Jump to content

viqont

Потребител
  • Брой теми

    9
  • Регистрация

  • Последно посещение

viqont's Achievements

Новобранец

Новобранец (1/14)

0

Репутация в общността

  1. Оправиха се нещата, благодаря! (Реших да оставя Касперски накрая и минах без него
  2. Няколко часа бях щастлив всичко да е наред, без рестартиране и даже аваста тръгна. По-късно обаче системата нещо зависна и се принудих да рестартирам. Но не се бях сетил да си създам Restore point преди да ровичкам в Ауторън и ето нова беля - връзката с мрежата изчезна! Погледнах статуса - всичко е изтрито, бяло поле! Пуснах ipconfig /all (от конзолата, но не се сещам как да я пусна като админ?) - излиза само един ред "Windows IP configuration". Aми сега? Пак чакам спасение!
  3. VirtualBox се опитвах да инсталирам през ноември, тогава съм си записал следното: работата на програмата се оказа невъзможна - стартира се, но само след 3-4 секунди процесът умира, без да се появи нито прозорец, нито някакво съобщение. Сега не е в списъка на инсталираните има го като "Oracle VM VirtualBox" (и не съм го ползвал, нито си спомням да съм опитвал деинсталиране), но директорията си стои, не съм я изтрил. Zemana нямам. Не знам дали да изпълня горните ти указания, защото сега изглежда проблемът изчезна. Ще те поизчакам някой и друг час да потвърдиш, преди да го направя, в това време все пак ще продължа опитите да инсталирам антивирусна.
  4. Не, бях продължил така, но сега ги върнах, рестартирах и ето последния дневник MAIN3.zip
  5. Не, продължавам така, но ясно - сега ще ги върна и пак ще пусна Autorun.
  6. Приятелю, в грешка си. Ти ми изпрати не аваст, а AVG, по-конкретно avg_free_x86_all_2015_ltst_222.exe, и тъкмо от него е горната грешка. Дано наистина ти се намира и някой avast да пробвам, че... Всъщност ако си имал предвид дневника на Autorun - да, изтеглих програмата, за която ми прати линка и я изтеглих от тук - и ето сега повторен неговия файл. MAIN2.zip
  7. Autoruns. (Сега се сещам, че навремето използвах тази програма в една директория заедно с ProcessExplorer - май сега има по-нови инструменти вместо последния?) И веднага ще прекъсна връзката да не налети някоя гадина. За AVG - няма абсолютно никакви опции, или ъпдейтваш, или се отказваш. MAIN.zip
  8. От около 50 мин. съм с чисто зареждане безпроблемно, обаче не смея повече да стоя в мрежата, защото съм без абсолютно никаква защита - нито стена, нито антивирусна. Инсталаторът на AVG започва да се ъпдейтва до по-нова версия и стига до грешка - на екранната снимка.
  9. Резюме на загубената тема (за щастие имам копирани някои от постовете си) Windows (WinXP SP3) влиза спонтанно в процедурата по рестартиране. Да поясня - не се изключва внезапно, а влиза именно в процедурата "Restart" - все едно му е изкомандвана от мен. Забелязах, че рестартовата самоинициатива не се случва, ако компът е офлайн. Но две-три минути, а понякога десетина, след влизане в мрежата - воала! В следващите дни се убедих, че влизането в мрежата е необходимо условие, а в режим Safe Mode не се случва и само така може да се работи спокойно. Междувременно деинсталирах много старата версия на Avast (също и IObit Malware Fighter; FRST не намери останки от никакви други антивирусни, вкл. от Касперски), сега инсталирам AVG - от avg_free_x86_all_2015_ltst_222.exe Правя го обаче докато все още съм в Сейфмод, за да избегна преждевременното рестартиране и ето нов проблем: инсталаторът на AVG прекъсна с въпрос, на който не знам как да отговоря (прилагам го сниман) и ще чакам съвет.
×
×
  • Създай ново...