ми мислят че паролата за уиндоус се рестартира от биоса....
  10. Предполагам, че има само файловете и не са качени на линк никъде. т.е. Няма линк. Вече ги пробвах половината ДОС-ове от тоя сайт и само тези с стартиращ COMMAND.COM се разпознават от лаптопа, другите (за уиндоус НТ, 2000, ХП, и т.н.) излизат като невалидни системни или ми излиза нещо като "Please remove all media devices and press any key to continue" 1. Предполагам че ХП и нагоре могат да правят това, но дискетата която аз имах беше от преди времето на ХП да бъде създадено и поддържаше сичките тия екстри. 2. Не може да е мутант поради по-горната причина, от преди създаването на ХП е. т.е. още по времето на 95,98,МЕ е. 3. Не знаех за AHCI преди, но се съмнявам че това е проблема. Тоя дос дето го пробвах (но се провали) NTFS4DOS намери около 10 драйва, които бяха някакви части от главниа диск, и от рекавъри диска, но не можех да ги ползвам. И дискетата ми трябва като СЪДЪРЖАНИЕ. Мога да метна данните на флашка и да накарам флашката да работи като флопи. Също имам компютър другаде с флопи и поддържа буут само от хард диск или флопи. Така или иначе ми трябва дискетата и/или нейното съдържание.
  11. Проблема ми е да направя пълна пре-инсталациа с формат на диска и да имам дос стартираща дискета за друго време когато ми трябва. Не мога да се оправя само с инсталационнен диск със стартиране поради три причини: 1. Не мога да намеря буутабъл инсталационнен диск който да поддържа формат опция. Не ми трябват сто уиндоуса дето не ги ползвам... 2. Много често ми се е налагало да мятам файлове под дос и само дос може да ми оправи половината проблеми 3. Много от инсталационните дискове с вграден буут имат същия проблем с неразпознаване на половината ми драйвове От буутдиск сайта вече всички ги пробвах и не ми вършат работа, не знам защо. А от майкрософт сайта съм ги пробвал преди, имат същия проблем, но в момента ми искат 32-битова система, а аз съм на 64 битов уиндоус седем. Сещам се че по старо време хората си раздаваха копия на "Уиндоус авариина (системна)" дискета която поддържаше FAT,FAT32,NTFS и функциите FORMAT, SMARTDRV, CHKDSK . Ако флоппито на щайгата ми не беше изтрило моята дискета щях да я копирам и да я пазя като злато... А пък ако се намери тая златна дискета, никой вече няма да се оплаква от тия проблеми с NTFS хард-дискове , неразпознаване на дискета и т.н. Знам че я има такава, защото съм я ползвал за много години да оправям на себе си и на приятелите си компютрите. Благодаря много за предложенията. Редакция:
  12. Ще мога да искарам данните и да ги вкарам в флашка от която ще стартирам уиндоуса. Мога да буутвам от флашка. Правил съм го преди и е работило, така че без такива "Пич няма да ти помогне тоя дискетен буут, ще ти трябва специална версия за флашка@ Благодаря за отговора.
  13. Здравейте, Май ще стане така че цепя тема, която вече е доста популярна, но... Имам лаптоп който няма флопи или сд-ром, втора употреба е. Глупака който го е ползвал е презаписал оригиналните настройки (C: Drive Restore/Backup) да изисква парола когато го запусна. Усърнейма е john, но има хинт liverpool. Не знам каква е паролата, но знам че ми трябва преинсталация тука. Попринцип знам как да направя пре-инсталациа, но си загубих великата флоппи дискета. Това е проблем, защото можех да метна файловете на флашка и да буутна от нея. Единственото дето си спомням за тая дискета е че беше 1.44 МБ 3 1/2 инчова и беше именувана "системна аварийна XP". Когато я стартирам ми казва че е на уиндоулс 98. Знам че поддържаше NTSF, FAT, FAT32 формати и функцийте Format, SMARTDRV . Търсех целия интернет и не можах да намеря копие. Пише че или е невалидна системна или не намира хард-диска. Пробвах една тъпня "Avira NTSF4DOS" ама и тя не засече диска ми. Знам че не е повреден, защото без буут-флашката компютъра зарежда уиндоуса дето е барикадиран от гадната парола. Ако можете да ми помогнете да намеря тази божествена буут-системна дискета (т.е. нейното съдържание) много бих ви благодарил. Междодругото съм прекачил един де-архиватор и един архив дето не мога да ги отворя (в .рар архив за лесно премятане). Предполагам че в нея е буут-дискетата дето ми трябва. Благодаря много. system.zip
×
×
  • Създай ново...