Jump to content

S0F.inc

Потребител
  • Брой теми

    10
  • Регистрация

  • Последно посещение

S0F.inc's Achievements

Новобранец

Новобранец (1/14)

0

Репутация в общността

  1. Здравейте колеги , проблема е следния преди 1 месец видео картата започна да два леки артефакти , отворих я и вентиалторчето леко забиваше докато въртеше(сложих му смазка и уж тръгна нормално), но днес започна да дава по силни артефакти (навсякъде по монитора започнах да имам бели сенки на изображенията) , та се чудя ако сменя вентилаторчето дали няма да се орпави , и от къде мога да зема вентилатор ?
  2. Става въпрос за следното - свързах си рс-то и тв , но картината ми излиза черно-бяла, (отначало беше цветна но след няоклко мин от самосебе си стана ч-б) пробвах различните стандарти д-пал , к-пал , и т.н но резултат никакъв, проверчах в настоиките но всичко си изглежда нормално ... видео картата ми е GF 9600 gso , тв-то е LG връзката е s-video -> SCART Прегледах доста теми но неможах да открия как да реша проблема
  3. Не преди със стария процесор Семпрон 3000+ , и 4 ГБ рам нямах абсолютно никакви проблеми ПП:Сега и аз видях че максимума е 2 гб , но преди нямах проблеми , което странно ?
  4. И двата Процесора са АМ2 сокед. И какво от това че единият е 1-ядрен, а другия 2-двуядрен ? От сайта на производителя свалих флашваща програма и нов биос , но Файла който е качен като нов биос не може да бъде зареден от флашващата програмка дава BIOS ID error (разширението на файла е .bs) http://206.108.48.60/app/en/mb/introduction.php?S_ID=28# Свалих и WarpSpeeder - при мен програмата дава само системна информация за извършен клок -без възможност да пипаш нищо по волтаж,честота и т.н.Ю някакви съвети от къде мога да сваля нов биос файл ? И до колко мога да дигам напрежението на CPU-то , стнадратно за моя го дават 1.3-1.35 ?
  5. Ето screen от HW http://prikachi.com/images/318/4071318D.jpg A да ме насочите към тема как точно се отключва Биос Award , и как се повишава волтажа под биос и под Windows
  6. Тази грешка я дава само когато и 2та кита са сложени , ако е сложен само 1ния (независимо коя платка,независимо на кой слот) нямам проблеми.И докато съм сменял процесора не пипал рамта изобщо , още след като го пуснах почнаха проблемите.
  7. Това ми даде Memtest http://prikachi.com/images/269/4069269i.jpg В друг форум ми преложиха да дигна малко наперженията vdd i NT Но как да го анрпявя под уиндоус , как точно, с програма ли , коя по точно ? В биоса не ми дава достъп да бърникам в напреженията, предлполагам трябва да се отключи, но как точно ?
  8. май е било от рам-та. Махнах всичко закачено от дъното, изключих захранването , махнах и батерията на дъното после вързах всичко , като оставих само 1 плочка рам. Преди да зареди уина , биоса даде съобщение че е намерило успешно нов хардуер НО Изникна следния проблем , като съм с 1-на платка всичко си е ОК, Но сложали другата , пак започва да забива и да се ресва. И 2-те платки са Кингстън (комплект 2х2ГБ).Докато бях със стария процесор и 2те платки си вървяха без проблем.... Как мога да реша този проблем, освен да карам с 1 платка ?
  9. Здравейте ! Имам следния проблем свързан с рестартиране и забиване. Взех си порцесор Амд Атлон 64 х2 5400+ (2005г) и го сложих на място на стария Семпрон 3000+ (2005g), преинсталирах си Window-са и след като накачих всички програми и тем подобни PC-то започна да забива и да се рестарира(без никакви натоварвания). Другите ми компоненти са Н видия 9600 GSO, 4 гб рам, 2 харда 320 Ide + 80sata ,DVD-RW и захранване 400 W - среден клас. Първо си помислих че може да е от Биоса , да не е прекалено стар - но го проверих и е 2006г (и 2та порцесора са на 65нанометра технология) 2-ро Дали не е от захранването , да не е прекалено слабо, но в HWMonitor нямам никави разлики в напреженията, и пуснах няклко бенчмарка както на отделни елементи на сиситемата , така и на цялата в PC Wizard и всичко беше нормално , нямаше забивание нито рестарт нито грешки 3-Предполгам че е от XР-то да не се инсталирало правилно(да е прескочило някой файл и т.н.), тази вечер ще го преинсталирам Какви предположения и съвети можете да дадете какво и е на машината и как да я оправя ? ПС:Слабо ли е захранването,необходимо ли е да ъпдейтна биоса ? ППС:Забиването става още след като зареди ХР-то !?! Ресването както си разглеждам страници в Opera-та ?!?
×
×
  • Създай ново...