Jump to content

N0_M0r3_Pa1N

Потребител
  • Брой теми

    46
  • Регистрация

  • Последно посещение

N0_M0r3_Pa1N's Achievements

Новобранец

Новобранец (1/14)

0

Репутация в общността

  1. Благодаря много! Купих HDMI кабел и всичко работи нормално за сега. Включвам го само при изключено състояние на лаптопа. От тук нататък ще имам едно на ум.
  2. Благодаря! Точно там е грешката ми. На няколко пъти го свързвах във включено състояние и затова е изгорял. До сега не съм ползвал изобщо HDMI, утре ще купя кабела. Благодаря за съвета. А някаква идея дали ще може да се подмени vga изхода или ще трябва изцяло нова видеокарта ? Абсурд е да я взема, просто питам дали повредата е поправима, до която е довело моето невежество явно.
  3. Здравейте! Имам лаптоп Acer Aspire 7540G с видеокарта Ati Radeon Mobility HD 4570. До вчера всичко работеше идеално, но днес се объркаха нещата. Ползвам 2 монитора тъй като ми е по-удобно така и съм си купил кабел VGA -> VGA, който го свързам към втория ми монитор. За мое съжаление при свръзката днес вторият монитор не отреагира изобщо и показваше само "No Signal". Реших, че проблемът е софтуерен и тръгнах да се ровичкам в Ati Catalyst Control Center-а и установих, че монитора се разпознава, но въпреки това не получава сигнал. Мониторът на лаптопа ми си работи съвсем нормално. Ползва Windows и Ubuntu 11.04, но и на двете резултатът е един и същ. Интересното беше, че понякога при стартирането на лаптопа вторият монитор получава за секунда-2 сигнал и след това спира. Смених кабела и пробвах и с друг монитор, но си остана това "No Signal".Имате ли някаква идея да разбера дали работи изходът или не? Имам и HDMI изход, но нямам кабел, а изобщо не съм запознат как стоят нещата с HDMI? Ако купя кабел HDMI към HDMI(мониторът ми има такъв вход също) ще се получи ли при положение ако е изгорял VGA изходът ? А и много често при вкарването на VGA кабелът в лаптопа излизаха едни малки искри, а както знаем искрите в живота не са хубаво нещо.. Ще се радвам на съвет преди да си хвана багажа и да отида в някой сервиз да питам как стоят нещата....
  4. Случи ми се една невероиатна глупост(може би) или случайност или каръщина му казват хората. Там където държа лаптопа, над него имам полица с книги..и една по-тънка но по-широка книга, коиато до сега не правеше проблеми. Може би над година и отгоре..е днес падна. И къде падна? .. Върху клавиатурата на лаптопа. Поразгледах го, видиах, че нищо му ниама, но сега..забелиазах, че копчето за "Я"(както можете да забележите) е изскочило. И не само това, ами и гумичката е скъсана. В гаранциа е..но това не е проблема. Тук съм за съвет дали има начин да смениа само копчето и гумичката или триабва циала клавиатура..коиато май върви 30-40 долара, защото ако триабва клавиатура..мислиа, че е по-разумно да се даде докато е в гаранциа.. :S Благодарен съм на всиакакви съвети.. Извиниавам се за "ИА'-то вместо "я", но жалиа гумичката, че на нищо не прилича..
  5. Благодаря! Спестих малко разходки. Приятна вечер.
  6. Дъното е ASRock, но като точен модел трябва да отида да проверя. Но днес пробвахме една DDR2 от компа унас и не стана. Има едно разминаване в процепа на средата на платката и то е с 3-4 мм (което не е малко). В такъв случай предполагам, че трябва да търсим DDR ?
  7. Здравейте! Направо започвам с питанията..значи имам приятел, който има PC с 256 mb Ram памет DDR SDRAM. Искаме да сложим още рам, че е малко. Сега тук идват въпросите. Значи харесал съм приемливи рам памети с приемлива бързина, но са DDR2. Първи въпрос: Това, че са DDR2 значи ли, че имат друга форма, различна от DDR, която няма да пасне на дъното ? . Също така гледам, че има SODIMM памети. Втори въпрос: Тези памети нещо по-различно ли са от останалите като форма? В смисъл ще станат ли на дъното, на което сега стои DDR. Иначе като функционалност съм запознат. Цялата работа идва от това, че не съм виждал много видове рам и тяхната употреба.. Та последния въпрос е: Може ли да взема една DDR2-ка или да търся само DDR SDRAM? Благодарен съм на всякакви разяснения.
