Jump to content

Blue_Hulk

Потребител
  • Брой теми

    56
  • Регистрация

  • Последно посещение

Blue_Hulk's Achievements

Новобранец

Новобранец (1/14)

0

Репутация в общността

  1. Оказа се, че проблема е в VPN протокола. Избрах от настройките ръчно OpenVPN (UDP).
  2. Здравейте, Първоначално съм използвал Surfshark, но поради проблеми с грешки и бавна връзка реших да тествам NordVPN. Проблемът е, че изпитвам същите проблеми т.е. няма разлика. Който сървър да избера получавам много бавна връзка, страниците дори не зареждат. Опитах да избера български сървър и влязох в българския сайт vbox7, но пак излиза предупреждение за териториално ограничение. Така разбирам, че VPN не функционира, както се очаква въпреки че е активиран. Възможно ли е проблема да е от самия доставчик? Доставчика ми е на Unitymedia (Vodafone), а рутера им е Connect Box. Тези рутери са известни с ограничените си настройки. Потърсих статии относно възможни проблеми с VPN. Разбрах, че проблема може да идва от IPv6 адреса и за да разреша проблема ми трябва включен DS-Lite, проверих в настроиките на рутера и тази опция всъщност си е включена. Според по запознатите от вас които използват VPN услуги, къде може да се корени проблема с бавната връка и някои очевидни грешки? п.п. Току ще тествах NordVPN по Ubuntu и всичко работи напълно нормално, очевидно проблема е някъде из настроиките на операционната система Windows 10.
  3. Не съм докоснал никакви настройки, просто слушалките очевидно имат завишени ниски. Това се случва само когато увеличавам звука над 80%, чрез потенциометъра. Отдавам го на това, че DT770 Pro са затворени и звуковите вълни образуват този ефект, но само при много специфичен бас. В крайна ги върнах, защото DT 990 Pro ми допаднаха повече като позициониране на звука. Относно ATH-M50x, след прочетеното от теб и на базата на другите ревюта реших да се откажа от тях. Скоро ще получа AKG K702, които се хвалят с добро позициониране и се надявам SMSL M3 да бъде достатъчен за тях. В противен случай DT 990 Pro са солидни слушалки и смятам, че са предостатъчни за игри и и повечето жанрове в музиката т.е. със сигурност са надграждане, пред старите ми слушалки AKG K404.
  4. Вчера получих чифт DT 770 Pro 80 Ohm. Както и очаквах, баса е по-изразителен спрямо DT 990 Pro, а високите не са толкова завишени, като при DT 990 Pro. При DT 770 Pro, басът е приятен и изявен с добро въздействие и дълбочина, въпреки че когато е усилен се получава изкривяване/разкъсване, при DT 880 Pro го няма това изкривяване независимо колко силно увеличаваш звука. В крайна сметка след няколко часа слушане установих, че отворените слушалки ми действат по-благоприятно и след малка промяна на високите с помощта на EqualizerAPO, DT 990 Pro се превърна в моя фаворит. Относно усилвателя, наистина и при 80 Ohm се чувства нужда от усилвател макар, че наистина звучаха леко по-силно отколкото при 250 Ohm. Разликата с и без усилвател е забележима най-вече в силата на звука, но подозирам че има и други предимства от ползата на усилвател, например по-детайлен звук, резолюция и др. така, че в крайна реших, че SMSL M3 си заслужава. В момента имам възможността да пробвам различни модели слушалки и след дълго четене на ревюта чувам добри отзиви за моделите Audio Technica ATH-M50x и AKG K702, като повече ме интересуват AKG K702 най-вече защото са отворени. Имал ли си досег с тези слушалки и ако да, как би ги описал?
  5. Днес получих слушалките Beyerdynamic DT 990 Pro 250 Ohm, както и усилвателя SMSL M3. Установих, че за приемливо слушане се налага да преместя плъзгача на Windows за сила на звука поне на 80 %, в противен случай слушалките са много тихи, а на около 30 % почти не се чуват.След като свързах усилвателя в предния панел посредством USB кабел (In 1), този път слушалките свирят, поне два пъти по-силно, но силата на звука се контролира само от усилвателя.Обаче, като звукова сигнатура нещо не ми допадат т.е. DT 990 свирят точно както си описал, ще те цитирам: Направих сравнение със старите ми слушалки AKG K-404. Впечатление ми направиха високите честоти, които наистина са доста изразени и леко дразнят при увеличаване на звука, подобно на K-404. Ниските честоти при DT 990 Pro т.