Jump to content

Петър Стоянов

Потребител
  • Брой теми

    31
  • Регистрация

  • Последно посещение

Петър Стоянов's Achievements

Новобранец

Новобранец (1/14)

0

Репутация в общността

  1. Acer Aspire 5536G редовно си го почиствам но напоследък беше станал доста муден и бавен. Хардиска отдавна ми беше отеснял, затова сикупих външен, разкарах всичко от лаптопа и го преинсталирах. Сега работи доста по добре с Windows 7 Starter, въпреки че ползва само 2gb рам.
  2. Имам малък проблем с Windows 7 starter sp1 x86 MSDN при инсталирани 3гб рам пише че използва само два. Става въпрос за лаптоп които не е първа младост и реших от Ultimate да мина на Starter. Някакви идеи как да реша проблема? С външна видео карта е.
  3. Става въпрос за настолен компютър. Може и да е възможно да се сложи външна видео карта но за да дадем адекватен съвет трябва да знаем точния модел на дъното и захранването.
  4. Ако на трабанче сложиш 500литра резервоар ще стане ли ферари? Това е вградена видео карта със споделена памет, дори ида увелечиш размера на паметта ползата е равна на нула.
  5. Идеята е че ако отидеш на гости и си забравиш зарядното домакина ще може да ти услужи с неговото, Връзката с компютър също се улеснява през мини USB. Улеснява се и зареждането от запалката на кола, трябва ти едно единствено зарядно за десетките джунджурии. Производителите произвеждат един вид зарядни, разходите им са по малко респективно и цената на крайния продукт ще падне.
  6. Знам какво е ОЕМ лиценз и със сигурност ти казвам че можеш да си закупиш такъв и без да взимаш компютър. Бих дал и линкове към 4-5 от по известните онлайн магазини но не смятам че е нужно. А пък Мултиизмама са мошеници от тях няма да купя дори да е последния магазин в България.
  7. MICROSOFT WINDOWS 7 Home ОЕМ е на цена около 180-190лв Microsoft Office цените тръгват от около 400лв и стигат до над 1000лв в зависимост от версията и лиценза. Можеш да си легален и без да даваш един куп пари. Ubuntu е чудесна операционна система, а OpenOffice е напълно безплатен.
  8. Зарядните вече са стандартизиранr през последните години повечето модели се зареждат през мини USB. А защо мислиш че трупаме купчини от зарядни? Като продаваш подаряваш стария телефон обикновено даваш и зарядното с него Аз си пазя и кутиите и книжките и всичко което върви с телефона при евентуална продажба шанса да се вземат повечко пари се увеличава като е пълен комплект.
  9. Пратих ти един линк на лични да прочетеш малко и да разбереш какво точно ти трябва. Аз имам Samsung Galaxy mini (GT-S5570) ползвам IGO и съм изключително доволен, без значение дали се движа пеша или с кола винаги ме закарва на точното място. Е има и някои издънки но за това са виновни картите, понякога вкарва в еднопосочни улици и т.н но това не е чак толкова фатално като се оглеждаш и спазваш знаците за движение. При смартфоните с Андроид GPS е напълно безплатен и не ти трябва интернет, сваляш си необходимата програма от Андроид маркета и от там нататък ползваш напълно безплатно.
  10. А знаеш ли какво означава доживотна гаранция? Това е времето през което се произвежда продукта в момента в които се свали от поточната линия или се изчерпят складовите наличности се счита че живота му е "приключил" и нямаш гаранция. Ако бързо се свали от производство Corsair даваха Х години мисля че бяха 4 но не съм сигурен, провери в сайта им.
  11. От години пазаря само онлайн, цените са доста по ниски. Получавам точно каквото съм поръчал + всички кутии + всички допълнителни кабелчета и всичко което се полага. Готов компютър недей да купуваш, до сега не съм видял нито една добре балансирана готова конфигурация. Винаги има някакви икономии, бюджетно орязано дъно, "жълто" захранване с неизвестен производител и мощност. Обикновено те прецакват и с гаранцията. Ако кажеш някакъв бюджет и какви предпочитания имаш можем да ти спретнем една примерна конфигурация, а на лични мога да ти пратя адресите на 2-3 онлайн магазина от които съм пазарил и никога досега не е имало проблеми.
  12. Колко пари си готов да дадеш за захранване? Имай предвид че свестните почват от 89-90лв нагоре. Не всичко е ватове. Примерно Seasonic SS-400ET - 400W е около 80-90 и е напълно достатъчно. Няма да имаш проблеми с него дори ако след време решиш да правиш ъпгрейд. Колко е старо твоето захранване? И коя модификация е точно? Не разчитай на софтуер за измерване на напреженията. Ако решиш да останеш с него му направи една профилактика, отвори го почисти, ако има нужда смажи перката. С FSP350-60APN "храня" втория си компютър със същия атлон като твоя и видеото HD3850.
  13. Няма да имаш никакви проблеми, слагай смело картата. Не е лакома, захранването ще издържи.
  14. Това някаква викторина ли е? не разбирам задаваш въпроси за да разбереш кое как работи или си търсиш "записвачка" ? А устройството дали ще е съвместимо с компютъра с които разполагаш? Всяка една съвременна "записвачка" ще ти свърши перфектна работа, ще работи добре, докато и изтече гаранцията, после нова. Все пак китайците и те са хора и те хляб ядът, пък и за 30-40лв толкова.
×
×
  • Създай ново...