  8. Та да кажа, че открих проблема. Значи на windows 7, като влезнеш в настройките, за да въведеш имаш изброени няколко възможности. Tcp/Ip v 4 и Tcp/Ip v 6. Махате тикчето от v6. Другото важно нещо е да имате едни и същи версии на игрите и на двата компютъра, а най-важното нещо е (поне за Starcraft) да има по-нов пач. Примерно 1.14. Защото вътре има нови опции за мрежа като Local Area (IPX) и др. И вече като влезнеш в правилната Local Area на играта и мрежата се получава. И през рутера и директно. Така че митовете за това, че не може да има мрежа между 2 леко различни ОС като windows 7 и xp лекичко не са верни особено при положение, че играта върви и на двете ОС. А също при наличие на wireless И lan мрежа изключвайте wireless-a като решите да правите мрежа, че се получава едно леко объркване. Изключването става чрез десен бутон и Disable върху мрежата. Поздрави
  9. Здравейте! Обръщам се отново към Вас с молбата за малко помощ. Става въпрос за една мрежа, която направих между win 7 и xp sp2. Win 7 е операционната система на лаптоп, а xp-то е на настолен компютър. Правил съм и преди мрежа само че между две xp-та, но сега е малко по-различно. Чел съм темата ви за лан мрежите(поне една, в която беше описано много подробно) ии вкарвам същите настройки на win 7 и на xp-то. Т.е. задавам за ip на първия (този, който е win7): 192.168.0.1 и subnet mask: 255.255.255.0 . Друго не пипам. След това на xp-то вкарвам като Ip адрес: 192.168.0.2, subnet mask: 255.255.255.0 def gateway: 196.168.0.1 и alternate dns: 192.168.0.1 . Вкарвам ги в една група т.е.: WORKGROUP и се откриват и вече мога да влизам в компютрите и да си споделям файлове. Но проблем се явяват игрите. Компютрите са на един приятел дето е малко геймър и иска да прави мрежички... Е да ама, когато пусна примерно starcraft или warcraft и създам играта на единия, другия не засича нищо. И двата компютъра са с антивирусна avg. Изключих я, изключих и уиндуската стена, пробвах също и като изключа настройката на win 7 дето е за Ipv6 и оставих активна само Ipv4 (също пробвах и варианта без да я изключвам) и пак нищо. Не се засичат. Правих мрежата на win 7 да я зачита като Home, после като work..но нищо не се променя. Замислям се вече дали проблемът не е в игрите? Все още съм и малко новак в разучаването на win 7, който за мен си е чиста гъзария, нищо повече, и сигурно съм изтървал някоя настройка.. Ако някой се сети за нещо, ще съм много благодарен. Пък и се замислям дали наистина не може да се прави мрежа между две различни ОС понеже изскочиха хора, които ми казват така!? На мен ми звучи доста нереално, но..знаеш ли.. Благодаря на всеки оказал помощ. -------------- Забравих да кажа също, че пробвах и през рутер. Рутерът е Sweex LW050v2. Излъчва и безжичен интернет, който се лови от лаптоп-а без проблем. Опитах се да прекрам мрежата и през рутера, но резултатът е нулев. Самият рутер задава ip и на двата компютъра с различна единица накрая, но като направя мрежата на някоя от игрите, пак не засича нищо. Мисля си също, че май проблема е в някоя от защитните глупости, макар че и двата компютъра имат само по една avg и по една уиндоуска стена..
  10. Ще драсна аз как съм започнал така..значи приключих с изучаването на Visual Basic 6.0, поне основното изучаване де. Име още много неща да науча за връзките с word,access и excel, но по-късно с една друга книга ги почвам. За всеки хептен начинаещ предлагам също да започне с Бейсик. Добра основа е. Макар че Паскал си остава най-добрата де .. Та, приключих наскоро и с изучаването на access. Много готина програма..хаха. Лесно и приятно е изучаването на бази данни. За 3 дни приключих едно обемно ръководство. Стигнал съм до средата на един учебник по HTML..ама то го уча от 2 месеца него..хаха..не че HTML-а е 600 страници ама са включени CSS стиоловете ии някакви примерни сайтове ии .. мързел..трябва да се учи за матура Взел съм и JavaScript и PHP5..но за тях нямам абсолютно никакво време...Всъщност тук излезна че съм адския учещ индивид ама ..