Прехвърляне към съдържание


artgun

Регистриран на: 13 Jun 2006
Извън линия Активен: 14 Jan 2018 16:44

Мои коментари

В тема: Проблем с видео драйвъри след ъпгрейд до Уиндоус 10 или защо видеото насича?

17 August 2015 - 10:23

Здравейте!

Днес радоста ми помръкна, защото отново инсталирах най-новите драйвъри - 355.60. Въпреки зададеното голямо количество виртуална памет видео възпроизвеждането отново замръзва периодично. 

Добрата новина е, че във форумите на NVIDIA един от членовете на екипа най-накрая стигна и до моя проблем и написа, че подготвят решение и за този проблем в следващия драйвър, но пък си мисли, че лаптопа ми има Оптимус технологията, а той всъщност я няма. Просто такъв е модела - от определена дата в определени модели, които имат възможност ( отделна видео карта + процесор поддържащ видео обработка) нямат оптимус. Както и да е, изпратих му съобщение и се надявам да се съобразят с този факт.

Ами пак ще се чака...


В тема: Проблем с видео драйвъри след ъпгрейд до Уиндоус 10 или защо видеото насича?

15 August 2015 - 18:57

Иде ми да ревна Еврика!, но ще тествам още малко. Май намерих решението на проблема - снощи когато правих снимка на дисплея да покажа, че моята графична карта се поддържа, се унесох и изчетох целия файл със спецификациите на последния драйвър на ЕнВидиа - "355.60-win10-win8-win7-notebook-release-notes". Направи ми впечатление следната страница:

 

Прикрепен файл  355.60.jpg   124.58К   0 Брой изтегляния

 

Съшо така във форумите на ЕнВидиа се оплакват от проблеми с паметта и използването на прекалено голяма виртуална памет от въпросните драйвъри. Сетих се, че съм ограничил размера на виртуалната памет нарочно, за да накарам Уиндоус да използва по-пълноценно РАМ паметта ми, която е 8 ГБ. Промених настройките и зададох постоянна големина на т.нар. page file ot 2048 МБ. Засега няма абсолютно никакви проблеми, но сега ще инсталирам и последната версия на драйвъра за тест и пак ще пиша. При рестарта, след настройката на виртуалната памет, се оказа, че Уиндоус е инсталирал нов кумулативен ъпдейт и сега не мога да бъда сигурен, дали и той не е помогнал мъничко...Ако замръзването на картината спре ще означава, че наистина новите драйвъри не преизчисляват добре свободния размер на видео паметта, зашото със стария драйвър за Уиндоус 7 е по-добре. Въпреки всичко и снего има проблем под Уиндоус 10. Може би и самата ОС си има все още трески за дялане.


В тема: Проблем с видео драйвъри след ъпгрейд до Уиндоус 10 или защо видеото насича?

15 August 2015 - 18:28

Когато не ти стига достатъчно място в дял "C", ъпдейтите увисват и при липса на резервно свободно място, програмите подлежащи на актуализация се омазват много стабилно. Инсталациите зависват и оставаш с блокирани функции на системата от програми. Не се знае какво си надробил.

 

Място има предостатъчно - 39,4 ГБ ми се струват доста добре. Нищо не дробя, а ако го направя сам си го сърбам :look:

Пак казвам - и други хора го имат този проблем. Чакаме решение - от Майкрософт или ЕнВидиа. Вчера се порових в спецификациите на последния им драйвър. Там има подробно описание на проблемите независещи от тях, а от Майкрософт. Доста са, при все, че моя проблем го няма.


В тема: Проблем с видео драйвъри след ъпгрейд до Уиндоус 10 или защо видеото насича?

15 August 2015 - 01:56

Чета внимателно какво пишеш,но не четеш внимателно това,което ти пишат другите.

1.-В официалния сайт на нвидията няма драивер за серията 400м за Win10pro 64Bit!

2.Нормално е да ти работи под Уиндоус 7 / 8 / 8.1.защото има за тях драйвери!

3.Хубаво е че са те поканили,но това не е значи,че не трябва да си провериш хардуерните способности на устройството си дали отговаря за новата операционна система преди да надстройваш.И понеже не си направил проверката сега търсиш помощ тук!

4.По тази точка нямам коментари. Те просто съвпадат по т.3....

От мен толкова. С помоща...

 

Чудя се сляп ли съм или пък не мога да разбера какво искаш да кажеш!?

Прикрепен файл  nvidia.jpg   234.17К   0 Брой изтегляния

 

Не знам какво още трябва да напишат? Например Windows 10 64-bit GT 420M Nvidia driver - така предполагам, че ще е по-разбрано? Според твоята логика в този списък са продуктите, които не се поддържат от въпросния драйвър.

 

Когато UpgradeAdvisor-а изведе съобщение, че твоят ъпгрейд е готов, след избиране на опцията се отваря прозорец в който има и съобщение, че хардуера е съвместим. Предполагам това се определя от параметрите на компонентите, а дали ще работят под Уиндоус 10 зависи само от поддръжката на производителя. 


В тема: Не мога да пиша във форума от Maxthon браузер

14 August 2015 - 13:00

Благодаря. Моля да пробваш чрез следните неща.

 

- Always use Ultra Mode (Some websites might be displayed incorrectly) - Махаш тикчето и проверяваш за разлика.

 

- Third-party cookie policy: -> Allow и проверяваш за разлика.

 

- Customize User Agent -> Махаш тикчето и проверяваш за разлика.

 

- Ultra Mode  - отметнато е именно заради тест, досега не беше. Опитвал съм и друг път - няма разлика.

- Това ще го проверя, защото въпреки, че session cookies са позволени, все ми се изписва, че не съм позволил кукитата...

- Експериментирал съм с различни стойности, но сега изобщо ще го махна.

 

 

ПП Сега поствам от Макстон и май стана. Сега трябва по обратен път да разбераа къде точно е проблема.

 

ППП Проблема е в User Agent - сложих отново отметката и всичко тръгна по старому. 

Ами засега проблема е решен! Отново ще използвам само Макстон!

 

IVAN, благодаря ти за разрешението на проблема!