Jump to content

Vanka

Потребител
  • Брой теми

    55
  • Регистрация

  • Последно посещение

Vanka's Achievements

Новобранец

Новобранец (1/14)

0

Репутация в общността

  1. Здравейте, Опитвам се да измисля функция в query на Microsoft Access, което да ми извлече текст преди запетая или тире. Това, което използвам сега е като в примера долу: Original Entry in [Names]: "John P. Doe" Returned by Expression: John Expression: Expr: Left([Names],InStr(1,[Names]," ")-1) Това, което се опитвам да направя е една фукция, която да извлече първото име до запетаята или тирето. Размера на името винаги има различна дължина, може и да е номер, винаги е последвано от запетая или тире. Row1 [Names]: "Stefan, P. Georgiev" Row2 [Names]: "Ivo - P. Ivanov" Returned by Expression: Expression: Знам как да го направя с две различни функции, но с една не успях да го измисля. Ще съм благодарен ако някои може да ми помогне.
  2. Приятел, Благодаря ти много, свърши ми страхотна работа
  3. Здравейте, Имам данни в ексел до колона AJ и ред 6000. Това което се опитвам да направя във VBA excel е да въведа Conditional Formating във 2-та клетка на 1-та свободна колона (в случая това е AK2), после да го копирам до ред 6000. Проблема е, че броя на колоните и редовете постоянно ще се променят, затова искам да работи независимо от техния брой и да се копира точно до реда, до който има данни. Във всички колони може да има празни клетки с изключение на колона А. Това, което имам аз е следното: With ActiveSheet LastCell = .Range("A1").End(xlDown).Row .Range("A1").End(xlToRight).Cells(2, 2).Copy .Range("AK2:AK" & LastCell).Select .PasteEnd With Това, което искам е да заменя "AK2:AK" с 2-та клетка на 1-та свободна колона, без значение коя е тя, но не успявам. Conditional Formating-а се въвежда от друго макро, както и името на новата колона.
  4. Здравейте, Има ли начин във VBA Excel един, цял ред да се сравни с друг? В лист 1 от А1:H1 до А2500:H2500 има информация, в лист 2 от А1:H1 до А10000:H10000 има друга информация. Трябва да направя следното нещо, ред А1:H1 от лист 1 да го сравня с всеки един ред от лист 2, ако в лист 2 се намери ред, в чийто клетки се съдържа същата информация като в А1:H1 от лист 1, да се изкара стойност в I1, ако не се намери ред със същата информация, I1 да остане празна, същото да се повтори с останалите 2499 реда.
  5. Интересно, че след като рестартирах компютъра всичко се оправи, не знам къде е била грешката, но сега всичко си работи нормално, надявам се да не се повтори.
  6. Здравейте, Имам проблем с отварянето на екселски файл с разширение .xls чрез VBA. Кодът е изпъляван стотици пъти, но днеска се появи следната грешка при пускането му: Проверих името на файла и директорията, напълно коректни са, нищо не е променяно, не мога да си обясня защо се получава така и не знам как да разреша проблема, след като по кода нищо не е пипано.
  7. k0st4din, благодаря ти за кода, след въвеждане на някои неща и нагаждане според конкретните нужди, свърши чудесна работа.
  8. Здравей, намираме се в лист 1 и от там управляваме, чрез натискане на бутон, лист 2 и лист 3 се създават( след изпълнение на друг макрос) и съответно града в C5 всеки път е различен, дадох пример с около 3 града, но всъщност те са над 20 и за да се избегне търсенето в папки, при съхраняването, целта ми след натискане на бутон да изкочи диалогов прозорец, който да пита за име и наименования файл сам да знае къде да се съхрани в папката за съответния град(тоест ако в лист 2, C5 е Варна, създава се файл в папка Варна).Запаметяването винаги трябва да става в нова работна книга, а не с натрупване. Всъщност ако може да се вземат, да се съхранят лист 2 и 3 заедно(а не само 3), защото и двата са нужни.
  9. Здравейте, Възможно ли е да се създаде макрос, който да съхранява лист 3(примерно) в нов създаден файл в определена папка в зависимост от критерий посочен в лист 2, клетка C5 (Критериите са градове(Варна, Русе, Велико Търново), папките съответно са озаглавени на тези градове(Варна, Русе, Велико Търново)) и да пита потребителя само за името на файла. След като се пусне макроса изкача диалогов прозорец, който да пита за име, копира се лист 3 поставя се в нов създаден файл, поставен в папка за съответния град с името посочено от потребителя. Благодаря предварително.
  10. Да получава се, но като копираш цял ред на някой от тези редове, CF не е валиден, тоест ако се копира ред 10 от лист 2 и се постави в ред 3 в лист 1, този ред в лист 1 не е оцветен, тази информация за "Аб.*" се взема и поставя автоматично от друг лист(копира се целия ред) и после ми трябва да се осветява също автоматично за всички съдържащи"Аб.*". Извинявам се, че не се изразих правилно още в началото.
  11. Здравей, Прикачам пример, с това което ти ми прати не се получи. New Microsoft Excel Worksheet.xlsx
  12. Здравей, Мерси за това, но тези редове, които съдържат "Аб.*", се трият и добавят други и ми трябва автоматично за тези клетки, които съдържат "Аб.*" да се оцветява диапазона A1:H1, тоест този диапазон да си е оцветен постоянно за клетките съдържащи "Аб.*"
×
×
  • Създай ново...