Jump to content

Evertom

Потребител
  • Брой теми

    166
  • Регистрация

  • Последно посещение

Evertom's Achievements

Новобранец

Новобранец (1/14)

0

Репутация в общността

  1. Разбрах,мерси отново за помощта.
  2. Оправих и другите грешки и тръгна,но по някаква причина не ми дава да въведа модел,просто го прескача сложих cin.ignore но не се получи. Ето го вече оправения код. http://pastebin.com/8c1hGX26 Също имам въпрос за декларирането на променливите във функцията void input(avtosalon koli[],int n) в скобите казвам на програмата какви променливи ще използвам и казвам че ще използвам масива koli от структурата avtosalon. А когато извиквам функцията във main вече пиша само input(koli, n); тоест защо не уточнявам както преди че масива ще е от типа avtosalon?
  3. Да тази грешка сега я видях,но грешката на 108 ред си остава. оправих си и грешката във функцията srednacena чак сега я мернах,забравил съм да сложа че сумата трябва да се раздели на броя коли.
  4. Дава ми следната грешка на ред 108.мисля че съм объркал нещо в декларирането на структурата във функциите или при извикването им в main функцията.Така и не разбрах как трябва да се извика правилно структурата във някоя функция,ще може ли обяснение. error: expected primary-expression before 'int'| кода за по-голямо удобство ще го постна в pastebin защото в сайта много трудно ще се чете а програмата е дълга. http://pastebin.com/8c1hGX26
  5. 3 5 1 Мисля че го разбрах while проверява условието дали има лявостоящо число по-голямо от дясно стоящото например 5>1 и 1 трябва да се размени със 5-цата.Изпълняват се командите във цикъла while и списъка с цифри ще изглежда така 3 5 5.Сваляме j с 1 и проверяваме дали отговаря на условията на while в случая j=1 и masiv[0]=3 > index=1 и пак изпълняваме командите в цикъла while,списъка става 3 3 5. j-1=0 и този път вече не отговаря на на условията затова отиваме директно на Masiv[j]=index; и списъка става 1 3 5 и вече е подреден. Доста е трудно да се осмисли всичко това,никога не бих се сетил сам да напиша кода. Сега горе долу ми се изясни благодаря за помощта
  6. Благодаря за отговора,но това ми е ясно.Как се задават и т.н.не мога да разбера логиката по която се прави,защо точно така се пише.Тоест не мога да си представя как тези команди ще подредят числата,не разбирам как ще го направят. Например имаме редицата 3 5 1.Можеш ли да обясниш стъпка по стъпка какво ще направят командите с числата,защото така нищо не разбирам. Може ако искаш само за едно минаване през цикъла да обясниш защото иначе писането сигурно ще е много.
  7. Здравейте,наясно съм с принципа на работа на този вид сортиране.Разбирам го чисто алгоритмично,но не мога да разбера как е направен в c++ кода,гледам го кода и не мога да го разбера а и никъде не е обяснено кое какво прави.Ако може малко помощ с обяснението. Ето го и кода #include<iostream> using namespace std; int main() { int Masiv[5]={20,31,42,52,30}; int i,j,index; for(i=1;i<5;i++){ index=Masiv; j=i; whie( (j>0) && (Masiv[j-1]>index) ) { Masiv[j]=Masiv[j-1]; j=j-1;} Masiv[j]=index; }} for(int i=0;i<5;i++) cout<<Masiv<<" "; return 0; } Частта с различен шрифт и цвят е същинското сортиране.Кода го намерих в интернет и се надявах че ще го разбера като гледах алгоритъма за сортиране и следвам кода,но изобщо не виждам как този код следва алгоритъма.
  8. Какви са другите варианти.Да преценя кой ще ми е най-удобен за ползване.В една тема бяха препоръчали на един човек да си вземе това но просто снимка беше постната и нямам идея как се казва тази джаджа. http://www.xdimax.com/grex/images/grex-views-shadow.jpg Целта ми е да постигна минимална загуба на качество в картината и звука.
  9. Ок разбрах.А има ли по лесен вариант да го свържа тв-то с лаптопа,защото не ми се занимава всеки път да се разправям с тези кабеляци.
  10. Благодаря.А случайно да знаеш как ще е качеството на картината и дали ще има проблеми със звука и т.н искам звука да е от телевизора също.
  11. Здравейте искам да мога да си гледам филмите от лаптопа на телевизора.Каква машинка,кабел и т.н ми трябва. Значи телевизора е антика LG Model No:CF-20D60. Има Aerial socket(сокета в който се вкарва кабела на кабелната тв) и само един SCART сокет. Лаптопа е ASUS X51Rseries.Има няколко USB порта ,сокет за лан кабел,нещо дето прилича на изход за видео картата(ако не се лъжа се наричаше VGA или нещо подобно),жакове за микрофон и слушалки и това е.
  12. Здравейте,току що завърших първия си лейаут за сайт на фотошоп и се чудя как да го направя на сайт.Дали да използвам Dreamweaver,като по интуитивен и лесен за работа или да опитам на html.Какво бихте ме посъветвали по-опитните уеб девелопъри.Също чел съм доста мнения от рода на това,че с dreamweaver не може да се направи професионално сайт и че истинските професионалисти ползват html,истина ли е това или просто се надуват по форумите само? Общо взето търся съвет откъде да започна.Какво бихте ме посъветвали?
  13. Опитах и от двата поста нещата,но не се оправи.Яко се е омазало.Странното е че и търсачката ми не зарежда никакви полета,ще се налага преинстал май...И без това беше почнал да прави проблеми.Мерси за помоща.
  14. не ми дава грешка,но и нищо не се променя.Темата си седи същата.
×
×
  • Създай ново...