е. басът звучи някак си по-обемно и просторно, спрямо K-404, които сякаш свирят директно в ушите ти, но въпреки това при K-404, басът ми се струва по-приятен. В момента се двоумя дали да върна DT 990 Pro 250 Ohm и да поръчам DT 770 Pro 32 Ohm или 80 Ohm или друг модел в същия ценови диапазон. На DT 990 Pro 250 Ohm слушалките, сякаш малко не им достига за да свирят достатъчно силно без да имат нужда от усилвател и си мисля, че ако взема DT 770 Pro 32 Ohm или 80 Ohm, според логиката те би трябвало да свирят малко по-силно спрямо DT 990 Pro, които са 250 Ohm т.е. идеята е да преценя възможността дали е добра идея да върна и усилвателя, който ми се струва, че не е задължителен или може би греша?
  6. В петък ще получа DT 990 Pro, но днес смятам да поръчам усилвател, очевидно задължителния FiiO E10K, който в немския амазон струва (намирам се в Германия) 70 евро т.е. влиза в бюджета, а и има доста добри отзиви. Дори усилвателя да не пасне със DT 990 Pro 250 Ohm, в крайна сметка ще поръчам модела DT 770 Pro 32 или 80 Ohm (въпреки, че са затворен модел), който според спецификациите е подходящ за този усилвател.
  7. Клоня към DT 990 Pro - защото са удобни т.е. не изморяват много ушите, отворен модел са, звучат по-детайлно и ефирно, но пък доколкото прочетох не толкова приятно и естествено като DT 770 Pro. Ще тествам DT 990 Pro 250 Ohm, но пък ако звучат тихо, ще наложи да поръчам отделен усилвател, затова бих се радвал ако ме насочиш към няколко модела до около 100-120 лв. В краен случай ако не се получи т.е. не ми харесва звука на DT 990 Pro или се налага усилвател, които може да надхвърля доста бюджета ми в такъв случай ще се насоча към DT 770 Pro 32 Ohm (80 Ohm?) като целта е да не се налага покупка на усилвател.
  8. Здравейте! Първоначално се насочих към Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm, но после размислих и се насочих към отворени слушалки и така попаднах на модел Beyerdynamic DT 990 Pro 250 Ohm, но в случая те се предлагат само в 250 Ohm. Настоящата ми звукова карта е вградена Audio Adapter VIA VT1708S. Ще се наложи ли покупката на било то външна или вътрешна звукова карта, като целта е слушалките да свирят естествено и според възможностите си?
  9. https://imgur.com/a/2QsScrt Получава се, обаче идеята е да удължа тази черта и това става като използвам знака долна черта. Ето резултата - https://imgur.com/toP0mGD
  10. Изникна един недостатък. Проблемът е, че искам да напиша текст върху тези черти, обаче текста измества чертите и се получава ето това ___text___ Какво мога да направя в този случай?
  11. Няма такава опция в менюто "вмъкване" - https://imgur.com/a/cutpw0S Точно за печат става въпрос. Не знаех, че могат да се използват знаците от клавиатуарата. Мерси за идеята
  12. Става въпрос за текстов документ в който се опитвам да напиша текст и срещу него да вмъкна хоризонтална линия. Най-близкото което намерих бе от менюто вмъкване > хоризонтална линия..., проблема е, че това е нещо като вграждане на изображение (gif) в документа. Едва примерно изображение за това какво целя: https://imgur.com/a/3kOtavZ
  13. Ще се опитам да се изясня по въпроса какво точно искам. Искам принтера не само да сканира, но и да разпознава текста, като за тази цел трябва да използвам добър софтуер, какъвто както вече разбрах е ABBYY Fine Reader. Тествах програма и наистина има доста опции и предлага различни формати за запазване на документите. Идеята ми е когато запазвам въпросния документ във PDF да мога да маркирам текста за по-голямо удобство, а не просто PDF, като изображение.
  14. Благодаря много! Толкова е просто, но човек като не чете внимателно в менютата и се получава дълго лутане из настройките Ето резултата - https://imgur.com/m5sP1gJ
  15. Здравейте! Поразрових се доста из интернет, но не успявам да намеря това което искам. Целта ми е различните песни да бъдат групирани, като албумии. В момента изглежда така - https://imgur.com/aYzyggK, а ето как искам да изглежда - https://imgur.com/ESwylJ0
×
×
  • Създай ново...