Jump to content

assenasen

Потребител
  • Брой теми

    28
  • Регистрация

  • Последно посещение

assenasen's Achievements

Новобранец

Новобранец (1/14)

0

Репутация в общността

  1. Ще напиша още нещо по въпроса защо ги наричам стабилни.Защото в тях няма нищо механично,което да се върти и да издава някакъв шум,мисля че всеки го е чувал и се е дразнел от това!Е,скъпи са-да!Но само като натиснеш бутона и след 10 секунди имаш напълно зареден и работещ компютър,какво по стабилно от това!Препоръчвам на всеки,който може да си го позволи!
  2. Може би заради абревиатурата SSD-Solid State Drive,не знам.Мисля че реших проблема току що без да искам,дано да съм полезен на други със същия,защото доста хора ще решат да преминат към по-добрите и по бързи SSD.Ползвам Mini Tool Partition Wizard и от сума време когато я пусна ме подканя че има нова версия,да ъпгрейдвам.Е все няма време!Преди малко го направих и останах приятно изненадан-в последната версия 9.0 има вече опцията за бърза миграция на ОС на SSD и още няколко други,включено във фрий версията!Сега остава само да избера диск,ще послушам съветите ти Найт Рейвън,благодаря!
  3. Благодаря ти за съвета,Night Raven!Напълно ме отказа от варианта хибриден диск.Искам да подменя сегашният,понеже с времето се запълни и забелязах че ценово един хибриден диск с големина 1ТБ е по-евтин от 240 ГБ стабилен,което потвърждава написаното от теб по-горе.Все пак каква марка стабилен диск би ме посъветвал да купя,избора е доста голям-WD,Crucial,Kingston,Samsung...А и запазването на оригиналният Windows,който е на старият диск е важно за мен,по кой начин би се получило най-безопасно?
  4. Здравейте!Обмислям подмяната на сегашният ssd-120ГБ със 1ТБ sshd.Новият sshd е Seagate и за копирането на данните от стария харддиск препоръчват програмата DiscWizard,която може да се свали от техния сайт,но в същото време предупреждават че софтуерът е приложим само за харддискове с марките Seagate и Maxtor.Притеснява ме това,че харддискът който искам да подменя е марка Crucial CT120M500SSD1.Въпросът ми е мога ли в случая да ползвам софтуера ,който предлагат или трябва да открия програма която би работела с всички видове и марки харддискове?
  5. Благодаря!Изпълних стъпките,прикачвам и репортите.Desktop.rar
  6. Сега се сещам.Преди няколко дни получих по скайп някакъв файл от приятел ,с който често кореспондираме.Файлът постоя секунди на десктопа и след това изчезна и така и не го открих.Снощи говорих с въпросния човек,остана учуден-нищо не ми е изпращал,така че сигурно май имам вирусче!Същата вечер скайп се държеше странно,сам се появяваше на десктопа,аз го сваля,след малко пак.Както и да е,какво следва оттук нататък?Една преинсталация ще реши ли проблема?Операционната с-ма ми е на 60ГБ СС Диск и отделно имам два други харддиска от по 2ТБ.Плюс два други външни УСБ харддиска от по 1ТБ,като проблема с папките е само при външните дискове.Антивирусната е Нортън,оригинален,платен-при сканиране на всичките носители не открива нищо.
  7. Нямам представа какво се е случило,но имам два външни харддиска към компютъра на които гледам филми и слушам музика.Тая вечер реших да си пусна филм-всички папки и на двата диска са се превърнали в преки пътища,компютъра отваря файловете в тях,но като местоположение на папката ми го дава cmd C/Windows/system32,някой има ли представа как е станало това? А,забравих че всяка папка я отваря в нов прозорец и докато стигнеш до желания файл десктопа се изпълва с прозорци.На харддиска ,който е вътре в компютъра папките ми ги отваря в същия прозорец и тоя проблем липсва.
  8. Здравейте!Става въпрос за външен харддиск Verbatim 1TB USB3.0,модел 53023.Компютъра го разпознава като у-во,има буква,но като чукна на него,компа става бъгав,банера отгоре почва да се изпълва в зелено и като се изпълни ми дава че диска трябва да се форматира.Изпробах го на друг компютър и два лаптопа-проблемът е същия.Имам ценни документи и файлове,снимки на него.Има ли начин,програма да ги спася и си ги върна,преди да го форматирам?
  9. Не,и не и не!Няма резултат.Възможно ли е дънната платка да е дефектна?Чисто нова е,аз я извадих от кутията.Нямам идея защо въобще не тръгва,някой може ли да даде съвет!
  10. Извинявам се за отсъствието от форума,последните дни бях зает с друго!Да,рамта работи без проблем.Опитах да върна процесора в HP-то и там работи без забележки.Явно процесора не е за това дъно,сега чакам друг и като пристигне ще пиша за резултата.Новият процесор ще е Intel Core 2 Quad Q8400.Ако и с него не изгрее,ще трябва да връщам дъното на продавача.
  11. За съжаление,резултат няма!Комбинирах джъмперите по всички възможни начини и не тръгва.
  12. Много благодаря!Веднага поръчвам още една плочка рам от същата.Иначе процесора Е6400 в сайта на Интел го дават че би трябвало да работи на дъна с чипсет G41.Като пристигне втората рам ще пиша за резултата,благодаря още веднъж!
  13. За съжаление,не тръгва,сякаш няма процесор!Явно проблема е в него и мисля че тоя процесор въобще не е за това дъно.Или пък аз не мога да комбинирам правилно джъмперите според посоченото в упътването на дъното. Иначе процесора работи перфектно на втори компютър,който е HP Compaq DC7700P,но там рамта е DDR2.А в мануала на дъното ясно е упоменато че работи с процесори Intel Core 2 Duo.Къде ли е проблема?Някой ако се сеща,моля да помага!
  14. Благодаря за бързият отговор!Идната седмица ще събера конфигурацията и ще пиша за резултата.Човек все пак е по-спокоен,когато получи подкрепата на някой от разбиращите в този форум,благодаря още веднъж!
×
×
  • Създай ново...