няма такова нещо Тези работи ги взимам защото ми доставя удоволствие. Смятам след като приключа всичко за HTML да продължа с JavaScript и после с PHP5..А какви ръководства мога да препоръчам..Първо Access 2007 Step By Step На Ламбърт, Софтпрес..написано като за идиоти..хаха..но се учи бързо, стига да има желание.Докато се учиш работиш и по примерни бази данни.Първото нещо, което срещам в такъв вид и което е много полезно. Visual Basic 6.0 амии..взех си едно ръководство на Уолъс Уанг, Алекс Софт..и съжалявам..нищо интересно в него. В смисъл само основните неща са, а това не ми върши хубава работа. Сега съм поръчал едно друго, но ще го видим. Все още за Бейсик не препоръчвам нищо. HTML - професионални проекти, Duo Design. Ам за него..приятно, но доста свободно време иска..та друго няма да препоръчам, защото още не съм ги прегледал. Да напиша накратко през къде съм минал ако има хора, които се интересуват: Pascal, Word, Excel, Powerpoint, Visual Basic, Access, HTML..а за в бъдеще: JavaScript и PHP5.. Първите 5 ги изучавахме още от 8-ми клас насам (сега съм 12-ти), но Basic-а го изучавам и сам. Сега ни натискат да научим Access и след това да правим връзките с Бейсик..но аз Access го приключих и това е. Надявам се, че съветите ще свършат работа на някого
  11. Ами здравейте пак! Отворих тази тема понеже информатиката като наука и изкуство е доста объркана. Не знам от къде да започна, но.. Интересува ме от къде да я захвана и на къде да продължа да вървя? Започнах с простичка програма като паскал, продължих с Visual Basic и сега все още го изучавам, защото смятам, че ако го овладея добре няма да имам проблеми с другите езици, понеже изтървах малко Паскала. Та интересува ме нататък как да продължа. След Бейсик с какъв език да се захвана, също така какви други неща ще е полезно да изуча. Примерно HTML, PHP, AJAX, Java и прочие.. Гледам някакви ръководство .Net като примерно Visual basic .NET и се чувствам като неандерталец като чета това заглавие.. Та просто това Ви моля. От къде да захвана и до къде да стигна за да се чувствам малко по-навътре в нещата понеже имам чувството, че още съм на повърхността на водата. Е разбира се този план не е такъв веднага да го изпълня..то е ясно че ще се изпълнява с години. Просто искам да вървя по някоя схема, която лека по лека да изпълнявам Благодаря на всички, които ще ми помогнат Просто ме интересува така езиците, през които Вие сте минали и Вашите съвети от къде да се започне, през къде да се мине и къде да се свърши Хората са казали "Не питай старило, питай патило."
  12. Благодаря на всички А нещо за Аксес?
  13. Търся книга за Basic за интегрирането му с програми като word, excel и други. Мисля, че имаше едно ръководство в 2 тома ама не си спомням как беше. Някой ако го знае да помага Благодаря А да..извинете ме, забравих. Ако някой може да помогне така с някое добро ръководство за Access. ------------------------ Между другото..имам ръководството на програмиста на Уанг от Алекс Софт..изучих го..хаха..добре, че го изучихме в училище та научих нещо :S Много слабо ръководство според мен, но за тези пари е така
  14. Поразгледах я...направих си и регистрация в exchange.bg и сега остана само да поставя банерите..поставям картинката на банера и url-a към който да сочи,но проблема е там ,че съм съставил да речем 2 банера и двата банера стоят в 1-та колонка..а искам и двата да са в различни колони,отделно един от друг..дефакто казано в различни менюта Това ако някой може да ми помогне А иначе Tragedy ще се радвам да ми помогнеш
  15. Здравейте! Ами значи имам въпрос..искам да правя реклами на други сайтове в моя сайт. И въпроса ми е следния? Само опцията Банери ли ми позволява това? И също искам да попитам как мога да направя да речем 3-4 банера на различни сайтове и да ги сложа в различни области.В смисъл едната реклама да е в ляво ,другата в дясно,нещо подобно на заумнда.нет . Общо взето целта ми е да направя нещо такова http://zamunda.net/banners.php Благодаря на всякаква помощ
×
×
  • Създай ново...