Jump to content

ehriz

Потребител
  • Брой теми

    5
  • Регистрация

  • Последно посещение

ehriz's Achievements

Новобранец

Новобранец (1/14)

0

Репутация в общността

  1. Инициативата не е приключила ( http://www.ludimladi.bg/?p=view&aid=1279 ).
  2. Днес разбрах, че кампанията е обявена за безсрочна ( http://www.ludimladi.bg/?p=view&aid=687 ).
  3. Днес писах на Ивет Лолова от "Луди млади" и ето какво ми писа тя: "Вчера ходихме до Долна баня и занесохме един лаптоп на Дома на инвалида - клуб "Венетица" - хората се разплакаха от вълнение. И аз едвам не се разплаках. Имаха тържество по случай 3 декември - деня на хората с увреждания. На тържеството присъстваха още 2 клуба - от Самоков и Костенец - и те се надяват в бъдеще да получат компютри. Колко малко им трябва на хората, за да са щастливи!"
  4. Наскоро разбрах за тази инициатива и затова, че е безсрочна. Свалено от ( http://www.ludimladi.bg/index.php?p=view&aid=382 ): Компютри за домовете за възрастни хора По повод Международния ден на УЕБ - One Web Day (22-ри септември) екипът на LudiMladi.bg кани всички, които разполагат с непотребен, но все още работещ компютър да го дарят на дом за възрастни хора или на клуб на пенсионера! Нека поканим и подпомогнем възрастните хора да преодолеят дигиталната бариера! Нека им открием чудото на работата с компютър и Интернет! За какво са им на възрастните хора компютри? - може би ще попитат мнозина. Много възрастни хора са самотни. Децата им са в големия град или в чужбина. А те самите вече не работят активно и нямат толкова контакти. Със сигурност компютър, свързан с Интернет, би помогнал на хората в златната възраст да са по-често в контакт с тези, които обичат - да се чуват с тях онлайн, да си пишат, да получават снимки, за които така жадуват! Ако разполагате с непотребен компютър, който все още работи, но само заема място в офиса или в дома ви - може би ще се съгласите с нас, че е по-добре да го дарите! Той със сигурност би зарадвал възрастните хора от клуба на Пенсионера във Вашия град или близкия дом за възрастни хора. Ако не знаете адресите им или искате - ние бихме могли да занесем и разпределим дарените компютри. Пишете ни на info@ludimladi.bg. Инициативата подкрепят Аз Медиа, ABC Design & Communication, Интернет общество България, група за човешки права; Електронна граница и др. Включете се и Вие - от 20 септември до 20 октомври 2008 г. Възрастните хора от цялата страна очакват вашата подкрепа! Тук намерих още информация за тази кампания ( http://apps.facebook.com/causes/119241?m=7...wner_id=9223617 ).
  5. Фондация "И аз мога" заедно с "Център за Надежда" и съвместно с Държавната Агенция за Закрила на Детето работи за нуждите на децата с множествени увреждания. http://www.icantoo.eu/index.php http://www.center-for-hope.dir.bg Целта им е да окажат: - подкрепа на децата с тежки множествени увреждания на здравето в България - подкрепа на техните семейства и терапевти - солидаризиране на общественото мнение с проблемите на тези деца, включително чрез изяви в медиите - защита правата на болните деца - помощ при социалната им интеграция От 01. 09. 2006 г. стартира проект "Двигателна рехабилитация на деца и младежи с множествени увреждания", финансиран от Агенцията за хората с увреждания за срок от три месеца. Проектът цели да осъществи всекидневна двигателна рехабилитация на около 35 деца и младежи с множествени увреждания, които нямат алтернатива да я получат по друг начин (по линия на Националната здравно-осигурителна каса или в рехабилитационни центрове). Без постоянна корекционна двигателна терапия състоянието на тези деца и младежи сериозно се влошава, оттам и процесите на обслужване, обучение и социализация. Всеки, който иска да помогне, може да го направи като изпрати СМС на номер 1415 на стойност 1 лев ( M-tel, Globul, Vivatel ). Може да направи и обаждане на стойност 1 лев на БТК номер: 090051415. Благотворителна кампания "Училище без бариери" Четвъртък 14 Февруари 2008 http://news.bnt.bg/content/view/full/208239 Email: bezbarieri@bnt.bg “Училище без бариери” е кампания за изграждане на достъпна архитектурна среда в училищата и детските градини в София. Тя ще търси обществена подкрепа за интегрирано обучение според добрите световни практики. Събраните средства ще се инвестират за строеж на рампи и асансьори за децата със специфични образователни потребности. Благотворителни телефони: Всеки, който пожелае може да даде своята подкрепа. Дарете 1 лев, изпратете sms на номер 1575 за всички мобилни оператори или се обадете на 0900 51575. Всеки sms или обаждане е 1.20лв. с ДДС Банкова сметка на Столична община, по която могат да постъпват дарения за кампанията „Училище без бариери”. IBAN BG 11 SOMB 91303133008300 ОБЩИНСКА БАНКА BIC код № SOMBBGSF В платежното нареждане дарителят трябва да посочи, че дарението е за кампанията за изграждане на достъпна архитектурна среда в училищата и детските градини в София „Училище без бариери”.
×
×
  • Създай ново...