Jump to content

batetoo2

Потребител
  • Брой теми

    399
  • Регистрация

  • Последно посещение

Информация

  • Пол
    Мъж

batetoo2's Achievements

Новобранец

Новобранец (1/14)

0

Репутация в общността

  1. Правя дипломна работа на тема: "Изграждане на компютърна мрежа за библиотека". Направил съм план на сградата където трябва да се положат всички кабели и устройства за използването на мрежата. Това с което не мога да се справя е избора на устройства в самата програма (защото има много наброй рутери примерно и не знам кой трябва да използвам) и написването на командите за самите устройства, за да бъдат активирани и използвани в програмата. Мога да използвам и GNS3 за направата на мрежата, но тя е подобна за мен и нямам понятие какво точно трябва да направя, за да изпълня правилно заданието си. Имам краен срок от 9.09. да я предам. Късно пиша тук, но сега се сетих да го направя.
  2. Не трябва ли в BIOS да се промени DRAM Frequency на 1600 когато инсталирам новата памет без нужда от овърклок?Вероятно не е нужно само това да се направи след като ми написа относно нуждата за овърклок. Ще махна старите платки от по 1333Mhz, ако все пак би се получило по начина, който казвам. Иначе се чудя между тези две памети: G.SKILL и KINGSTON, като от Киндстъна ще взема два броя. Има ли някаква разлика ако не взема китови платки, но все пак еднакви и ги сложа на правилните слотове, за да ползвам Dual Channel?
  3. Ще правя ъпгрейд на настолния компютър. Прилагам снимки с параметрите в момента. Версията на BIOS е 1202. Захранване: Cougar STX 650W 80+ сертифицирано. Снимка 1. Снимка 2. Снимка 3. Искам да се възползвам от максималната честота на рам паметта, която поддържа дъното - 1600Mhz, но от сайта на производителя на дъното разбирам, че е нужно да се овърклокне процесора, иначе паметта ще работи на 1333Mhz. Отделно от това самия процесор според сайта на Intel не поддържа честота на рам паметта повече от 1333Mhz. В момента това са настройките в BIOS относно клокването - снимка 1, снимка 2, снимка 3. Искам 2x4GB DDR3 1600Mhz да си закупя по принцип, като разбира се на по-късен етап ще сложа още толкова в другите 2 слота, за да имам максимума от 16GB. Предполагам ще бъде китова памет, за да се възползвам от Dual Channel. Въпроса ми е процесора ще поддържа ли толкова висока честота на паметта без да се овърклоква? По принцип не искам да овърклоквам, защото смятам, че мога да объркам нещо и да изгоря чипа, ако изобщо има възможност за това. Плюс това съм със стоково охлаждане на процесора.
  4. Справих се с програмата и командите, много ти благодаря! Една ракия имаш от мен!
  5. Знаех си, че мога да ползвам командния ред, но нещо не успях да намеря самия файл, би ли ми обяснил?
  6. Здравейте! След години реших да се завърна отново тук! Търся програма с която мога да свалям клипове от PornHub, както и премиум версията му. Надявам се дискусията ми да не бъде преместена или изтрита.
  7. Като цяло грешката се появява или като включа лаптопа или след като съм го "приспал" и после го "събудя". Сега нямам такъв проблем. Случва се, но не всеки път.
  8. Почти всеки ден се появява този проблем и цялата лента е блокирала. Първоначално когато се опитах да стартирам програмата ми излезна тази грешка, но след това някакси стартира. Ето и дневника.
  9. Здравейте от мен. Скоро не бях посещавал сайта ви. Отново идвам с цел да решим даден проблем. Имам лаптоп HP 15-r254nu. Откакто актуализирах Windows 7 Ultimate, до 10 Pro проблемите с таск бара и старт менюто се появиха. При натискане на бутона за отваряне на старт менюто никаква реакция от страна на лаптопа, включително и на иконите от цялата лента. Преди малко ми се случи при току що пуснат лаптоп, иконите долу в дясно липсваха, освен тази за известията, но и тя беше неактивна. Случва се често, по един път на ден. Windows е актуализиран до последния ъпдейт. За да се оправят нещата е нужно да рестартирам лаптопа. Ето и параметрите: Дънна платка Hewlett-Packard HP 15 Notebook PC Процесор: QuadCore Intel Pentium N3540, 2666 MHz Видео карта: Nvidia GeForce 820M Рам памет: 8 GB DDR3 - Samsung M471B1G73QH0-YK0.
  10. Трябва да направя блох схема на тази C++ програма. Ако може да получа малко съвети как да се справя, че съм още начинаещ изобщо в програмирането?
  11. 1. Въвеждаме матрица със символи 10 от 10. 2. Въвеждаме сума от числа, [10] = {0} - това нищо не ми говори.. 3. Въвеждаме колко реда ще има. 4. Въвеждаме колко стълба ще има. Прав ли съм ? Има и други редове, които не знам, тепърва ще търся информация за тях.
  12. Да, със автоматичното затваряне се оправих. Написах ред: "break" и се получи. А относно какво значи всеки ред ?
  13. Мой колега ми направи курсовата работа, но когато задам стойности след компилиране и стартиране, автоматично програмата се затваря. Ето програмата. Какво трябва да поправя, че да не се затваря автоматично ? Също така ако може да ми обясните какво прави всеки ред. Работя с DEVC++.
  14. Абсолютно всичко не ми е ясно. Все още чета информация за масиви и как се пишат. Чета от сайта: programming-bg.com и от учебника ми, който взех от университета.
  15. Трябва да напиша програма на C/C++. Да се създаде програма, в която се дефинира двумерен масив от целочислени елементи. Да се въведат стойности за елементите и да се създаде едномерен масив, който съдържа сумите на елементите на всяка колона от двумерния масив. Програмата да извежда на екрана в подходящ формат двата масива. Към нея ще ми трябва и блок схема. В началото на програмирането съм и търся информация как мога да се справя. Имам инсталирани Microsoft Visual Studio 2012 и Microsoft Visio PRO 2013.
×
×
  • Създай ново...